CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 53 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În primul rând, spațiul mi se pare uriaș: peste cincizeci metri pătrați, baie, dotată cu cabină de duș, pat dublu, dressing, birou, minibar, TV, la care se adaugă un balcon generos, cu geamuri retractabile, și un mic hol, la intrare, prevăzut cu un cuier de perete și două fotolii. Existau asemenea dotări și pe „Princess”, dar spațiu și dotările lăsau de dorit. Locul este completat de prezența unui majordom, îmbrăcat în ținută specifică, care se ocupă de toate. Majordomul meu este un negru simpatic, algerian, pe nume Ali el Hammad. Îl rog să se intereseze dacă Voquin este pe navă. Se întorce foarte repede.
- Nu, sir! îmi zice zâmbind. Vom fi anunțați imediat ce apare! Domnul are rezervate șase sau șapte apartamente.
- Poți să-mi aduci ceva de mâncare și o sticlă de șampanie?
- Da, sir.
- Prefer mâncarea și șampania franțuzească. Vreau și patru cupe! Să-mi spui cât costă!
- Nu vă costă nimic, sir. Aveți totul rezervat!
Voquin ținuse cont și de asta, ceea ce mă bucură. Mâncarea este peste așteptările mele, iar vinul și mai și. Nu cerusem vin, dar acesta face parte din meniu. Îl sun apoi pe Ali și-l rog să dăm o raită pe vas. Chiar în fața cabinei mele se află un restaurant imens, denumit „Excelent”.
- Aici, îmi explică Ali, lucrează peste douăsute de bucătari, acoperind toate bucătăriile din lume. Dacă ai rezervare, cum aveți dvs., adaugă el și-mi întinde un card, nu trebuie decât să comandați și sunteți servit pe loc.
Alături văd un fel de cafenea, cu vedere la ocean, unde clienții servesc cafea la dozator, ceai, sucuri, lapte, pot lua micul dejun, prânzul sau cina în regim de autoservire.
- Fără nicio restricție, sir. Aici se poate veni la orice oră din zi și din noapte, te autoservești și plătești cu cardul. Totul e să-ți găsești un loc!
Imediat după autoservire văd alte două restaurante.
- Primul este pentru săraci, mă lămurește Ali, celălalt pentru bogați, unde prețurile și calitatea sunt direct proporționale.
În drum zăresc și niște chioșcuri din sticlă ( cum am mai văzut și pe la Paris ), frumos colorate, în fața cărora stau la rând o grămadă de oameni.
- Dacă vrei să guști ceva din fugă, un burger, un cârnaț la grătar, o pulpă de pui la rotisor, vii aici, sir. Alături găsești snack-uri, dulciuri, prăjituri și tot felul de preparate delicioase, tentante pentru cineva care tocmai iese din piscină.
Da, văd și piscina, înconjurată de mese și șezlonguri, plină de tineri și de ospătari, care circulă ca furnicile.În centrul punții se vede o clădire impresionantă din sticlă și oțel sub formă de paralelipiped.
- Parcă ar fi un adevărat hotel? zic uimit.
- Nici vorbă, mă contrazice Ali, este tot un restaurant, unul cosmopolit, ce-i drept, destinat celor cu rezervări anticipate. De aici ai o panoramă largă asupra întregului vas și a oceanului, serviciul este ireproșabil, vesela și sticlăria sunt din porțelan sau cristal veritabil, decorul depășește orice imaginație. N-ar strica să vă faceți timp într-o zi!
În parte din spate încep locrurile de recreere, parcuri cu gazon natural și fotolii, unde poți citi o carte sau privi asfințitul în liniște, piscine mai mici și jacuzzi, teren de golf sau baschet, tobogane cu apă pentru copii și adulți, spa, locuri de relaxare și tratament.
- N-ai timp într-o zi să treci prin toate! îmi mărturisește Ali. O să vă art, când ne îmntoarcem, sala de jocuri, cazinoul, clubul băutorilor de votcă și multe alte atracții!
Simt telefonul vibrând în buzunar.
- Alo, da!
- Voqiun. Unde ești?
- Pe vas. M-am îmbarcat deja.
- Perfect. Ajungem și noi într-o oră! Cum ți se pare?
- Extraordinar. Chiar acum dau un tur!
- Ai avut vreo problemă cu instalarea?
- Nu.
- Altceva?
- Cred că am să beau o vodcă ca să-mi revin. Îți țin și ție una!
- Nu uita de Thomson!
- Nu uit, stai liniștit.
Închid și-mi continui explorare alături de Ali. Auzind că vreau să beau o vodcă mă invită în barul de la prora, tixit de consumatori, extrem de zgomotos, animat de o trupă de balerine și de un cântăreț chel. Îl rog să-mi aducă și trei pahare în apartament, ca să-l întâmpin pe Voquin, și fac drumul înapoi destul de nesigur pe picioare.
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 53 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2308, Anul VII, 26 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!