CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 13 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
N-am fost niciodată interesat de infrastuctura navei, abia azi aflu că există o sală a motoarelor, magazii pentru mărfuri și alimente, iar mai sus de locul în care stau mai descopăr trei niveluri, ocupate, în principal, de cabine. Acestea sunt dotate cu băi, toalete, paturi, mese, scaune, frigidere și aragaze, standard, care îți asigură o oarecare idependență domestică și un confort excelent. Cabinele VIP cuprind și alte dotări în plus, reflectate în preț, fiind însoțite de servicii speciale, all inclusive, precum accesul gratuit la restaurante, Spa, etc. Citesc aceste informații într-un pliant găsit pe jos în timp ce hoinăresc prin locurile necercetate până atunci. „Princess” stă încă pe loc. La ultimul nivel nu se vede țipenie de om. Cei mai mulți au coborât pe puntea principală imediat după incendiu. Cobor și eu. Îl văd pe Voquin la pupa, la locul său, cu undița în mână și mă apropii.
- Nu pari tocmai afectat de incendiu! îi zic.
Zâmbește.
- Aș putea spune că nici nu l-am simțit! Am fost tot timpul aici.
- Îți dai seama ce se putea întâmpla dacă se petrecea noaptea?
- Nu.
Indiferența lui mă enervează.
- Putea să murim! izbucnesc.
- Și ce vină am eu? mi-o întoarce scarcastic.
- Momești rechinii, asta faci! Uite, lighioanele astea s-au deprins să se țină după ”Princess”! Dacă ar fi trebuit să sărim peste bord, cum era cât pe ce s-o facem, nimeram drept în gurile lor!
- S-ar fi întâmplat și se poate întâmpla asta oricând! apreciează el, făcând un gest plictisit din mâna liberă. Dar altceva mă bătea gândul să-ți spun. În primul rând, știu cine este Thomson și ce hram poartă. Apoi am auzit că ești implicat în ancheta morții lui Zimmer!
- Oarecum, recunosc eu destul de mirat.
- De aceea m-am gândit să-ți vând un pont! Persoana pe care o căutați stă la treisutecincisprezece.
Mă uit la el uluit.
- Sper că vorbești serios?
- Asta rămâne să apreciați voi. Eu l-am văzut pe individ în ziua în care a fost spânzurat Zimmer, pe la miezul nopții, cu o valiză asemănătoare cu valiza ridicată de voi de la Bob Jonson. L-am mai văzut și după aia.
Voquin pare să știe mai multe decât spune, fără să mai vorbesc de faptul că e la curent cu tot ceea ce fac.
- De ce îmi spui mie și nu căpitanului? îl întreb.
- Mă doare undeva de căpitan! Să-și bată capul și singur! Ți-am vândut pontul ție pentru că te respect și pentru că sunt sigur că ai să plătești!
- Numai să pot!
- Poți! Trebuie să-mi spui doar ce mai face Ingrid!
Mă uimește din nou.
- Nu sunt prea multe de spus! îi răspund. Se teme să nu-i faci ceva rău, lucru pe care îl crede și Thomson. Altfel nu are nimic cu tine, ba chiar aș zice că te admiră. Acum este la infirmerie, intoxicată cu monoxid de carbon, dar în afara orcărui pericol.
Mă privește drept în ochi.
- A spus ea că mă admiră?
- Ceva de genul acesta, nu-mi amintesc exact cuvintele.
- Dar Thomson?! Thomson ce zice?
- N-ai fi deloc încântat să afli! În linii mari crede că ești un criminal în serie, extrem de periculos, s-a documentat asupra tuturor disparițiilor, semnalate de tine, și speră să te poată aresta într-o zi.
- Și-l crezi?
Văd în ochii lui licărind ceva straniu, o privire plină de rătate și de cruzime, în același timp, cu care mă fixează.
- Da, zic, de ce nu l-aș crede?
- Știu și eu! Există o mie de motive să nu-l crezi, dar asta e altă poveste. Mă bucur că mi-ai spus și că ai fost atât de sincer, ca și mine, de altfel!
Îmi strânge mâna zâmbind și se îndepărtează către sala de jocuri, unde petrece în ultima vreme cea mai mare parte din timp. Primul impuls este să merg la Grosetto sau la Thomson, dar prefer să mă întorc în cabină și să amân prinderea suspectului pentru mâine. Adevărul e că nici nu sunt prea sigur pe spusele lui Joquin, al cărui interes pentru mine nu-l înțeleg. Aserțiunile FBI-istului, potrivit cărora Joquin mi-ar fi pus gând rău, introducând o variațiune, o abatere de la tipar, mă urmăresc inconștient și mă obligă să fiu mai prudent. Această călătorie se anunță și ea atipică. Nu sunt obișnuit să mă implic în chestiuni străine de preocupările mele, să fiu distras de la scris, ocupație care, printre altele, îmi asigură traiul. În pofida acestor perturbații conjuncturale, cartea mea avansează încurajator, deși nu am nicio idee cum și când se va termina. Editorul meu nu pare foarte încântat, dar nu are ce face, trebuind să fie de acord cu mine. Imaginea Mariei, care mă însoțise constant în ultima vreme, se estompează în minte mea pe zi ce trece, iar faptul că ea nu mă mai caută, ca altădată, pare să indice o schimbare de paradigmă. Mă uit cu strângere de inimă la norii negrii de la marginea orizontului, care se apropie amenințător. Sper ca mecanicii să-și termine treaba cât mai repede, fiindcă altfel ar fi periculos. Deschid calculatorul și îmi reiau povestea de unde am lăsat-o, incluzând și mărturisirile surprinzătoare a lui Voquin. Soneria mă face să tresar.
- Intră!
Este roșcatul Bellier.
- Îmi cer iertare că vă deranjez, se scuză el, adineauri am primit înregistrările de la căpitan, iar colegii mei au hotărât să vi le încredințez dvs. cu rugămintea să le analizați într-o zi sau două și să prezentați echipei un raport. Sper că n-aveți nimic împotrivă!
- Nu, răspund fără să mă gândesc prea mult, mâine dimineață vin cu raportul, deși eu știu de pe acum cine este suspectul.
- Putem să știm și noi?
- Până mâine, nu. Mai am de făcut niște cercetări...
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 13 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2226, Anul VII, 03 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!