CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 19 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Princess” este un vas construit cu toate facilitățile necesare, inclusiv cu locuri speciale pentru reținerea și cercetarea infractorilor periculoși, a pasagerilor clandestini, a urmăriților de orice fel și, în general, a tuturor celor certați cu legea, la un moment dat, constând în celule dotate corespunzător, foarte apropiate de varianta clasică de pe uscat. Nu lipsește personalul de pază, de deservire, bucătarii, personalul adminstrativ și ofițerii specializați, care, de obicei, nu prea au ce face. Clandestinii, depistați de oamenii lui Francesco Grosetto, fuseseră băgați câte 3 în celulă și păreau fericiți că scăpaseră de grija de a se ascunde prin subteranele navei, murdari și flămânzi, majoritatea fiind marocani sau kurzi. Mexicanii lui Ortiz sunt ținuți separat, câte unul în celulă, și sunt monitorizați permanent. Din spusele lui Grosetto aflu că oamenii sunt simpli cărăuși, plătiți să execute un serviciu, riscant, ce-i drept, dar care nu-l pot compromite pe Ortiz. Pedeapsa pentru un asemenea lucru, asumat, poate merge până la zece ani de închisoare, aceștia fiind dispuși să facă mărturisiri complete în speranța unei „înțelegeri”, cu diminuarea pedepsei. Fiecare dintre ei are câte un geamantan ca cel găsit la Ortiz, conține aceeași marfă și cântărește în jur de treizecișicinci de kilograme. Oamenii, dacă luăm în calcul declarațiile lor, nici nu știau ce conțin, rolul lor fiind doar să le încarce pe vas și să le predea la destinație. Grosetto încercase toate tertipurile posibile, dar nu obținuse nimic concret.
- Rămâne să așteptăm deznodământul, îmi zice el. Nu-l văd bine deloc pe Ortiz coborând cu mâinile goale!
Îl privesc perplex.
- Vrei să-l eliberezi?
- Aparent. Mai mult, vom pune aparatele de semnalizare în alte geamantane ca să-i prindem și pe ceilalți, câți or fi!
- Și cu Zimmer ce facem?
- Zimmer poate să mai aștepte. Dacă Ortiz nu vorbește, cum bănuiesc, nu avem ce face!
Roșcatul Bllier scutură cu nervozitate din cap.
- Eu zic să așteptăm rezultatele probelor criminalistice, ridicate de la fața locului, și să nu ne pronunțăm înainte de vreme! Avem amprente, mostre ADN, imagini video, declarații de martor, e imposibil să nu găsim ceva!
- În fapt, adaugă Bossel, cercetările noastre din ultimile zile tot spre Ortiz duc. În perimetru în care fusese reperat ultima oară s-a găsit cablul camerei întrerupt și înădit. Locul e plin de amprente, cablul fiind prea subțire pentru a putea fi legat înapoi fără mănuși. Dacă se constată că amprentele sunt ale lui Ortiz, cum cred, nu mai există niciun dubiu.
- Și mai e ceva, se amestecă în vorbă și Hoop, varianta aleasă de a spânzura cadavrul pare cel puțin curioasă! Nu era mai simplu să-l arunce peste bord?
- Probabil că urmărise să transmită un avertisment cuiva! își dă cu părerea Bllier mai cooperant. Nu m-aș mira să aibă complici și printre pasageri!
- Consumatori?! exclamă Grosetto luat prin surpriendere. Nu mi s-a raport niciun caz până acum!
- Știu eu câțiva! se bagă în discuție Thomson. Moșul de la 5o3, de exemplu! Mai este unul la 235, altul la 415, n-ar strica să-i luați un pic la scuturat!
Căpitanul își notează numerele dezvăluite de Thomson într-un carnețel.
- Da, cum să nu!
- Cred că și amantele lor fac asta! Vezi să nu le ratezi!
- Stai liniștit, le umflu și pe ele!
- Nu știu ce să zic, continuă el pe același ton, văd că investigațiile voastre îl vizează exclusiv pe Ortiz, care mie, cel puțin, nu mi se pare atât de inteligent încât să pună la punct o operațiune de dimensiunile astea! Ortiz, după părerea mea, este un simplu traficat, nimic mai mult. Adevăratul combinator e altul!
- Te-ai gândit la cineva?
- V-o-q-u-i-n.
Apasă pe fiecare cuvânt cu o plăcere parcă perversă.
- Și care crezi că ar fi mobilul?
- Nu știu, încă nu-mi dau seama, dar pot să jur că este implicat sută la sută! Să nu uităm că toate suspiciunile noastre în privința lui Ortiz au pornit de la el, via Vernescu! Nu vă mai spun că este cel mai înrăit consumator de droguri de pe „Princess”! Sper că ați trimis și amprentele lui?
Bossel negă din cap.
- Nu ne-am gândit la Voquin, dar nu-i nicio problemă. Le trimitem astăzi!
Teoria lui Thomson mi se pare plauzibilă și gândurile îmi zboară căte Ingrid. O văzusem dis-de-dimineață strecurăndu-se pe ușa infirmeriei, la Voquin. Petrecuse noaptea cu mine, dar nu contase. Atașamentul ei față de Voquind depășete orice imaginați și putea fi periculos. Plec de acolo cu inima grea. Ingrid îmi apare din nou în față. Vine dinspre pupa și nu pare tocmai în apele ei.
- Tot la Voquin? o întreb. Te-am zărit parcă și de dimineață!
- Am fost să-i aduc ceva?
- Îmi poți spune și mie ce?
- Nu. E ceva pentru dureri!
- Droguri! insist și pun mâna pe geantă. Ea se smuncește surprinsă.
- Nu-i treaba ta!
Apare și Thomson, care asistase, probabil, la scena dintre noi. Ia geanta din mâinile femeii și o deschide, apoi scoate o pungă cu un conținut alb.
- De unde ai asta?
Ingrid lasă ochii în jos.
- Din cabina lui Voquin. M-a rugat să i-o aduc! Mai are și altele!
- Ai cheile?
Femeia îi întinde cheile speriată.
- N-am știut că-i vorba de droguri! murmură. Jur că n-am știut!
Thomson nu se poate abține să-i tragă o palmă.
- Ți-am spus doar să ai mare grijă cu omul ăsta!
 
  
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 19 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2239, Anul VII, 16 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!