CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 9 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ingrid depășește bariera celor patru coctailuri, autoimpusă, cum îmi mărturisește, când vasul începe să tremure. Eu încă mă chinui cu primul. Nu mi se pare în ordine ceea ce simt, mai ales că nu sunt singurul. Lucrurile se complică în momentul în care paharele o iau razna, alunecând într-o parte, iar pardoseala se înclină nefiresc, la patruzecișicinci de grade, apreciez eu, creându-ne serioase probleme de echilibru. Mă gândesc că nu-i decât un început de furtună, mai trecusem prin asta, dar cei mai mulți sunt la prima experiență de acest fel și sunt îngroziți. De afară se aud valurile cum se lovesc de vas, cum zboară și se izbesc de pereți diverse lucruri smulse de vânt, mai ales șezlonguri,
- Vă rog să stați liniștiți acolo unde vă aflați! ne anunță căpitanul cu o voce moale, de om plictisit. Traversăm o furtună de intesitate medie, cu rafale de vânt și cu valuri de zece metri, care mătură puntea. Nu vă aventurați afară din cabine sau din locațiile de agrement ale navei , fiindcă s-ar putea să fiți luați de valuri! Situația este sub control!
După cum ne bâțâim, când într-o parte, când în alta, e greu să nu fii suspicios. Oamenii scot țipete guturale, se agață de tot ce întâlnesc în cale, vociferează, îl înjură pe căpitan, al cărui mesaj este reluat din cinci în cinci minute, se descarcă nervos. Ingrid nu se mișcă din fotoliu, balansul o amuză, e preocupată mai mult de paharul de băutură decât de scufundarea vasului, și chiar se amuză pe socoteala unor doamne mai în vârstă, foarte vocale, care, în opinia ei, nu mai aveau mult de trăit.
- Ești răutăcioasă! îi șoptesc la ureche, încercând să nu atrag atenția celor din jur. Mai vorbim noi peste douăzeci de ani!
- Sper, mi-o întoarce râzând, deși nu prea cred! Parcă te și văd cu vreo trei copilași de mână și cu o soție grasă, cum e vaca aia de-acolo!
Arată spre o femeie dolofană, machiată strident, curtată de un bărbat tânăr.
- Nu am de gând să mă însor! Ia-ți gândul!
Mă privește cu o oarecare detașare, completată de un zâmbet zeflemitor.
- Toți spuneți la fel! Pariez că acum te gândești cum să-mi faci felul!
- Nu neg!
- Îmi pare bine că, totuși, ești sincer. Mă simt chiar flatată, după tot ce ți-sam spus!
Nu ai nicio reținere?
- Niciuna.
- Să știi că Voquin nu mi-a retras încă rezervarea, nici cardul de cumpărături! Poți accepta asta?
- De ce nu! Problema e la tine, de fapt!
- Da și recunosc că nu mi-e deloc indiferent. M-aș putea întoarce oricând la el!
- Ăsta e riscul călărețului. Nu te urci pe cal dacă te temi să nu cazi!
În difuzor se aude din nou vocea căpitanului Francesco Grosetto.
- Stimați pasageri, vă anunț că am trecut de epicentrul furtunii! Puteți ieși pe punte când doriți! În curând vom servi și masa! Ne cerem scuze pentru disconfort!
Spectacolul de afară este de-a dreptul copleșitor. Ai impresia că oceanul fierbe și că nu este decât o chestiune de timp până să răbufnească din nou. O spumă albă, persistentă, înconjoară vasul din toate părțiile, creând o senzație amețitoare, de vis. La prora, unchiul Ingridei, privește în gol. Simte prezența nostră și se întoarce.
- M-am uitat pe înregistrări, ne anunță sec, fără altă introducere. Cred că avem un criminal printre noi!
Și ne arată o poză cu un bărbat de culoare.
- Aveți idee cine o fi ?
Ingrid ridică din umeri, mie, în schimb, omul mi se pare cunoscut. Seamănă cu unul dintre hamalii care îmi cară geamantanele ori de câte o mă îmbarc. Îi zic Bob.
Ochii ofițerului parcă se aprind.
- Ești sigur?
- Foarte sigur.
Nu mai așteaptă alte precizări și sună pe cineva.
- Ai un hamal pe nume Bob, ăsta pare să fie! L-a recunoscut prietenul nostru Verescu!
- Cu cine ai vorbit?
- Cu căpitanul.
- El conduce ancheta?
- Pe orice vas doar căpitanul are autoritatea asta. Vrei să participi la interogatoriu sau nu?
Ingrid nu pare să fie de acord.
- Bine, vă iau pe amândoi! zice și ne face semn să-l urmăm.
Îl văd pe Bob adus de polițiști. Urcă înaintea noastră fără prea multă tragere de inimă, astfel că-l ajungem din urmă. Când mă vede se luminează la față.
- N-am niciun amestec în povestea asta, domnule Verescu! mi se destăinuie el. Zău că n-am niciun amestec!
- Cum se face atunci că apari pe camerele de luat vederi?
- Cineva m-a plătit să-i fac un comision. Am dus un geamantan la 346 și am luat altul de acolo!
- Unde este acum geamantanul?
- La mine. Străinul mi-a spus că trece să-l ia la noapte.
- Știi cine este acest om?
- Nu, nu l-am mai văzut niciodată, nu știu de unde a apărut!
Unul dintre polițiști face drumul înapoi pentru a recupera valiza din cabina lui Bob. Se consultă, în prealabil, cu unchiul Ingridei, căruia i se adresează cu ”domnule Thomson”, desconspirându-i numele de agent FBI acoperit.
- Acum ai aflat-o și pe asta! îmi reproșează Thomson supărat pe colegul său polițist. Sper să rămână doar între noi!
- Ar fi aflat de la mine, oricum! îl contrează Ingrid, prinzându-mă de braț. Stai liniștit, n-a să spună la nimeni!
Căpitanul ne așteaptă în biroul său, măsurând camera dintr-un capăt în altul. Thomson îl pune la curent cu toate noutățile. Între timp se întoarce și polițistul. Târâie după dânsul un geamantan maro, foarte greu. Thomson forțează încuietoarea cu un levier, desface cureaua de siguranță și-l deschide. Geamantanul este plin cu pungi albe, sigilate, asupra cărora nu mai avem niciun dubiu. Nu pot fi decât droguri. Căpitanul înfinge cuțitul într-una din pungi, gustă pudra aceea albă-lăptoasă și dă verdictul.
- Heroină.
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 9 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2217, Anul VII, 25 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!