CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 49 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
David locuiește în Reims, unde este foarte cunoscut, astfel că istoria duelului meu cu prințul intră destul de repede în folclorul local ( fiind primul duel în ultima sută de ani! ), creându-mi, pe de o parte, o faimă deplasată în raport cu faptele mele de vitejie și intrând în atenția pliției locale franceze, pe de altă parte. Aproape de amiază zăresc o mașină cu inscripția „ Police” oprind în curtea castelului, din care coboară un tip gen Bourvil, care își exprimă dorința de a vorbi cu mine. David îl conduce în living și mă anunță.
- Îmi cer scuze că vă deranjez, mi se adresează el extrem de politicos, dar trebuie să vă pun câteva întrebări!
- Nu-i nici un deranj, domnule comisar, îi răspund, sunt la dispoziția dvs.
- Se vorbește prin oraș despre o reglare de conturi petrecută aici? Știți, probabil, că asemenea treburi sunt interzise?
- Ca să fiu sincer, nu știam. Există vreo plângere?
- Nu, din câte știu eu nu există nicio parte vătămată, nici plângeri, există însă fapta!
- Vă referiți, desigur, la duelul dintre mine și prințul Feodor Alexandrovici?
- Eu i-aș zice tentativă de omor!
- Mă rog, evenimentul nu s-a petrecut aici, cum spuneți, ci alături, pe domeniul prințesei Adélaïde de Orléans, la dorința expresă a prințului, care a adus și armele ! Nu mi-a stat nicio clipă în intenție să-l omor pe prinț, deși acesta mi-a cerut personal s-o fac, existând martori și înscrisuri doveditoare. L-ați interogat pe prinț ?
- Nu l-am găsit la reședință.
- Dar pe Adélaïde?
- Încă nu.
- Ar fi bine să discutați și cu ea, inclusiv cu David, majordomul meu ! Personal vă asigur că nu se va mai întâmpla !
Bourvil pare satisfăcut de atitudinea mea constructivă.
- Sper.
Își cere încă o dată scuze și se retrage condus de David, care-i oferă propia variantă asupra evenimentului. La întoarcere, acesta mă informează asupra celor discutate cu polițistul.
- I-am spus despre momentul în care ați fost provocat, despre cutia cu pistolul și bilețelul, care face dovada determinării evenimentului, dar și despre implicarea prințesei, rugându-l să le verifice. Din câte am înțeles, nu veți primi decât o amendă contravențională și cazul va fi închis.
Vestea ajunsese și la Voquin, care revenise din SUA și care nu rezistase tentației de a mă suna.
- Ai probleme ?
- Nu, stai liniștit, le-am rezolvat.
- N-am apucat să te previn asupra prințului Alexandrovici, cu care am avut și eu necazuri. Bine că i-ai dat o lecție !
- Nu s-a putut altfel.
- Cu prințesa cum te împaci ?
- Bine, ca între vecini.
- Aud că ți s-au cam aprins călcâile după dânsa ?
- N-aș zice că îmi displace, dar îmi văd de lungul nasului !
- Sper să și reușești !
- Mă străduiesc. Știi, probabil, că Ingrid a trecut pe aici ?
- Mi-a spus.
- Mai plecăm în croazieră ?
- Sigur, îl luăm și pe Thomson, un medic și două asistente pentru Pierre.
- Pierre !!!
- Cel mic, subliniază el. Nu ți-am spus că ne-am decis, eu și Ingrid, asupra numelui. Nu vrei să-i fii naș ?
Simt că mi se pune un nod în gât.
- Îți dai seama că vreau, numai că nu cred că pot face față cerințelor ! N-am mai făcut-o niciodată și, pe deasupra, sunt și ateu ! Habar n-am !
- Așa zicea și Ingrid. Nu-i nici o nenorocire.
- Ce mai știi de „ Princess” ?
- Nimic, nici nu mă mai interesează. Acum vom merge cu alt vas, unul de lux, cu echipaj militar.
- Nu-i o cheltuială prea mare ?
- Deloc, e aproape la fel, iar condițiile nu se compară. O să-ți placă, sunt sigur !
Mă retrag în biroul meu de lucru, înțelegând că nu mai pot da înapoi și că trebuie să mă apuc de treabă. Nu mai scrisesem de vreo două luni niciun rând. Romanul promis lui Marcutzian, cu excepția titlului, bate pasul pe loc. Găsesc pe un site local câteva referințe despre Adélaïde de Orléans, dar acestea nu mă ajută defel. Subiectul este pur istoric, cu referiri la familie, nicidecum la viața ei, care mă interesează în mod deosebit. Mă gândesc să-i fac o vizită, acum cât am un pretext, și-l rog pe David să-mi facă rost de un număr de telefon.
- Numai dacă s-a întors de la spital ! îmi zice el, cam sceptic. Am văzut-o ieri plecând cu prințul imediat după duel.
- Dar prințul nu avea nimic ! îmi exprim eu mirarea.
- Se plângea că l-ați sluțit, sir ! Oricum, era și așa destul de slut ! Nu-i mai pune nici dracu` păr pe unde a trecut glonțul !
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 49 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2301, Anul VII, 19 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!