CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Foileton >  

Dragoste la mâna a doua ( roman foileton, mai 2019, Piatra Neamț)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cap.3  
  
.  
  
Rezumat cap.2.
Același George Apostol, apare într-o ipostază romantică, spontană, cu domnișoara Minodora, gazda sa, iar, în oglindă, Agnes Mărgărit,respinge sfaturile mamei sale și insistențele fostului ei soț de a se împăca din nou, după ce fusese părăsit de amantă…
.  
  
Mașina care oprește la scara blocului este o dubiță albă, iar șoferul acesteia un bărbat în vârstă, îmbrăcat neglijent. Îmi face semn să urc, deschizându-mi portiera zâmbind.
- Noroc, tinere! Toader Hociung, e numele meu! Îmi amintesc de d-ta de la interviu!
- Să trăiești, nea Toader! îi răspund și-i strâng mâna întinsă. Și eu îmi amintesc de d-ta!
- Ăsta-i tot bagajul?
Dau din cap afirmativ.
- Strictul necesar!
- Mda! Cam „subțire”!
- Așa mi s-a spus de la Centru!
- Ce știu pizdele alea! se înfurie bătrânul. Ți-ai și găsit pe cine să întrebi! Cum dracu, Doamne, iartă-mă, să înfrunți muntele cu un rucsac?
- ?!
- Am lucrat și eu o vreme la Vulturești, unde m-am și însurat, de altfel! Norocul tău e că mi-am lăsat „echipamentul” acolo și ți-l pot împrumuta!
- Mulțumesc.
- Stația este condusă de fosta mea nevastă, Agnes, o femeie aspră, care-ți poate face viața un calvar! Te sfătuiesc să nu comentezi și să n-o contazici!
- E un fel de monstru?
- N-aș zice, dacă îi intri pe sub piele, e ca pâinea caldă. Eu n-am reușit, fiindcă, mărturisesc, îmi plac femeile și m-am încurcat cu câteva! Pe atunci locul era plin de femei!
- Și acum?
- Acum n-a mai rămas decât ea. Are peste cincizeci de ani și se ține de stație cu dinții, dar nu mai are puterea de altădată! Ai șansa să faci carieră aici, deoarece
este nevoie de un bărbat harnic și priceput. Cei dinaintea ta, din păcate, n-au făcut prea mulți pureci la Vulturești și n-au fost puțini!
- De aceea mă duci acolo cu duba?
- Nici vorbă! S-a întâmplat ca deplasarea ta să coincidă cu data aprovizionării de iarnă a stației.
- Sunt aproape două tone de marfă! Cum naiba o urci până în vârf?
- Cu elicopterul SMURD-ului. Te ia și pe tine!
- Tu nu vii?
- Nu. Am interducție să mă apropii la mai puțin de douăsute de metri de ea! E drept că nici nu prea mă omor s-o văd, deși aș dori să mă împac cu dânsa!
.
Câtă obrăznicie la afemeiatul ăsta. Auzi să meargă la mama și s-o roage să pună un cuvânt bun pe lângă mine! I-o fi dat pipița aia papucii! Sigur nu i se mai scoală! E cu treizeci de ani mai bătrân!
Formează numărul lui cu furie.
- Agnes sunt! zice. De câte ori vrei să-ți spun că n-ai ce căuta la ai mei?
- Treceam prin zonă și…
- Minți cu nerușinare, ai făcut-o intenționat!
- Agnes…
- Te rog să nu-mi mai pronunți numele și să mă lași în pace!
- Agnes…
- Gata! Nu mai avem ce vorbi!
- Nici pe linie de serviciu?
- Ce treabă ai tu cu serviciul meu?
- Îți aduc noul operator și comanda pe care tocmai ai făcut-o!
Agnes înghite în sec.
- N-au găsit pe altcineva? Te-ai cerut tu, desigur!
- Știi bine că nu m-ar fi ascultat nimeni! Conducerea are cunoștință despre interdicția pronunțată de judecătorie. M-au trimis pentru că n-au avut pe cine trimite!
- Dacă-i așa, misiunea ta se încheie la SMURD!
- O să fie nevoie de cineva la descărcat!
- Îl am deja pe operator, vezi-ți de treabă! De douăzeci de ani mă descurc singură!
- Cum vrei!
Trântește telefonul în furcă. Tupeistul dracului! L-a apucat mila de mine exact după douăzeci de ani! Iar eu ca o proastă ce sunt am tot sperat să se întoarcă. O dată chiar l-am reprimit în viața mea. N-a fost să fie nici atunci! Mi-am dat seama repede că nu-l interesa decât să mi-o tragă. La alta-i umbla gândul. Ca și acum! Nesimțitul. Cum poate să-și imagineze că m-aș mai împăca cu dânsul la vârsta aceasta… când nu mă mai interesează nimic! Și când nu mai are nimic de oferit!
Libidinos cum e ar fi în stare de cine știe ce grozăvii. N-are niciun pic de respect de sine! Cu ani în urmă punea filme porno și mă îndemna să i-o ... Nenorocitul.
L-am refuzat și când încerca să-mi facă și mie același lucru. Pesemne c-o fi reușit cu stricata aia de Gaby. Treaba lui! Eu nu mă mai văd despuindu-mă în fața cuiva, fie el și Alain Delon! Toate la vremea lor! Ce porcărie e și viața aceasta! Nu credeam să-mi mai amintesc vreodată asemenea lucruri! Telefonul sună din nou și ezită mult înainte de a ridica receptorul.
- Alo! De la SMURD vă deranjez! Ajungem într-o oră!
- Mă găsiți aici la orice oră!
- Vă rămasem datori de data trecută cu o pisică! O mai doriți?
Referinţă Bibliografică:
Dragoste la mâna a doua ( roman foileton, mai 2019, Piatra Neamț) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3080, Anul IX, 07 iunie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!