CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Chamaeleo vulgaris
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
După moarte stupidă a lui Marius Fudulu, într-un accident de circ-ulație ( vezi Gooogle+, Obstinatul), site-ul literar ”Ancora”, fusese preluat de o apropiată a acestuia, Erika Pișcot. Spre deosebire de el, Erika n-avea nimic congenital, suferise în schimb o traumă la naștere, fiind scăpată de medic în cap. Supravețuise căderii, dar rămase cu un blocaj neuronal, care o împiedica să reacționeze în timp real la stimulii trimiși înspre și dinspre creier, ceea ce îi crea un disconfort puternic în plan emoțional. Ca să n-o superi, fiindcă se supăra repede, era indicat să n-o contrazici, lucru aproape imposibil, având în vedere tulburările ei maniaco-depresive, destul de dese, de care se plângea tot timpul. Nu avea experiență în domeniu, pornise de la zero, bazându-se exclusiv pe regulile și restricțiile introduse de Fudulu, punând umărul la opera măreață de distrugere a lui Agamemnon, fără să știe despre întâlnirea dintre acesta și defunct. Îl acuzase, inițial, de minciună, apoi o ținuse tot așa, deși omul nu făcea decât să-și scrie și publice textele. Dar ei îi intrase prostia aceasta în cap și nu i-o mai putea scoate nimeni.Cu cât Agamemnon o ignora mai tare, cu atât îl sâcâia mai mult, căutându-i nod în papură chiar și pentru o virgulă.
- Da, îi explica ea la telefon, este o încălcare a Regulamentului , care-mi dă dreptul să vă refuz textul!
- Dacă tot îl citiți, obiectă autorul, de ce n-ați pune și-o virgulă? E mai ușor să marcați locul cu două paranteze sau să adăugați cuvintele în cauză la subsol?
- Da, fiindcă noi nu intervenim în text!
- Atunci de ce puneți paranteze? Aceasta nu este tot un fel de intervenție?
- Nu.
- Logica dvs. mă depășește, doamnă Pișcot!
- E problema dvs! i-o reteză ea. Și să nu mai sunați că nu vă mai răspund!
.
Arcadie Corfu, alis Agamemnon, ezitase mult înainte de a-i face o vizită d-nei Pișcot. Experiența avută cu Fudulu îl lecuise. Cu toate acestea, într-o zi de luni, după o respingere în bloc a unor texte foarte bune, se hotărâse. O recunoscuse după poza din profilul ei. Era genul de femeie acră, greu de abordat, dar trecuse peste această impresie gândindu-se că judeca emoțional.
- Iată-vă în carne și oase! reacționă ea recunoscându-l tot după profil. Dacă vreți să purtăm un dialog, cereți-vă scuze!
Agamemnon rămase în picioare puțin uimit.
- Pentru ce?
- Știți dvs., nu mă puneți în situația de a vă reaminti pentru că n-am chef și nici timp!
În timp ce vorbea și gesticula, fața ei lua o tentă de ruginiu spre maro închis, dându-i un aspect bizar, de insectă.
- Tocmai că nu știu!
- Dar v-am spus de o mie de ori! Scrieți corect și abordați o tematică mai aproape de realitate!
- Asta și fac!
- Îmi pare rău, dar eu văd mai multă imaginație, decât realitate. Chestia aia cu femeia care a născut un ied, iertați-mă, e pură ficțiune!
- Deloc, s-a dat și la televizor! Mie nu mi-ar fi trecut prin cap!
- Dar tipul ăla care s-a trezit șobolan ca în „Metamorfoza” lui Kafka?
- Să știți că am urmărit știrea! Omul a fost internat într-un spital de psihiatrie, unde se comportă ca un șobolan. Mănâncă resturi, hoituri, iar uneori atacă și oameni!
- Altă minciună! râse femeia, ținânu-se cu mâinile de marginea mesei. Să știți că mă uit și eu la televizor!
.
Agamemnon nu-i mai răspunse, asistând stupefiat cum femeia se transforma într-o ploșniță uriașă și începe să-l pipăie cu niște antene lungi, contorsionate, de culoare gălbui.
- Nici nu-ți închipui cât îmi place să sug sângele poeților și scriitorilor mei! Astăzi ți-a venit și ție rândul!
Și înainte de a trece de la vorbe la fapte, Erika Pișcot dădu o tură de-alungul și de-a latul pereților și tavanului, apoi reveni la autor. Acesta se lipise de un perete și o privea cu ochii holbați. Când o văzu că se apropie, micându-și antenele și limba ascuțită, o rupse la fugă pe scări. Se opri peste drum la un telefon public și sună la 112.
- Domnule, îi spuse femeia de la celălat capăt al firului după ce-l ascultă răbdătoare, nouă nu ne arde de glume aici! Ceea ce faceți dvs. se numește infracțiune!
- Mai bine trimiteți pe cineva unde v-am spus! Eu vă sun de peste drum de imobil și văd ploșnița privind de pe fereastră!
O mașină de Poliție opri lângă el, semn că fusese localizat.
- Nu-i nicio glumă! confirmă polițistul telefonistei de la 112. Omul este o.k, văd și eu la fereastra de la etajul patru ceva mare, care seamănă cu o ploșniță!
Referinţă Bibliografică:
Chamaeleo vulgaris / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2499, Anul VII, 03 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!