CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 28 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Soarele strălucește în vârful cerului, iar eu încă mai moțăi în pat, deși îmi propusesem să mă trezesc devreme. Frica mă cuprinde din nou, ca și aseară, la impulsul de a ieși, simt o senzație neplăcută de gol în stomac și merg să-mi curăț un măr. Îmi fac și o cafea, apoi îmi aprind o țigară. Toată noaptea cântase muzica, se auzuseră țipete, chiote, tropăituri, sugerând desfășurarea unei petreceri de pomină. Dormisem pe apucate, spre ziuă și în cursul zilei, mai ales, când, probabil, adormiseră și ei. Îmi iau inimma în dinți, îmbrac geaca roșie, îmi atârn de gât ecusonul cu numele și numărul cabinei, crăp ușa câțiva centimetri și cum nu văd nicio mișcare suspectă ies cu pași mici cât mi se face și inima.
- Espera, hijo de puta! îmi strigă în spaniolă un individ fioros, cu un batic colorat pe cap și ditamai maceta în mână. No se admiten en la cubierta!
Îi explic în engleză că am liber de la șeful său, Măcelaru, și-i arăt ecusonul, lucru care pare să-l înduplece.
- Bueno, gringo! Caminar! ceva de genul, bine, jigodie, șterge-o!
Nu aștept să mă roage de două ori, o iau din loc spre cabina lui Thomson, care are fereastra orientată spre club.
- Nu a lipsit mult să te lase fără cap! mă întâmpină Thomson, care privise scena de acolo, dinăuntru. Cabina lui este singura cabină cu trei ferestre, cu vedere spre nord, sud și est. Aseară a aranjat câțiva și i-a aruncat peste bord! M-a luat cu transpirații!
- Dumnezeu să-i dea sănătate lui Voquin!
- O să aibă nevoie, fiindcă îl așteaptă un proces greu! Nu mă aburește el pe mine cu chestii din astea „eroice”!
- Cred că ești prea dur cu el!
- Sunt de prea mult timp pe urmele lui! Știu bine cu cine am de a face!
- Și totuși plătește pentru Ingrid în loc s-o omoare?
- Tocmai de aceea. Vrea s-o omoare dânsul!
- Tu știi mai bine, n-am nicio îndoială! bat în retragere, văzând că e de neclintit. Poate îmi spui ce-a fost cu hărmălaia de astă noapte?
Devine mai flexibil când nu vorbește despre Voquin.
- Nu de mult am văzut la National Portrait din Washington o pânză intitulată „Bacanală” pictată de Picasso, reprezentând un dezmăț general. Asta a fost și aici! Mâncare, băutură, femei, tot tacâmul! Au început-o de ieri dimineață, din momentul în care s-a declanșat acțiunea aceea de predare a bunurilor de valoare. Femeile mai tinere n-au mai ajuns la soții sau la iubiții lor, le-au împărțit între ei, apoi aseară și le-au trecut unul de la altul! Dacă te uiți pe geamul acela, adaugă, arătând cu mâna spre nord, vei vedea și singur!
Aspectul imensului club nu mai seamănă cu cel pe care îl știu. Pare, mai degrabă, un adăpost pentru refugiați, încropit ad hoc. Mesele și scaunele sunt aliniate pe lângă pereți, iar în mijloc, tolăniți pe covoare, alături de femei și mormane de sticle, pirații dorm la grămadă în cele mai grotești poziții.
- Bietele femei! nu-mi pot stăpâni un acces de indignare.
Thomason surâde superior.
- Să știi că mie nu mi s-au părut prea afectate! Ba chiar dimpotrivă!
- N-aveau de ales!
- Întodeauna ai de ales. Iar ele au ales! Ce le mai reține acum?
- Frica.
- Asta a fost la început!
Nu vreau să dezvolt subiectul, așa că rămâne pe-a lui. Mă gândesc să mă întorc în cabina mea și să aștept deznodământul, oricare ar fi acesta.
- Tu ce mai ai de gând să faci? îl întreb.
Ridică indiferent din umeri.
- Nimic. Ortiz nu mai e, drogurile sunt deja la pirați iar Zimmmer, nefericitul Zimmer, în fundul oceanului! S-a ales praful de toată munca noastră!
- Dar probele?
- Au distrus și probele! Cum dracu`mai vrei să-l înghit pe Voquin ăsta?
- Nu știu, Ingrid îl înghite! mai încerc o breșă în eșafodajul FBI-istului. Îi face și un copil!
- Sper să și reușească! Tu?
- Abia aștept să mă întorc acasă. Cred că am să iau avionul înapoi!
Izbucnește în râs.
- Noi, ceilalți, ne-ntoarcem tot cu „Princess”! Ca să vezi, dom`le, ce-i și viața asta!
Mă întorc pe același traseu, trecând destul de departe de piratul cu năframă roșie pe cap, care îmi face un semn familiar cu degetul mijlociu orientat în sus.
- Hijo de puto, gringo! varianta engleză a cunoscutului: fucker, gringo!
Îi răspund cu un zâmbet neutru și-mi văd de drum. Nu cred că o să mai ies, dat fiind gradul mare de expunere. Plata răscumpărării nu-ți asigură nicio siguranță, după cum am văzut, iar despre calitatea îndoielnică a indivizilor nu mai vorbesc. De vreo trei zile n-am mai scris niciun rând. Ultima discuție avută cu editorul și impresarul meu, Marcutzian, fusese destul de tensionată, însă lucrurile evoluaseră de atunci într-o direcție mai apropiată de proiectul meu decât de al lui, ceea ce mă face să fiu optimist. Resimt pregnant lipsa telefonului întrucât nu pot lua legătura cu dânsul sau cu Maria, având foarte multe să le povestesc. De aseară nu mai am nici Internet. Programul la care scriu, Microsoft Word, nu are nevoie de conexiune wireless, așa că-mi pot vedea nestingherit de lucru. Pirații ne tăiaseră și ultima legătură cu lumea. Ieri ar fi trebuit să ancorăm în portul Aruba (Oranjestad ), unde mă așteptă, cu siguranță, Marcutzian și alte câteva cunoștințe. Mă gândesc că autoritățile portuare, informate de săptămâna trecută despre un eventual atac pirateresc de către defunctul nostru căpitan, Grosetto, îi va informa și pe ei și vor demara misiuni de căutare. Baza rămâne, totuși, Voquin, în care eu, spre deosebire de Thomson, am încredere...
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 28 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2256, Anul VII, 05 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!