CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 35 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Aproape de amiază mă trezesc în sunetul telefonului. Voquin făcuse rost de o barcă pneumaică și mă aștepta împreună cu Ingrid. N-o văd pe Emma, plecase, probabil, de dimineață, dispăruse și paznicul, așa că nu-mi rămâne decât s-o iau din loc.
- Uite ce mutră de somnoros are? se distrează Ingrid, arătând către mine.
Voqin se amuză și el.
- Parcă vii de la curve!
Nu-i bag în seamă și nu suflu un cuvânt despre Emma. În barcă văd și trei costume de scafandru.
- Doar n-ai de gând să faci scuba diving? îmi exprim nedumerirea.
- Am vrut să vă surprind cu o experiență de neuitat înainte de plecare! Măcar cu atât să rămânem după toată povestea asta!
- Aici?
Dă din cap că nu și pornește motorul.
- Știu eu un loc potrivit mai încolo!
Pornim vijelios. Nu adie nicio boare de vânt, locul și marea se întrec în priveliști de vis, încât îmi pare rău că plec. În depărtare zăresc silueta portului și turnul de control al aeroportului. Nu mai avem mult până acolo ( vreo zece minute de mers ) când Voquin oprește, trage barca la mal, apoi descarcă costumele.
- Echiparea, ce mai așteptați!
Coborâm și fiindcă nu știm ce să facem, ne ajută să ne îmbrăcăm în acele costume grele de scafandru, după care ne împinge ușor în apele adânci din proximitate. Bineînțeles că ne ducem cu viteză la fund, trăim însă o senzație de uimire și încântare, plutind ca niște obiecte imponderabile printre corali, pești de toate formele și culorile, testoase, nevertebrate și vegetație luxuriantă. Imităm mișcările lui Voquin pentru a ieși de acolo. Ingrid nu-și poate stăpâni exclamațiile de admirație și după ce-și scoate costumul.
- N-am văzut ceva mai frumos, Doamne!
- Nici nu știu dacă există ceva mai frumos, zice Voquin, poate iarba verde de acasă! Hai să mergem!
Intrăm în port, ne strecurăm printre zecile și sutele de vase, iahturi, bărci, și ancorăm cu greu la cheu. Îl zăresc pe George Marcutzian la o terasă în aer liber, îl strig, iar el îmi face din mână.
- În sfârșit! Ești bine?
- Așa cred, nu știu!
- Dar cartea o ai?
Trag fermoarul rucsacului și bâjbâi după CD.
- Sigur, e pe aici, pe undeva! N-am ratat episodul cu pirații, mi-a fost imposibil să-ți comunic din timp, oricum tema e de actualitate! Și titlul e altul!
- Minunat. Sunt cu mașina, te duc, dacă vrei, la hotel!
- Nu, mulțumesc, trebuie să mă întorc urgent acasă. Cu avionul, dacă poți să-ți imaginezi!
Marcutzian face ochii mari.
- Mărturisesc că îmi este greu! Să nu devină o obișnuință!
- Niciodată.
Voquin și Ingrid îmi fac semne sugestive cu amândouă mâinile.
- Îi cunoști?
- Sunt chiar personajele principale ale cărții! Călătorim împreună! Regret că nu pot sta mai mult! Goodbye, my friend!
Ne urcăm toți trei într-un taxi, care ne așteaptă cu motorul pornit, și plecăm în viteză spre Aruba International Airport. Voquin cunoaște toate procedurile plictisitoare și enervante ale îmbarcării, astfel că nu după mult timp suntem în aeronavă în fața unui pahar de whischy.
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 35 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2270, Anul VII, 19 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!