CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 34 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Paradoxal, aici în Aruba, la capătul lumii, până și locurile de carantină sunt paradisiace. Nu pot opri acest sentiment copleșitor de uimire să-mi invadeze sufletul, cu fiecare privire descătușată mă confund cu locul acesta fabulos, unde risipa de frumusețe este de-a dreptul incredibilă, chiar revoltătoare. Tabăra este amplasată pe colțul unei plaje imense cu nisip alb, ca pudra, între șiruri răzlețe de palmieri, arbori de cacao și mango, învăluiți în acel verde-smarald unic ( imposibil de comparat cu altceva! ) și marea albastră-verzuie, turcoaz, îngemănată cu cerul. N-am prins până acum un apus mai frumos ca acesta, un Soare roșu ca sângele, care se scurge în nuanțe de negru spre albastru și violet printre nori albi și pufoși ca zăpada, ceva comparabil cu paleta unui pictor flamand, pe care acesta amestecă în glumă toate culorile spectrului vizibil. Omul de pază îmi face semn să mă întorc când mă vede intrând printre valuri, însoțindu-și gesturile cu țipete guturale de Flamingo ( în timpul împerechierii! ).
- Back! Back! Back!
Înțeleg teama omului și mă retrag. Acesta nu are de unde să știe motivul izolării noastre forțate, iar eu sunt prea vrăjit de priveliște ca să-i explic. În cort descopăr o broască țestoasă dezorientată, care dispare sub carapace. O transport în afară, aud telefonul și recunosc glasulul lui Voquin.
- Am rezervat trei locuri pentru mâine la doisprezece! zice. Cu Lufthansa! E singura cursă disponibilă spre Europa! Sau ai altceva?
- N-am nimic, îi răspund, nici nu m-am gândit la asta!
- Și ce ai de gând?
- Merg cu voi, desigur. Habar n-am despre companiile aeriene, tu știi mai bine!
- Lufthansa e cea mai bună!
Rămâne să plecăm mâine dimineață toți trei, o clipă mă bate gândul s-o sun pe Maria, dar renunț. Ultima oară îmi trântise telefonul în nas. Apucasem să-i spun că era posibil să mă întorc într-o zi-două, n-avea rost să revin. Din cortul alăturat se aud două voci mânioase, angrenate într-un dialog nu tocmai prietenos.
- Nu sunt obligată să mă justific în fața ta! îl persiflează femeia cu un glas ascuțit. Ești gelos și bădăran, recunoaște!
- Toate curvele zic la fel! ripostează bărbatul. Și nu uita că te afli aici pe banii mei!
- Bagă-ți banii ăia nenorociți undeva!
- Oricum nu mai vezi de la mine nimic! Ți-am anulat deja rezervarea, așa că de azi ești pe cont propriu!
- Perfect. Du-te dracului!
- Mulțumesc, dar înainte de asta am să-ți rup gâtul!
Se aud bufnituri și țipete, apoi un strigăt mai înalt decăt toate celelalte.
- Thieves! thieves! Help me!
Înainte să mă dumiresc bine, mă trezesc cu o femeie aproape dezbrăcată urmărită de un bărbat, în chiloți, intrând peste mine. Instinctiv întind un picior și tai elanul agresorului.
- Mă omoară! continuă să strige femeia sărindu-mi în brațe. Mă omoară!
Bărbatul se culege de pe jos și bate în retragere.
- Mai vedem noi mâine! L-ai prostit și pe ăsta!
Rămân singur cu femeia, care stă ghemuită într-un fotoliu.
- Mă lași să dorm în noaptea asta aici?
Îi arăt canapeaua.
- Acolo!
Îmi zâmbește.
- Dacă zici tu! Numai să nu-ți treacă vreun gând prin cap!
- Cum te cheamă?
- Emma.
- Să știi, Emma, că n-am nici un control asupra gândurilor! De ce v-ați certat?
Se strecoară ca o șopârlă sub cerșaf.
- I s-a părut că mă uit prea lung la altcineva!
- Ceea ce, desigur, nu-i adevărat!
- Nu, zice, amănuntele ți le pot spune doar la ureche!
Iar eu vreau să aflu amănunte. Intru sub cearșaf fără să mă gândesc mult. Atingerea care urmează este electrizantă.
- Mulțumesc, o aud șoptindu-mi, dar nu înțeleg pentru ce și în ce ordine.
Așez fotoliu în ușă, mai pun câteva sticle goale și mă culc cu speranța că agresorul s-a culcat și el. Nu mă așteptam să-mi închei ultima zi în Caraibe, cum zicea Ioana, sora mea, ca în Caraibe.
- Noapte bună, iubitule!
Îi răspund așa cum se obișnuiește pe aici.
- Noapte bună, iubito!
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 34 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2268, Anul VII, 17 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!