CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 24 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Spre seară primim două vești proaste: una, potrivit căreia vom avea parte de altă furtună tropicală, care s-ar putea transforma într-un uragan, alta privind un ipotetic atac pirateresc, așteptat în mai puțin de douăzecișipatru de ore. Sfatul căpitanului este să rămânem cât mai mult în cabine, să nu intrăm în panică și să nu ne îngrămădim ca oile într-o singură parte a vasului, existând riscul ca acesta să se încline și așa destul de periculos, din cauza vitezei vântului și a presiunii valurilor. Deși cea mai mare parte din mobilierul cabinelor este fixat de pereți, suntem avertizați să fim atenți la obiectele de uz comun, precum mese, scaune, fotolii, veselă și la multe altele, care se pot deplasa necontrolat și care ne-ar putea pricinui vătămări grave. Suntem, de asemene preveniți, asupra posibilității unei riposte cu arme de foc sau a unui atac concentrat, urmat de explozii. Anunțul este reluat din oră în oră și are asupra mea, cel puțin, un efect deprimant. Nu furtuna mă sperie cel mai mult, cât, mai ales, riscul de a rata întâlnirea cu fregata militară din pricina furtunii și de a fi capturați. Imagini din serialul „Pirații din Caraibe” îmi umblă prin minte, făcându-mă să mă gândesc la cele mai îngrozitoare lucruri în timp ce Corra, care intrase ceva mai devreme în cabina mea, își vede de treabă.
- Nu-ți este frică de pirați? o întreb într-un târziu, văzând că nu mai termină.
Zâmbește.
- Nu. Cu noi pirații se poartă frumos. Au și ei nevoie de servicii!
- De unde știi?
- Am mai trecut prin asta! Pe alt vas și cu ceva ani în urmă. N-a fost așa rău!
- Adică?
- Cum v-am spus, poate în afară de uciderea echipajului, care ne-a îngrozit pe toți! După aceea ne-au dus undeva, într-un golf, unde ne-au ținut câteva săptămâni, până când și-au primit banii pe răscumpărări. Vasul acela era plin de oameni bogați, ca și acesta, mai toți au plătit și ne-au lăsat în pace. Nu e chiar ca în filme!
- Interesant!
- Femeile, în schimb, n-au nici o scăpare. Sunt nebuni după femei! Nu contează că-s tinere sau bătrâne, femei să fie!
- Dar cu bărbații?
- Cu bărbații se poartă urât. Le posedă nevestele și-i obligă să asiste la asta, îi împușcă fără motiv sau îi pun la cele mai înjositoare munci!
- Pare destul de înfricoșător!
- Să ne ferească Dumnezeu!
„Princess” începe deja să se clatine. Mă uit pe fereastră la valurile de doi-trei metri care vin dint toate părțile și se lovesc de bordaj. Suprafața oceanului e albă, înspumată, și dă senzația de fierbere. Vântul încă n-a atins puterea maximă, iar vasul alunecă destul de lejer printre valuri. Primele umbre ale întunericului îmi provoacă fiori pe șira spinării. Mă uit la Corra întrebător.
- Ai mai trecut printr-un uragan?
- O dată. Eram tot pe „Princess”, foarte aproape de Caraibe, și n-a lipsit mult să ne răsturnăm. Noroc c-am ajuns la timp în port!
- Acum suntem cam departe de orice port! !
- Da, nu știu ce să zic! Depinde de forța vântului! „Princess” e făcut să reziste unui uragan de gradul patru pe scara Saffir-Simpson!
- Ce înseamnă asta?
- Aproape cel mai tare uragan.
- Și acesta cum este?
- Deocamdată este doar o furtună tropicală, după câte am înțeles, iar asemenea furtuni nu pot provoca uragane mai mari de gradul trei, stai liniștit!
- N-ai vrea să rămâi în noaptea asta aici?
Se uită mirată la mine.
- Mai am cinci ore de program!
- După ce termini programul!
- Ți-e frică?
- Să zicem că n-aș vrea să trec prin această cumpănă singur.
Zâmbește.
- Atunci vin! zice și iese la fel de discret precum intrase.
Rămas singur, mă întind în pat, lăsându-mă legănat de valuri și adorm. Aproape de miezul nopții o simt pe Corra strecurându-se lângă mine.
- Îmi pare rău că te-am trezit! îmi șoptește cu o nevinovăție dezarmantă. Nici n-ai încuiat ușa!
- Am uitat, zic și o iau în brațe. Cum e afară?
- Acceptabil. Mai rău ca acum cinci ore, dar mai bine decât acum trei ani! Nu te mai gândi la asta!
Se ghemuiește la pieptul meu caldă și afectuoasă.
- N-am mai făcut niciodată dragoste pe furtună! îmi mărturisește, apropiindu-și buzele de urechea mea.
- Nici eu, îi răspund tot în șoaptă, deși valurile, care se loveau de navă, făceau un zgomot asurzitor.
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 24 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2249, Anul VII, 26 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!