CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Șah
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
George Ispas refuzase să-și denunțe colegul de muncă, prieten de familie, de altfel, care fusese numit de curând într-o funcție politică importantă la nivel de județ.
- Nu pot să declar că i-am dat bani ca să-mi înlesnească nu știu ce contract, îi mărtirisise el soției, fiindcă nu este adevărat!
Femia, cu zece ani mai tânără decât el, avu o sclipire de răutate în ochi.
- Bine că alții pot!
- Îți dai seama ce spui?
- Mai mult decât tine, în orice caz! Procurorul m-a avertizat că iei pe puțin cinci ani dacă nu-l dai în gât pe Roșca!
- I-am făcut deja plângere!
- Și crezi că se va sesiza cineva? Ești naiv, George! Macarie n-a avut nicio jenă să te denunțe!
- Este un denunț mincinos!
- Poate, dar n-ai cum să dovedești! Pănă se limpezesc lucrurile, dacă se vor limpezi vreodată, înfunzi pușcăria, pierzi afacerea și mă lași pe drumuri! Denunță-l dracului pe nenorocit!
- Nu pot face asta, Emilia! Omul a fost întotdeauna foarte corect și bine intenționat cu noi!
- Fă cum vrei, i-o tăie ea, întorcându-se cu spatele, dar să nu zici că nu ți-am spus!
Adoua zi George Ispas fusese reținut pentru treizeci de zile, iar Emilia primise telefonul acela misterios, cu care o amenințase procurorul Banană.
- Acum că ești singură ne putem ocupa și de cauza ta! Sper că ești mai deșteaptă decât Ispas?
- Să vin la Parchet?
- Nu, draga mea, vine Parchetul la tine!
Referinţă Bibliografică:
Șah / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2604, Anul VIII, 16 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!