CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 29 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Locul în care suntem blocați este măturat de valuri, pe de o parte, și de un curent puternic de aer din sens opus, pe de cealaltă parte, sugerând existența unui tunel, care duce către extremitatea vestică a golfului. Apa ajunge până la jumătatea pereților, făcând imposibilă o eventuală evadare , mai ales din cauza curentului foarte puternic. Văd de pe geamul cabinei cum sunt luate de curent gunoaiele aruncate de pe vas și purtate către o direcție necunoscută. Și tropăitul celor care patrulează pe punte s-a intensificat, semn că pirații măriseră efectivul de pază în ultima jumătate de zi, temându-se de ceva. Nu-mi fac iluzii deșarte cu privire la resursele mele fizice sau psihice, nefiind nici un înotător foarte bun, nici un luptător prea curajos, cum s-ar putea crede, ba chiar dimpotrivă. Mă concentrez asupra cărții mele, domeniu în care sunt, într-adevăr, priceput, dar care în cazul de față nu mă ajută. După vreo douăzeci de pagini simt cum mă părăsește și inspirația, făcând loc unui sentiment apăsător, vecin cu depresia. Stau cu ochii ațintiți fix în tavan asupra unei muște, a cărei existență aici, în mijlocul Pacificului, mi se pare excepțională. Dacă, prin absurd, cineva ar înfinge un cuțit în mine, n-ar curge sânge. Asta observă și Ingrid pe care o văd strecurându-se înăuntru.
- Cretinul ăla cu batic roșu în cap m-a făcut curvă! îmi zice cu indignare în glas. Porcu`dracului!
- Sper că nu i-ai răspuns?
- Nu m-a răbdat inima! To eat my pussy, stupid! să-mi mănânci treaba aia, prostule! iar prostul rânjea cu gura până la urechi!
Pufnesc în râs.
- Bravo!
- Voquin ți-a trimis un telefon! Ai pe spate numărul și PIN-ul, iar în memorie, numărul lui și al unchiului!
- Nu le-a predat pe toate?
- Nu, doar nu era prost. Ăștia au zis telefonul, la singular!
- Corect.
- Să fii foarte atent când îl folosești și să nu uiți să încui ușa! Azi, de exemplu, ai cam uitat!
- Din clipa asta nu mai uit! îi promit și învârt cheia în broască spre nedumerirea ei.
- Ce dracu` crezi că faci?
O prind în brațe și o sărut prelung. Nu se opune.
- Muream dacă nu te sărutam o dată! îi explic.
- Daaa! exclamă sarcastic. Lasă că mai trece mama pe aici!
- Poate nimerești și noaptea!
Își scoate un ruj din poșetă și se oprește în fața oglinzii.
- Uite ce m-ai ciufulit! zice, evitând un răspuns direct. Avionul a decolat acum o oră. Mâine cred că este aici!
- Să nu se bage FBI-ul peste ei!
- Nu cred. Ar fi un adevărat măcel! Unchiul a dat deja câteva telefoane!
- Și banii? Au reușit băieții ăia să strângă atâta bănet?
- La banii lui, trei milioane e un fleac!
- Ce te faci dacă pirații cer mai mult?
- Ar fi o prostie din partea lor! Prada a fost peste așteptări, din câte am înțeles, iar cu ce mai dă Voquin și cu ce mai încasează de pe carduri au deja o sumă frumușică! Nu-ți mai spun că au început operațiunile de căutare!
- Aici nu ne mai găsește nici dracu`!
- Toată noaptea au cărat lucruri pe vasul lor, stai liniștit, sunt pe picior de plecare! Nici n-ar fi indicat să ne găsească mai înainte de plecarea lor, cum îmi explica unchiul!
În timp ce vorbește își aranjează cu dexteritate taiorul, fusta, ciorapii, părul, gulerul de la bluză, deranjate de trecerea mea pe acolo în timp ce-o sărutam.
- Să fii mai atent altădată! mă dojenește ea. Nu-i de joacă cu Voquin! Măcar să păstrăm aparențele!
- Știe că ești aici?
- Chiar el m-a trimis!
- Și ție nu ți s-a părut suspect?
- Are boală la tine! îmi răspunde râzând. Poate că te iubește, habar n-am! La prima vedere pare normal! Oricum, mie îmi convine!
- Te mai măriți cu el sau te-ai răzgândit?
Se uită mirată la mine.
- Acum să nu mă ceri și tu de nevastă că mor!
- Ar mai fi loc?
- Loc este destul, dar zarurile au fost aruncate! Peste zece zile, după ce ieșim de aici, facem nunta! El ar vrea pe „Princess. Na, ți-am spus-o și pe asta!
- Nu trebuia?
- Cred că nu, dar să nu mai spui la nimeni!
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 29 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2258, Anul VII, 07 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!