CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 58 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În dimineața celei de-a treia zi de croazieră mă gândesc că obiceiul acesta de a călători nu are niciun efect benefic asupra vieții și carierei mele. Este un fel de autoflagelare mistică, care nu-și produce efectele, nici în plan uman, nici profesional. Fenomenul, se pare, este exact invers, mă plictisesc, îmi dispare pofta de scris, de socializare, apare angoasa, depresia, dezinteresul, nemulțumirea, lâncezeala. De mai bine de zece ani fac acest lucru, trec prin aceste stări și nu mă învăț minte. În timp ce-l aștept pe Ali să-mi aducă micul dejun, ca în fiecare dimineață, reflectez grav la toate acestea, întrebându-mă dacă n-ar fi timpul să renunț.
- A trebuit să aștept puțin, se scuză el, restaurantele se deschid la opt, iar acum nu-i decât șapte!
- Nu-i nimic.
- Mai doriți ceva?
Îmi ridic ochii spre el întrebător.
- Nu, mulțumesc. Tu ai auzit vreodată de Kamoho?
E rândul lui Ali să facă ochii mari.
- În copilărie, sir! Mi-am petrecut toată copilăria la bunica, în insulele Hwaii!
- Și acolo ai auzit de Kamoho?
- Da, e asemănător cu Dumnezeu de aici!
- Nu e un rechin?
- Este o creatură neobișnuită, și om și animal marin. Poate merge pe pământ sub înfățișarea unui tânăr frumos ( gol pușcă! ), în apă poate lua forma oricărui pește, de la delfin, balenă, la monstru, e Dumnezeul rechinilor. Are faima de animal sângeros, ca zeu însă apare ca un protector al băștinașilor și marinarilor, dacă aceștia îi închină jertfe umane și kava ( o băutură ceremonială făcută din piper ). Există sute de legende despre faptele sale bune, despre legăturile sale apropiate cu zeii locali și despre vrăji asupra oamenilor răi ( hoți, ciminali etc. ) pe care-i transformă, mai întâi, în rechini, apoi îi redă comunității complet schimbați.
- Cum așa?
- După ce fac o faptă bună.
- Sun capabili rechinii de asemenea fapte?
- De obice, nu, dar sub vrajă este posibil orice. Sub vraja lui Kamoho, desigur!
- Pe deasupra, Kamoho are o legiune de luptă, formată din rechini adevărați, care cutreieră mările și oceanele, împingându-i pe corăbieri spre Hawaii! Mulți marinari povestesc lucruri greu de crezut despre Kamoho. Unii îl venerează ca pe Dumnezeu, ba chiar i-au ridicat și temple. Bunica făcea parte dintr-o asemenea sectă.
- Dar tu?
- N-au reușit să mă îndoctrineze, fiindcă eu, în sufletul meu, îl uram pe Kamoho. Singurul meu frate, Keanu, a fost sfârtecat de rechini. Nu împlinisem zece ani când am plecat!
- Ai mai auzit despre Kamoho?
- Permanent. Navighez incontinuu de la douăzeci de ani! Acum adepții lui Kamoho țin conferințe internaționale despre pericolul dispariției rechinilor, despre cum ar trebui salvați și priviți. O prostie! Rechinul rămâne rechin!
- Ai întâlnit pe aici adepți ai lui Kamoho?
- Da. Sunt câțiva și acum! Îi recunoști după insigna de aur sub formă de rechin!
- !?
- Și prietenul dvs. are una, dar n-o poartă decât la întâlnirile lor secrete.
Mă mulțumesc cu atât și-l las să plece. Îl urmez și eu la scurt timp. Știu că apartamentul lui Thomson e la două apartamente de mine. Și nu mă înșel. Îmi deschide chiar el.
- Ce-ai pățit? mă întreabă mirat. Nu prea ai obiceiul să faci vizite!
Îi povestesc ce aflasem de la Ali. Thomson ascultă în tăcere și se scarpină după cap.
- Bănuiam că pune ceva la cale!
- Nu crezi c-ar trebui să-i identificăm și pe ceilalți?
- Neapărat, dar trebuie să ne împărțim. Tu stai și cercetezi de la prora, eu de la pupa. Pe care-l identifici, îl urmărești până la cabină și notezi numărul. Așa aflăm și cum îl cheamă.
- Sper să nu se prindă!
- N-au cum. După trei zile s-au liniștit. Nici lui Voquin nu-i trece prin minte!
- Totul pare premeditat!
- Și eu cred că pun ceva important la cale. Acum să vedem câți sunt și ce facem cu ei?
- La ce te gândești?
- N-aș putea să-ți spun acum. Depinde unde se întâlnesc și ce pregătesc!
- De când începem?
- Chiar de acum. Ingrid nu trebuie să știe nimic!
Scoate dintr-un sertar un pistolet mic: Ia-l! Nu se știe niciodată!
Ezit.
- Nu se poate pașnic?
- Întreabă-i pe ei! Tu trebuie să fii pregătit pentru ambele situații. Pistolul este de la FBI și acționezi în legitimă apărare. Nu uita să faci și poze!
- Cu telefonul?
- Numai cu telefonul și foarte discret, ca să nu bată la ochi. Fotografiază cerul, oceanul, vaporul, ca un turist, toată lumea fotografiază pe aici! Eu am să-l verific și pe majordom, fiindcă nu-mi place! Imagineazăți că și ceilalți, a lui Voquin, Ingrid și al meu sunt tot algerieni! Ar fi prea banal să fie întâmplător. Te sfătuiesc să mănânci la restaurant! Nici nu știi ce-ți poate pune în mâncare!
Simt că mă înfior.
- Nu m-am gândit la asta!
- Foarte rău. E destul de urât pe fundul oceanului, să știi! Ține minte și fii foarte precaut! Dacă ești în pericol, deși nu cred deocamdată, nu ezita să tragi! Ei nu ezită!
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 58 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2318, Anul VII, 06 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!