CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 17 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ingrid stă de aproape douăsprezece ore lângă Voquin. Îl ține de mână și are fața răvășită. Nu pare să înțelegă cum s-a putut întâmpla acest lucru și nu dă semne că ar dori să plece de acolo. Lui Voquin situația îi convine, bătaia primită fiind infinit mai puțin importantă decât beneficiile ei. Pe de altă parte, Ingrid manifestă o compasiune de neînțeles față de călăul său, un lucru destul de bizar, ca să nu zic mai mult, pentru postura ei de victimă, documentată de Thomson. Vătămările suferite de Voquin îl scot, totuși, din ecuația agentului FBI, deoarece medicii nu-l văd funcțional înainte de trei luni, adică mult după terminarea croazierei. Ar fi prima oară când se întâmplă ca însoțitoarea acestuia să ajungă întreagă la destinație, ceea ce pare să confirme teoria lui Thomson. Spre seară o găsesc la o țigară pe holul din fața infirmeriei.
- Bună!
- ?!
Evită să mă privescă în ochi. Îmi aprind și eu o țigară.
- Te deranjez?
- Într-un fel, zice. Noaptea de alaltăieri a fost o greșeală, chiar voiam să-ți spun! Și te rog să nu mai insiști!
- Am înțeles.
- Nu că nu mi-ar fi plăcut, mă asigură ea cu un zâmbet trist, din contra, sper să nu te superi!
- Nu, de ce m-aș supăra, a fost doar o noapte și atât!
- Tocmai de aceea. S-o lăsăm așa!
- Așa cum? o întreb. Aș minți dacă ți-aș spune că nu te mai doresc sau că întoarcerea ta la Voquin nu mă îngrijorează!
- Minți! Intuiția mea de femeie îmi spune că ai pe altcineva la care ți-i cu adevărat. Nu-ți pasă de mine!
- Am trăit și înainte de a urca pe acest vapor, nu neg, recunosc, dar țin și la tine. Nu pot fi indiferent când știu că ți se poate întâmpla ceva! Te-am ținut, totuși, în brațe!
Argumentul meu o înmoaie.
- Nu mă ispiti! zice, punându-mi mâna pe piept. Nici eu nu neg că aș fi tentată să ne mai vedem o dată, poate chiar la noapte, numai că trebuie să știi că de iubit îl iubesc pe Voquin!
Mă sărută scurt pe buze și se întoarce în fugă la iubitul ei. Primele semne ale înserării se simt coborând apăsător din înaltul mohorât al cerului și mă retrag fără prea multă tragere de inimă spre cabina mea. În noaptea asta n-am chef să scriu, vreau să mă iubesc cu Ingrid, ultima noastră noapte de dragoste, probabil, ceea ce face să mă abat din drum. Nu știu cât va mai rămâne cu Voquin, așa că mă așez pe un șezlong în apropiere și-mi aprind o țigară. Câțiva chelneri mă sufocă cu băuturile lor frumos colorate, cumpăr la nimereală vreo trei-patru pahare, care mă amețesc, îmi sporesc dorința de a mă reîntâlni cu Ingrid. Nu cred că e numai dorința sexuală, fiindcă sub acest aspect o prefer pe Maria, Ingrid are altceva, nu știu ce, o vreau ca pe un trofeu, îmi place s-o îngenunchez pervers, s-o umilesc, deși nu prea reușesc, pentru că ea se reinventează mereu. E genul acela de femeie pe care o dorești cu atât mai mult cu cât o disprețuiești și o desconsideri mai tare. Care nu aparține nimănui. Nu mă surprinde apariția lui Thomson.
- Te-am zărit adineauri cu Ingrid!
- Pe ea o aștept, îi răspund. S-ar putea să dureze!
- Știu. Cu mine nici nu mai vorbește! Voiam să-ți mai spun că oamenii lui Ortiz au fost arestați. Căpitanul a găsit și cinci clandestini.
- Ia-ți interogat?
- Încă nu. Îi lăsăm să fiarbă în suc propriu până mâine. Nu uita să vii și tu! Și să ai grijă de Ingrid!
N-am timp să-i răspund, fiindcă se face nevăzut. Cei câțiva pasageri care trec pe lângă mine, majoritatea perechi, nu mă bagă în seamă, fiind preocupați de ei înșiși, de viața lor. Într-un târziu o văd pe Ingrid ieșind și îndreptându-se spre mine.
- A adormit bietul de el! îmi spune din mers. N-a mai închis ochii de ieri dimineață!
O urmez, mulțuminndu-mă să aprob din cap decât să-i răspund. În cabina ei este o dezordine de nedescris.
- Te-au călcat hoții? o întreb.
Dă din mână a lehamite.
- Nu cred. Eu am răscolit totul, stai liniștit! Vrei o cafea?
- Aș vrea.
Dispare în bucătărie. Ingrid stă într-o cabină de lux, care are și baie și bucătărie separate, pentru care plătește, desigur, Voquin. Se întoarce cu două cești aburind.
- Măcar cafea știu și eu să fac! îmi zice. Fă-te comod, nu sta așa stingher!
Mă așez și o trag spre mine.
- Ei, nici chiar așa! protestează. Bea-ți, mai întâi, cafeaua!
Atingerea ei mă electrizează. Îmi stă în brațe și mă privește drept în ochi.
- Știai că ai cei mai frumoși ochi din lume?
- Da.
- Iar cafeaua e excelentă! supralicitez. Unde ai învățat să faci o cafea atât de bună?
Se desprinde din brațele mele cu delicatețe.
- Alta, să știi, nu-ți mai fac! Sunt chioară de somn!
O văd cum se strecură sub plapumă, las ceașca pe masă și o urmez, descotorosindu-mă de haine. Se lipește de mine înfrigurată.
- Ești rece ca gheața! exclam.
- E frig acolo, la infirmerie!
Vreau s-o sărut pe buze, dar își ferește gura.
- Fără sărut, te rog! îmi șoptește încet. Iartă-mă!
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 17 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2235, Anul VII, 12 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!