CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Drumul apelor, 7 ( roman )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dorm iar până la amiază. A devenit un obicei. Nu-mi fac iluzii că Ingrid tânjește să mă vadă, așa că nu mă grăbesc. O zărisem de câteva ori la barul de la tribord, lenevând în fața unui pahar de tequila, unde am de gând s-o caut și acum, după ce-mi beau cafeua. Cafeaua primează înaintea oricărui lucru, oricare ar fi acesta. Nu mai vorbesc de faptul că-mi dă prilejul să-mi savurez visul. Pesemne că m-a acaparat mai mult decât mi-aș fi putut imagina, dacă am început s-o visez. În general, nu agreez femeile și nu mă las prins prea ușor în mrejele lor. Ca un călător experimentat ce sunt, m-am confruntat cu tot felul de lucruri și de situații. Mjoritatea pasagerilor de pe acest vas sunt oameni cu un picior în groapă, care-și mai închipuie că pot păcăli timpul. Nu de puține ori se întâmplă ca vreo femeie sau vreun bărbat, săriți de șaizeci-șaptezeci de ani, să dea colțul. De regulă, babele fandosite, ridate, de-a dreptul grotești, cu sânii fleșcăiți, atârnând până la buric, chinuite de reumatism și de varice, vin însoțite de băieți tineri și chipeși, iar moșnegii de fete care ar putea să le fie fiice sau nepoate. Din această cauză există și un birou de Poliție la bord, un emițător radio și un telefoan militar, cu legătură prin satelit, decesele trebuind anunțate în timp real la birourile companiei din Berna. N-ai avea, așadar, de ce te plânge, deși de cele mai multe ori aceste conexiuni sunt greu de stabilit sau sunt întrerupte. Pentru cazuri deosebite, un cap spart, o mână ruptă, a criză de epilepsie sau un atac de cord, există un cabinet medical, cu personal indian, care, de obicei, are permanent de lucru. Nu mai mult decât ieri, camerista thailandeză găsise o babă moartă, complet goală, într-o cadă, și se iscase o isterie generală. Însoțitorul acesteia, un italian de vreo douăzecișicinci de ani, recunoscuse candid că baba murise sub dânsul, că se speriase și o că vârâse acolo ca să nu intre prea repede în putrefacție. Zilnic se consumă asemenea drame, dacă le pot spune așa, încât nu mai intereseză pe nimeni. Toți, fără excepție, se plâng de ”indispoziții”, dar, de fapt, sunt morți de beți, mahmuri, după nopți întregi nedormite ori după partide libidinoase de amor. Cine își imaginează că viața pe un asemenea vas este un vis, vai, se înșeală. Niciodată, până acum zece ani, nu mi-a fost dat să văd mai multă mizerie umană ca aici. Nu mai zic de vreme, care este permanent umedă și rece, simți că ruginești pe picioare, oriunde-ai privi nu vezi decât cer și apă. De la o vreme ( chiar și după o zi! ) te saturi. Vântul bate necontenit, în rafale capricioase, din toate direcțiile, dacă nu te ții bine pe picioare ai șansa să zbori peste bord. O văd la bar în compania unui arab, îmbrăcat în alb, care îi vorbește destul de aprins. Mă vede și-mi face semn să vin la masa lor.
- El e Abu-Bakr, îmi zice, arătând către arab. Ne-am cunoscut acum zece minute!
Evit să strâng mâna arabului, a arabilor, în general, despre care auzisem că nu se prea spală pe mâini.
- Sper că nu ai de gând să te convertești la islam?
Râde amuzată.
- Nu l-am întrebat încă dacă mai are vreun loc în haremul lui!
- Este, este loc, confirmă bărbatul, desfăcându-și larg brațele. Abu n-are decât trei neveste și zece sonde!
- Eu aș fi a patra!
- Nu te văd purtând burqa sau dându-te cu capul de pământ! zic.
- Atunci nu știi de ce e în stare o femeie! Burka-i mișto, dacă mă întrebi! Chiar și hijabul are farmecul lui!
Arabul pare direct interesat.
- Există ceva care să nu-ți placă?
Ingrid clipește repede din ochi.
- Da, excelență, statul la rând.
- Dar asta depinde de voi, exclamă arabul aproape contrariat, cum vă înțelegeți! Abu nu se amestecă-n treburile astea!
Mă uit cu coda ochiului la Ingrid.
- Să nu-mi spui că-i șeic sau nu știu ce sculă?
- N-ai auzit că are zece sonde! îmi aduce aminte pe un ton comic. Sigur că e șeic!
Arabul se simte jignit și se ridică.
- Allahu Akbar!
Pare un strigăt de terorist sinucigaș, care stârnește panică printre cei din local. Câțiva dintre ei se aruncă speriați la pământ, ignorând hohotele de râs ale femeii.
- O bună prietenă mi-a spus că așa obișnuiesc să strige și-n pat! mărturisește Ingrid printre sughițuri. Îți poți imagina!
Ridic din umeri.
- N-am atâta imaginație!
Ingrid e beată și am senzația că mă vede dublu.
- Dacă nici tu n-ai imaginație, mi-o întoarce, ce să mai zic de Abu-Bakr ăsta, de care era cât pe ce să mă îndrăgostesc! Scuză-mă, îmi vine să fac pipi. Nu te superi, nu-i așa?
- Cum aș putea să mă supăr? îi răspund, încercând să evit privirea lui Voquin din celălalt colț al localului. Fusese tot timpul acolo și ne ținuse sub observație. Îi fac semn să vină la masa noastră.
- N-aș vrea să vă întrerup! se scuză el, dând, totuși, curs invitației. N-o lua ca pe un reproș! Încă mai țin la femeia asta!
- Stai liniștit, îl asigur.
- Da, o aud pe Ingrid în spatele meu, oțărându-se la el, ești mai flexibil decât Abu-Bakr, dar tot egocentrist și xenofob ai rămas! Stabilisem ceva parcă!
Referinţă Bibliografică:
Drumul apelor, 7 ( roman ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2214, Anul VII, 22 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!