CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

O amânare cu cântec
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
E clar că Președintele nu vrea să lase Puterea în mâna lui Dragnea, împotriva căruia are ceva personal. Pe față. Justiția, în ansamblul ei, la fel. Probabil că și Serviciile. Toți au de pierdut câte ceva. Legea răspunderii magistraților, clamată cu asupra de măsură în timpul campaniei electorale, nu convine deloc păpușarilor de la DNA ( de teapa lui Mircea Negulescu, de exemplu! ) sau de la Cotoceni, făcând practic imposibil orice control interesat asupra instituților. De asemeni, anunțatul val de creșteri salariale, reduceri sau eliminări de taxe, cuprinse în programul de guvernare al PSD-ului, nu cade bine la imaginea Președenției, care s-a opus tot timpul visceral, mergând până la sesizarea Curții Constituționale. S-ar putea spune, fără nicio exagerare, că acest Klaus Werner Iohanis a luat-o pe arătură ( cum a mai făcut-o de câteva ori!), ori că a scăpat telegarii din hăț. Amânarea desemnării doamnei Sevil Shhaideh ca prim-ministru, fără nicio motivație rezonabilă ( lăsând loc la tot felul de speculații xenofobe ), pentru care SRI-ul a dat deja 3 avize favorabile ( doamna Sevil Shhaiden a fost secretar de stat și ministru ), arată cum poate fi defăimat un om în cel mai neaoș stil securist.  
  
 
  
Se pare că artizanul acestui impas prezidențial este Traian Băsescu, recunoscut ca un combinator abject și ca un om lipsit de caracter, deplasând suspiciunea asupra soțului doamnei Sevil Shhaiden, care, chipurile, ar fi un apropiat al lui Bashar al-Assad. Nu amintește nimic despre vizita sa oficială în Siria sau despre vizita lui Bashar al-Assad la București, despre înțelegerile semnate cu aceste ocazii, și nu numai. Regretabil este faptul că Președintele a dat crezare acestui bețiv și derbedeu politic, periclitându-și poziția sa importantă în Stat și percepția publică. Cumva Klaus Werner Iohanis își joacă mandatul, din care nu mai are mult ( în condițiile date! ), orice-ar face. Despre al doilea mandat nici nu mai poate fi vorba.  
  
 
  
Așa cum spuneam, această amânare seamănă cu o respingere. În fapt, Președintrlui, nu i-a mai rămas decât o singură variantă ( acceptarea propunerii ), Dragnea precizând că nu mai are altă ofertă. Și se înțelege că o va face... sau se va expune suspendării. PSD-ul controlează autoritar Parlamentul și n-ar fi nicio problemă s-o pună în operă. Mai mult, tegiversarea numirii primului ministru, la sfârșit de an, oferă nesperat Guvernului tehnocrat prilejul de a risipi ultimii bănuți din visteria Statului și dă, paradoxal, apă la moară lui Dragnea, care își poate justifica simplu un eventual eșec sau îi crează premise pentru prorogarea termenelor.  
  
 
  
Dincolo de toate aceste încrâncenări și lupte politicianiste, exacerbate, răzbate simbolistica misterioasă a Crăciunului: nașterea speranței.  
  
 
  
Crăciun fericit la toți!  
  
Referinţă Bibliografică:
O amânare cu cântec / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2184, Anul VI, 23 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!