CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 33 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ceasul sună la șase, așa cum l-am pus. Azi e ziua cea mare, a libertății, și nu vreau să scap nimic. Mă gândesc că am privilegiul de a fi în miezul evenimentului, ceea ce nu-i puțin. O mie de oameni nutresc aceeași speranță. Mulți au ieșit pe punte cu noaptea în cap, ca și mine, mai încolo, pe vedeta lor rapidă, pirații golesc sticlă după sticlă de whisky, ( m-ar mira să mai fi rămas vreuna pe „Princess”! ), și ne fac tot felul de semne obscene ( un mod particular de a-și exprima sentimentele de prietenie! ). Se anunță o dimineață albastră cu Soare, judecând după strălucirea intrării în peșteră, fiindcă suntem într-o peșteră ( înconjurați de roci vulcanice cu nuanțe de negru și cenușiu ) și fiindcă tânjim după o oră de Soare, cu acces la cer. Pe la opt îl observ pe Voquin trecând puntea improvizată între cele două ambarcațiuni. Nu mult după aceea se aude zgomotul caracteristic al unei bărci cu motor, apoi văd și barca. În afara bărbatului de la volan, care conduce din picioare, mai sunt doi bărbați cu ochelari, tolăniți pe locurile din spate. Pirații lasă la apă o scară de frânghie și câțiva oameni. Operațiunea se desfășoară rapid sub privirile lui Măcelaru, un individ atletic, îmbrăcat în ținută de camuflaj, bandană și pălărie în trei colțuri, care mestecă tutun și scuipă din minut în minut. Între timp motoarele de pe vedeta piraților încep să trăncănească asurzitor, Voquin revine pe „Princess”, iar pasagerii izbucnesc în urale. Din păcate, nu putem pleca și noi, nemaiavând echipaj, lucru pe care încearcă să-l rezolve Thomson, prins într-o discuție aprinsă la telefon. Comunică coordonatele, probabil, în timp ce vasul piraților, din ce în ce mai mic, iese din raza câmpului nostru vizual. Tot el acționează dispozitivul de coborâre al scării de incendiu și invită pasagerii să debarce în ordine pe malul îngust și stâncos, de unde sunt preluați de niște bărci pneumatice cu motor, apărute în zonă la scurt timp.
- Altă soluție nu-i! îmi explică el, dirijând fluxul de oameni și explicându-le cu răbdare ce aveau de făcut. Trebuie să ne asigurăm că nu mai rămâne nimeni aici!
Un grup de salvatori, apărut din senin, verifică vasul cabină cu cabină, alții ajută persoanele în vârstă să coboare și să se îmbarce, iar cineva transmite prin stație instrucțiuni repetate.
- Văd că ne-au luat-o alții înainte! îi spun. Mă duc!
- Caut-o, mai întâi, pe Ingrid, că n-am prea văzut-o!
O găsesc strângându-și lucrurile și îndesându-le într-un geamantan.
- Întodeauna pățesc la fel! se plânge ea. Vezi dacă îl poți închide tu!
Îl închid, apoi o însoțesc în drum spre bărcile de salvare. Voquin ne vede și ni se alătură.
- Aud că ne bagă în carantină! ne anunță cu un aer nemulțumit. Asta ne mai lipsea!
- Numai să nu dureze mult! zic. Știi cât poate dura?
- Două-trei zile! Cât durează examenul medical.
- Este obligatoriu? întreabă Ingrid nemulțumită și ea.
Voquin aprobă din cap.
- Asta-i procedura.
Urcăm într-o barcă și plecăm spre port. Lumina și Soarele dinafara pesterii ne orbesc. Omul, îmbrăcat în verde, care conduce barca, oprește în dreptul unei tabere de corturi, de unde suntem luați de alți doi bărbați și repartizați în locații diferite, deși Ingrid solicitase să fie la un loc cu Voquin. Cum nu este posibil, ne îmbrășișăm și de despărțim cu promisiunea de a ne revedea în port. Eu nimeresc aproape de centru medical și am norocul să fiu examinat aproape imediat. Medicul, un bărbat înalt și deșirat, cu o mină de om plictisit, îmi cere să mă dezbrac complet, întreținându-se cu o asistentă planturoasă.
- Numele și prenumele?
Vrea să mai știe anul nașterii, locul, domiciliu și naționalitatea. Îmi ia tensiunea, mă ascultă cu stetoscopul, mă lovește cu un ciocănel deasupra și dedesuptul genunchilor, îmi face un vaccin, apoi îmi cere să mă îmbrac.
- Poți pleca!
Mă întorc la cort și mă întind pe un pat pliant. Adorm câteva ore până când sunt trezit de un chelner, care îmi aduce un platou încărcat cu fructe, felii de brânză, salam, pâine și lapte.
- Bon appetit, sir!
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 33 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2266, Anul VII, 15 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!