CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 11 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Necazul Mariei mă face să fiu mai circumspect. Am dormit prost, m-am agitat în pat toată noaptea, răscolit de o frică nelămurită, inexplicabilă, aproape de panică, țesută insidios și inconștient în jurul Ingridei, pe care încep s-o privesc critic, fără să am motive întemeiate, ceea ce înclină clar balanța în favoarea Mariei. Pentru prima dată, în ultimile două zile, mă trezesc la șapte, cu noaptea în cap, și simt o nevoie imensă de a îmbrățișa cerul. N-apuc să-mi duc visul la capăt, deoarece dau nas în nas cu Thomson, care vrea să-mi comunice ceva.
- Sper să fie de bine! zic
- Poți să fii liniștit, mă asigură el. Francesco este de părere c-ar fi bine să faci parte din grupul operativ de investigații!
- Există așa ceva aici? N-am auzit până acum!
- S-a activat astă-noapte, la cererea lui. Procedura îl obligă să desfășoare cercetări preliminare, să aresteze, dacă este necesar, sau chiar să facă uz de armă! Regim militar!
- Nu văd de ce n-aș fi de acord! răspund ca și când m-aș întreba singur.
- O.K! răsuflă el ușurat. Prima ședință de lucru e la șaptetreizeci, adică în mai puțin de cinci minute!
Căpitanul și cei trei polițiști își beau cafeaua. Ne luăm și noi câte una.
- Se pare că avem un pasger clandestin, rupe tăcerea Grosetto, sau Bob Jonson minte. N-a reușit să-l identifice pe suspect!
- Presupunând că ar exista unul! supralicitează roșcatul Bllier. Mie, cel puțin, nu-mi inspiră prea multă încredere!
- Sunteți subiectiv, domnule Marco! intervin. Îl cunosc de ani de zile! N-ar fi în stare să omoare o muscă, darămite un om!
Căpitanul nu pare să împărtășească observațiile noastre,
- Vom vedea în curând. Echipajul a început deja operațiunea de socotocire.
Grasul Hoop se scarpină cu un deget în ceafă.
- Raportul medico-legal relevă cu totul altceva! Timonirul Hans Zimmer, parcă așa îl cheamă pe spânzurat, moare cu o zi înainte! De ce-ar spânzura cineva, habar n-am cine, un mort, asta-i întrebarea?
- Nu cumva pentru a arunca o umbră de îndoială asupra echipajului? se întreabă retoric Bossel. Sau poate chiar de aceea! Hans nu era cumva ginerele dvs.?
Francesco Grosetto se învinețește la față.
- Bați câmpii, Antoine! Garantez pentru toți oamenii mei! Inclusiv pentru Hans.
Thomson se uită la mine și-mi face cu ochiul. Nu mai înțeleg nimic. Descopăr lucruri noi, dar și multe inadvertențe. Nu mi-aș fi închipuit că mortul era ginerele căpitanului sau că acesta ar putea fi implicat într-o asemenea poveste. În linii mari, lucrurile păreau să indice un conflict între un grup de traficanți misterioși, cu ramificații printre membrii echipajului, și pasageri clandestini. Filmul evenimentelor nu avea însă nicio logică. Faptele nici atât.
- Am observat că există și niște camere de supraveghetre pe punte! reiau, lansând, de fapt, o nouă ipoteză. Presupun că păstrați înregistrările?
Polițiștii ciulesc urechile.
- Drace! exclamă Grosetto. Nu m-am gândit la asta! Din câte știu, CD-urile se schimbă o dată pe lună.
- N-ar strica să aruncăm o privire prin ele! sugerează Thomson frecându-și palmele. V-am spus eu că băiatul ăsta e spirt!
Căpitanul pleacă grăbit, lucru pe care îl facem și noi la scurt timp.
- Este posibil să dăm acolo și peste Voquin! zic.
Thomson încuviințează zâmbind.
- Sper. A propos, cum evoluează relația ta cu Ingrid?
- Încurajator.
Pe punte ne despărțim. El o ia spre pupa, partea din spate a navei, eu spre prova, partea din față, mai exact, către Cafe de Flore, un mini-bar franțuzesc, unde se face cafeaua cea mai bună de pe vas și unde nu se prea înghesuie clienții, din cauza prețurilor pipărate. Jean-Louis Rosier, barmanul, mă întâmpină bucuros.
- Azi dansează Colette, îmi șoptește complice în timp ce-mi servește cafeaua. Vreți să-i transmit ceva?
- Spune-i c-o aștept diseară! îi comunic în același stil conspirativ, cu toate că nu-i nimeni înăuntru. Cafe de Flore are un mini-ring de dans, pe care evoluează câteva dansatoare talentate de cabaret, care servesc, la cerere, oriunde este nevoie. Colette își face apariția într-o ținută explozivă, are câte un ațibild colorat pe fiecare sfârc și o panglică subțire peste sex, aproape inutilă, având în vedere detenta mișcărilor sale. Îmi face un semn discret, confirmând că a primit mesajul, apoi îți continuă dansul ei energic și contorsionat. La sfârșit îi cumpăr o cafea și o tequilla. Încetul cu încetul barul se umple, iar Colette își reia reprezentația, culegând ropote de aplauze. Lângă mine se așează un bătrânel de vreo șaptezeci de ani, care este interesat de modul în care ar putea beneficia de o reprezentație în cabină.
- Vorbești cu Jean-Louis, îl sfătuiesc, te costă o sută de dolari dansul și încă o sută bis-ul!
- ?
- Dacă ți se pare prea mult, poți negocia! adaug. Depinde ce vrei!
Alt client se chinuie să bage o bacnotă de o sută de dolari între panglică și pubisul Colettei, fără prea mult succes. Colette se gâdilă și chicotește.
- Dă-i, bre, încoace și nu-ți mai băga laba unde nu trebuie!
Asistența masculină e în delir. Jean-Louis face cu greu față înscrierilor, se vede nevoit să deschidă un tabel cu ore și numere în care mă mențin pe un loc fruntaș, locul întâi fiind adjudecat de altcineva.
- La ora douăzeci e bine? mă întreabă discret când vede că sunt pe picior de plecare.
Ridic din umeri indiferent.
- E bine oricând.
Reușesc să scriu douăzeci de pagini. În geam simt umbrele înserării, nici n-am băgat de seamă cum a trecut timpul.
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 11 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2222, Anul VII, 30 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!