CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

În toate există un început
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Nu, spuse Berenice, respingându-i îmbrățișarea. E prea devreme pentru îmbrățișări! Când îmbrățișezi pe cineva încerci să transmiți ceva, la tine e mai mult decât evident, eu însă n-am ajuns atât de departe!
Îl vede reacționând visceral, retregându-și mâinele ca electrocutat, semn că fusese luat prin surprindere. Venind acolo, în apartamentul său personal, îi încurajase, de fapt, așteptările, destul de mari, probabil, și lăsase garda jos. Nu-i strica o lecție, oricât de mult simțea că ține la dânsul.
- Te rog să mă ierți! strecură el printre dinți, cam scrâșnit, negăsindu-și locul în fotoliu.
- Te-am iertat, stai liniștit!
- Vrei o cafea?
- Nu, mulțumesc!
- Altceva?
- Știu și eu! Poate-mi spui cine ești, domnule Virgil Calotescu!
Bărbatul zâmbi.
- Cine sunt! Sunt o carte deschisă! Să nu spui că nu știii cine sunt!
Zâmbi și ea.
- Cunosc doar varianta scurtă, care nu te avantajează deloc: cea de cuceritor și de băiat de bani gata!
- Alta nici nu cred că există, pară el, fără să pară prea afectat de caracterizare. La drept vorbind, nu m-am gândit până acum la chestia asta!
- Poate a sosit vremea să te gândești!
Își înghiți zâmbetul. Pentru el lucrurile erau mult mai simple, nu despica firul în patru, lua totul așa cum îi cădea la îndemână. Altele nu erau atât de sofisticate ca ea, nu amestecau filozofia cu dragostea.
- Ceva îmi spune că e prea devreme, draga mea Berenice! șarjă în timp ce-și turna un pahar de whisky. Nu vrei și tu unul?
- Nu, mulțumesc.
- Chiar nu-ți pot oferi nimic?
Berenice îi simți iritarea disimulată în glas.
- Până acum nu mi-ai oferit decât whisky, iar eu nu beau whisky!
- Și inima, dacă-ți mai amintești?
- Nu, cum să uit, îi răspunse ea râzând, mă întebam numai dacă mai ai inimă?
- De ce?
- La cât de tranzacționată a fost, recunoaște, nu cred c-a mai rămas ceva!
„ E și urâțică, pe deasupra, se gândi el, sorbind din al doilea pahar de whisky, dar are ceva care mă scoate din minți! Nu se compară cu niciuna!”.
- Pune mâna aici! zise și-și decheie nasturii de la cămașă. Asta e o certitudine!
- Nu era nevoie, răspunse ea, întorcând capul, se vede și după vena îngroșată din mijlocul frunții!
- Atunci, ce mai e?
- Cred că ai pe puțin o mie de inimi!
Bărbatull se ridică din fotoliu, îngenunchie, lăsându-și, insidios, fruntea pe genunchii ei.
- Crede-mă, vreau și încerc să mă schimb!
Femeia simți în clipa aceea un val de căldură cum o inundă, cum îi bate inima gata să-i spargă pieptul și se ridică de parcă ar fi intrat cineva cunoscut înăuntru.
- Să mă anunți și pe mine când reușești! adăgă ea din pragul ușii.
Nu mai apucase să-i răspundă. Era prima femeie care îl îngenunchiase și-l lăsase cu buza umflată. „ Și pot să jur că n-a lipsit mullt!” se gândi el, turnându-și încă un pahar.
Referinţă Bibliografică:
În toate există un început / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2389, Anul VII, 16 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!