CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 25 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Zorii zilei ne găsesc îmbrățișați în mijlocul unui ocean de un albastru intens ca ochi Correi. Nici urmă de furtună. Valurile ne zguduiseră toată noaptea. Dormisem foarte puțin amândoi, iar acum încercam să recuperăm. Corra mai are două ore până să intre în schimb și se întoarce căscând pe partea cealaltă. Mă întorc și eu. Căpitanul ne anunță prin stație că vasul este în regulă și că fregata militară, cu care trebuia să ne intersectăm, deviase de la curs din cauza uraganului, astfel că întâlnirea fusese ratată. Nu spune nimic despre pirați, care este posibil să se fi confruntat și ei cu aceleași probleme. Gândul acesta nu mă liniștește deloc, nici nu mă lasă să dorm. Fac două cafele. Corra simte mirosul și se ridică în capul oaselor.
- Cât e ceasul?
- Opt.
Ar vrea să se întindă la loc, dar nu rezistă ispitei. Îi povestesc ce auzisem la difuzor în timp ce-i aduc cafeaua în pat, unde ajung și eu.
- N-aș crede că au ieșit aseară în larg, zice, îți faci iluzii degeaba! Se pare că suntem în apele lor și pe cont propriu!
- Am toată nădejdea în căpitan!
- Te amăgești din nou! Grosetto va capitula fără să tragă un foc, fiindcă alfel riscă să fie ciopârțit! Și nici așa nu-i sigur!
- Crezi că asta se va întâmpla?
- Da, întodeauna se întâmplă la fel. Îmi înconjoară gâtul cu brațele, apoi cu tot corpul. Ia-mă!
Nu rezist nici eu ultimului asalt, apoi ne despărțim, cu promisiune de a ne mai vedea cât de curând. Puntea este pustie și în aerul rece al dimineții plutește ceva greu, visceral, o senzație apăsătoare. Thomson iese grăbit din centru de comandă, mă vede și vine spre mine.
- Te căutam! îmi strigă de la distanță, iar după ce se apropie suficient, adaugă: știi să folosești un pistol?
Aprob printr-o înclinare de cap. Îmi strecură ceva greu în buzunar.
- Nu cred că e o idee bună! încerc să mă împotrivesc. Îți dai seama la ce risc mă expui?
- Da, dar nu avem de ales. Orice armă în plus contează!
- Câți suntem?
- Aproape cincizeci.
- Dar ei?
- Nu mai mult de o sută, cred!
- Ați găsit-o pe Annike?
- Din câte știu eu, nu.
Îi spun unde s-o caute. Surâde.
- Ai fost și tu pe acolo?
- Să nu-i spui cumva căpitanului! îl rog. E foarte gelos, găsește tu o explicație!
- Era bine să-mi fi spus mai devreme! Sper să nu-i fi contactat prin telefon! Dar acum nu mai contează! mai zice și o ia înapoi, spre centru de comandă. Mă întorc în cabină și examinez arma. Este un model Smith@Wesson, destul de vechi, dar extrem de puternic, în stare să doboare și un elefant. Ingrid mă privește din cadrul ușii.
- Știi că pari foarte periculos? Nu știam că ai pistol?
- Nici nu am, răspund în doi peri.
- Dar ăla ce-i? Sau nu văd eu bine?
- Tocmai l-am primit! Tu ce mai faci?
- Vin de la infirmerie.
- Cum se mai simte Voquin?
- Binișor, n-ai să mă crezi, dar m-a cerut de nevastă!
- Și ai acceptat? o întreb curios.
Își ferește privirile din calea ochilor mei.
- Cum să refuz așa ceva? Mi-e cam frică de el, însă nu-l pot refuza!
- Rămân la ideia că faci greșeala vieții tale!
Ridică din umeri ca un om împăcat cu propria-i soartă.
- N-am decât o singură viață! Am trecut pe la tine pentru că aș vrea să dorm la noapte aici!
- Mă tem însă că n-o să putem dormi! îi răspund fără să mă gândesc prea mult. Nu am nimic împotrivă.
- Mulțumesc.
Lasă un urmă un miros de Chanel care îmi face nările să freamăte. Oțelul rece a revolverului, care mă apasă pe coapsă, mă aduce cu picioarele pe pământ. Nu mai am cum să dau înapoi. Corra îmi spusese că toți combatanții erau măcelăriți. Mă gândesc s-o sun pe Maria și să-mi iau rămas bun. Știe că sunt eu. Nu pare deloc surprinsă de ce-i spun.
- Te descurci tu! concluzionează ea cu o voce aproape plictisită. Sunteți atâția oameni acolo!
Atitudinea ei rezervată mă înfurie.
- Voiam doar să știi. Nu că ar conta cine știe ce dacă mor!
- Întodeauna se întâmplă câte ceva când nu trebuie! îmi reproșează și înțeleg dintr-o dată motivul răcelii ei.
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 25 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2251, Anul VII, 28 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!