CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 31 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Au trecut aprope trei ore de când fierb în suc propriu. Formez din nou numărul Ioanei, care-mi răspunde promt.
- Credeam că nu mai suni, frățioare? Să știi că n-am vești prea bune!
Inima mi se face cât un purece.
- Te ascult!
- Cum ți-a spus și Grigore, e o chestie mai veche. Dinainte de a pleca în călătorie!
- Profesorul?
- Da. Nu știu ce-a găsit la el, fiindcă are de două ori vârsta ei!
- Și eu am încă o dată cât are ea!
- Cincizeci de ani, totuși, e prea mult! insistă, exprimând un punct de vedere personal, care nu mă interesează.
- Se pare că nu e! i-o întorc. Sau am înțeles eu greșit!?
- Moșul a apărut imediat după accident în Mercedes și costum Armani precum Cupidon. Nu vine niciodată cu mâna goală, aduce, cel mai adesea, flori și cadouri… în pungi de firmă! Tanti Aglaia zice că l-a văzut de câteva ori ieșind la cinci dimineața din scară! O dată ia surprins îmbrățișându-se!
- Toți ne îmbrățișăm.
- Adevărat, dar nu ne sărutăm pe gură! Nu-ți mai spun că moșul are și o faimă proastă. E divorțat. Gurile rele spun că-i și pervers, pe deasupra!
- Adică?
- Știi tu! se eschivează, lăsând în urmă o paranteză mare deschisă. N-aș putea să-ți detaliez!
- Am observat, închei abrupt și adaug: Îți mulțumesc pentru efort! Mulțumește-i și Aglaiei!
Dezvăluirile incendiare ale Ioanei nu erau decât niște bârfe. Gelozia mea, o prostie. Un joc insidios al minții. Înțeleg reacția Mariei și mă blestem în gând. O bătaie discretă în ușă îmi deturnează șirul gândurilor. Ascund telefonul într-un sertar și învârt cheia în broască. Din spatele ușii își face apariția Corra cu un teanc de cearșafuri și prosoape în brațe.
- Deranjez?
- Știi bine că nu, îi răspund și o îmbrățișez. Chiar mă întrebam când ai să apari! Ești bine?
- Nu mă plâng, mulțumesc că m-ai întrebat!
- Cum s-au purtat?
- Oribil. Nici n-am cuvinte să-ți povestesc!
- ?!
- Mai greu a fost pentru cele care n-au mai trecut prin asta și care au făcut mofturi! Le-au spart fețele, dacă pot să spun așa! Noi, cele din personal, știam lecția, așa că am scăpat mai ușor!
- Ai idee câți sunt?
- Vreo trei sute, cred.
- Și care e admosfera, în general?
- Aș zice că-i liniștită. Pasagerii stau în cabine, pirații beau incontinuu, își schimbă partenerile între ei, se mai împușcă de la vreo femeie, dar în general e liniște!
- Ai auzit ce au de gând cu noi?
- Se vorbește că unii le-au oferit bani. Sunt destui pe aici putrezi de bogați. Știu sigur că n-au luat legătura cu autoritățile!
- De ce?
- E foarte riscant… pentru toți!
- Au fixat vreun termen? Știi ceva?
- Mîine ar trebui să ajungă banii, apoi suntem liberi.
O las să-și facă treaba în voie, deși nu pot să ignor o licărire ciudată pe care i-o descopăr în ochi. O simt cum se topește în brațele mele când o cuprind pe la spate și o sărut pe gât.
- Nu te opri, îmi șoptește, abia acum mă simt și eu om!
Simt o o gheară cum mă scurmă în dreptul inimii.
- Asta îți mai lipsea! N-ai tras-o și așa destul cu animalele alea!
- Da, îmi confirmă cu o voce pierdută, nici nu-ți dai seama cât mi-ai lipsit!
În timp ce ne iubim în tăcere îmi reverberează în urechi glasul Mariei. „ Nu vreau să vorbesc acum despre asta. Nu înainte să le fac de patruzeci de zile copiilor și lui Virgil!” Și mă simt vinovat. Nu aveam dreptul să o judec, nici nu eram în măsură, de fapt, din poziția în care mă aflam sau în care mă aflasem cu Ingrid și apoi cu Colette.
- La ce te gândești? mă întrabă Corra, lipindu-mi buzele mătăsoase de ureche. Nu mă supăr dacă te gândești la iubita ta. Ai o iubită, nu-i așa? Nu se poate să nu ai o iubită!
- Da, îi șoptesc, uimit de intuiția ei.
- Maria?
Mă sperii.
- De unde știi cum o cheamă?
- Tocmai i-ai pronunțat numele în locul numelui meu, dar nu mă supăr! Poți să-mi spui și așa!
- Te rog să mă ierți!
- Și eu am un iubit, stai liniștit! Și nu am niciun fel de remușcări că mă culc cu tine! E foarte gelos!
- Din cauza asta îl pedepsești?
- Și din cauza aceasta, încuviințează, menținând un ritm din ce în ce mai alert. Nici nu cred că am să mă mărit cu dânsul! De fapt, nici nu ne-am culcat împreună până acum! Tu nu ești gelos pe Maria?
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 31 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2262, Anul VII, 11 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!