CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 27 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Din sfert în sfert de oră, până aproape de miezul nopții, ascult chemările piratului vorbitor, care cheamă pasagerii la ordine din o sută în o sută. Nu îndrăznesc să părăsesc cabina, având în fața ochilor imagine fioroasă a celui care mă văzuse trăgând cu pistolul. Observasem că mai erau câțiva care patrulau pe punte, dar pe cei mai mulți nu-i văzusem. Probabil că invadaseră restaurantele și barurile mari de pe puntea principală, unde se găseau țigări și băutură la discreție. De acolo, de fapt, se auzea o hărmălaie de nedescris. Îmi amintesc că printre morți nu-l văzusem pe Thomson, ceea ce îmi întărește convingerea că trăiește și că ne vom revedea într-o zi. „Princess” înaintează de-a lungul unui țărm stâncos, cu cactuși, cocotieri și copaci Divi-Divi, aceștia din urmă cu forme dintre cele mai ciudate. Printre formațiunile de rocă vulcanică se văd cavități de-a dreptul spectaculoase, sculptate de apă, mai mici sau mai mari, iar unele de-a dreptul imense. Într-una dintre acestea intrăm spre seară, dispărând practic cu totul din peisaj. Deși defunctul Grosetto comunicase înainte de atac poziția noastră, e greu de crezut că ne va mai găsi cineva în fundătura aceasta. Cineva, foarte priceput, de altfel, manevrează nava după un traseu cunoscut, ocolind „la mustață” colții de stâncă, presărați peste tot, în care există riscul să ne înțepenim pentru todeauna. Nu mult după aceea aud motoarele amuțind, iar vasul oprindu-se. Scârțâitul clanței mă face să tresar. Fiind foarte târziu, ceasul arată ora trei noaptea, n-am cea mai vagă idee cine ar putea fi. Presupun lucru cel mai rău și merg să deschid. Spre surprinderea mea este Voquin.
- Nici nu-ți mai spun ce spaimă mi-ai tras! exclam, făcându-i loc să intre. Se mișcă greu, dar nu lasă să se vadă că suferă.
- De asta am și venit! îmi spune. Poți să stai liniștit! Am căzut la pace cu dânșii!
- Cu pirații?
- Da, i-au măcelărit, mai întâi, pe paznici, apoi mi-au dat drumul. Am cerut să fiu dus la șeful lor, unul Măcelaru, și i-am oferit câte un milion de dolari pentru mine și Ingrid, fapt care l-a uns la inimă! Mi-a dat dreptul să umblu liber și să mă întâlnesc cu cine vreau. La fel și Ingridei. Din echipaj n-au mai rămas decât timonierul și mecanicii din sala motoarelor. Nici polițiști n-au scăpat, în afară de Thomson, unchiul, și tu, pentru care mai dau un milion, așa că poți ieși când vrei! Ortiz a încercat să evadeze și a fost împușcat cu toți mexicanii lui. N-a mai rămas nimeni care să vă toarne, iar eu n-am niciun interes, cu toate că m-ați suspectat pe nedrept.
Las ochii în jos.
- Așa păreau lucrurile atunci! încerc să mă scuz, destul de penibil. M-am lăsat influențat de Thomson!
- Pe el îl înțeleg, ține din cale afară la Ingrid. L-am iertat și te iert și pe tine!
- N-am cuvinte să-ți mulțumesc, îi răspund și-l îmbrățișez.
Voquin mă îmbrățișează și el.
- Am trecut mai înainte pe la Thomson, îmi spune. Ingrid a rămas să discute cu dânsul. Se pare că mai sunt câțiva dispuși să plătească fără amestecul autorităților. Dacă totul merge bine, și n-am motive să cred altfel, în câteva zile suntem liberi!
- Cum?
- Am vorbit deja cu oamenii mei. Banii sunt pe drum cu o cursă charter. Rămâne doar să mă cuplez cu ceilalți, să adunăm toți banii la un loc, de rest se ocupă Thomson. Nu-i trebuie decât un telefon, pe care îl vor aduce oamenii mei.
- Adică să ne scoată cineva din peștera asta!
- Exact. Nu-mi dau seama cum ar putea fi scos „ Princess” de aici, fiindcă e clar că n-are pe unde să întoarcă! A propos, știi cum se cheamă locul acesta?
- Habare n-am.
- Pirații îi zic Golful Rechinilor. Abia aștept să se lumineze de ziuă!
Mă uit lung la dânsul.
- Ești incorigibil! Ce naiba ai tu cu rechinii?
- Rechinii sunt frații mei! Horoscopul chinezesc îmi spune că am fost rechin într-o viață anterioară, iar eu cred! Am reflexele și apucăturile unui rechin!
- Ai consultat vreodată un psiholog?
- Da, de mai multe ori. Poate nu știai, dar Ingrid se ocupă chiar cu asta!
Se ridică greu din fotoliu și se îndreaptă spre ușă.
- Mai vorbim! îmi mai zice și iese. Nu mai încui ușa în urma lui. Se întoarce în secunda următoare: Nu uita când ieși să-ți pui cheia cu numărul de cabină la gât.. ca să nu ai necazuri! Să știi că le-am spus și despre droguri!
Nu simt nevoia să ies la o oră atât de târzie, sunt obosit și mi-e somn. Moțăi și mă gândesc la gestul surprinzător făcut de Voquin, de la care nu mă așteptam la așa ceva. Îmi imaginez surpriza și jena lui Thomson. Îmi propun să vorbesc neapărat cu el și cu Ingrid. Ultima dată când vorbisem, acum o zi, se invitase la mine. Mă gândesc la lup și lupul este la ușă.
- Nu pot să stau mult! îmi zice. Voiam să văd ce faci! Ce-ai mai făcut!
- Era cât pe ce s-o feștelesc! M-a văzut unul trăgând!
- Și?
- N-am recunoscut. M-am întâlni adineauri cu soțul tău. Mi-a spus tot!
- Dragul de el. Ți-am zis doar că-i sufletist! Unchiul, cel puțin, a rămas mască!
- Îmi dau seama că nu i-a fost ușor.
Dă din mână a lehamite.
- Polițistul rîmâne tot polițist. Voquin m-a întrebat dacă m-am culcat cu tine! Și-i cam sticleau ochii! Nu cumva să-i spui!
- Nici vorbă!
- Și să-ți scoți asta pentru todeauna din cap!
- Credeam că rămâi cu mine în noaptea asta!
- Să nu mai crezi de acum! Este cel de-al doilea motiv pentru care am venit.
- Bine.
- Și să-ți pui o geacă roșie când ieși. Am văzut că ai una! Ăștia sunt ca niște animale!
Mă lasă perplex în mijlocul cabinei. Nu știu ce-a vrut să spună cu ultimile cuvinte, dar cred că s-a referit la femei. Îmi spusese și Corra cu o zi înainte. N-aveau niciun Dumnezeu. Mă întind în pat după ce încui ușa de două ori.
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 27 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2254, Anul VII, 03 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!