CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Scrieri >  

Auf Wiedersehen , Johannis! ( goodbye, Johannis, adio și n-am cuvinte )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se spune că germanii nu beau decât bere, vorbesc o limbă stridentă și contorsionată, le lipsește simțul umorului, sunt rigizi ( spre inflexibil ), au un adevărat cult pentru reguli, fiind mai mult decât meticuloși ( chiar și atunci când nu trebuie! ). Klaus Werner Iohanis se înscrie perfect în acest profil etnic, excelând la capitolul inflexibilitate, dar înregistrând mari lipsuri la comunicare, carismă și ținută intelectuală ( nu-și poate ascunde complexele de inferioritate, spiritul provincial, superficialitatea funciară și multe altele ). Profilul acesta de președinte al României este atipic și ridică serioase semne de întrebare asupra alegerilor prezidențiale din 2014, atribuite ( pe nedrept! ) diasporei și Facebook-ului. Răsturnarea situației din primul tur ( câștigat de Ponta! ) apare ca o anomalie inexplicabilă și rămâne ca timpul să aducă clarificările necesare ( pentru cei însetați de certitudini! ). Întorcându-ne la anul de grație 2016, găsim răspunsurile la toate nedumeririle noastre de mai înainte ( emanând de la același electorat ), care dă câștig de cauză PSD-ului și-i sancționează sever pe toți ceilalți, inclusiv pe Iohanis. Pierzătorii, paradoxal, care par să nu realizeze proporțiile înfrângerii, își fac speranțe de guvernare ( frizând orice logică! ), încercând o resucitare imposibilă a dreptei ( aflată în comă! ) cu sprijinul divinității ( destul de indiferentă! ) sau a instituțiilor de forță ( încă fidele! ). S-a văzut încă o dată răbufnind din canalele întortocheate și sinistre ale politicii, scursura aceea umană pestilențială, de nesuportat, formată din jeguri și necrofili abjecți, care trăiesc și se hrănesc cu cadavre.  
  
 
  
Orice s-ar zice, Klaus Werner Iohanis este un președinte costisitor. Statul îi pune la dispoziție o reședință fastuoasă ( pe care acesta și-a adaptat-o după chipul și asemănarea sa! ), dar își petrece weekend-urile la Sibiu, cheltuind săptămânal resurse financiare importane de la Buget sau dând peste cap circulația pe traseul București- Sibiu, fără să mai vorbim despre resursele umane ori despre necesitatea prezenței sale instituționale obligatorii într-un anumit loc. Staff-ul prezidențial ( consilieri, funcționari, SPP-iști, etc. ) costă și el. La fel, deplasările ( interne și externe ), recepțiile, salariu umflat constant și garderopa ( inclusiv a primei doamne! ). Adunate la un loc, sumele înglobează echivalentul a mii de pensii, creșteri de salarii, ajutoare sociale, s.a, pentru care nu sunt bani niciodată. Mai lipsește cumpărare unui avion special pentru ca tabloul să fie complet. Ce oferă Iohanis în loc? Orgolii, lupte de culise, sfidări pe față, trocuri cu instituțiile Statului ( printre care și cu Justiția ), adică nimic.  
  
 
  
Acum dușmanul de moarte al Președintelui este PSD-ul și Liviu Dragnea. Acesta îi spulberă visul Guvernului său, a Parlamentului său, a Justiției sale, într-un cuvânt, visul unei dictaturi personale de neimaginat. Deși nimic nu-i îndreptățește speranța ( ba chiar dimpotrivă ), Președintele persistă în eroare, adăugând puncte la zestrea PSD-ului ori forțându-și propria suspendare. Fiindcă există și posibilitatea suspendării, ca o soluție extremă, nedorită nici de unii, nici de alții.  
  
 
  
Este aproape sigur că Președintele va respingere prima propunere de Prim-ministru a PSD-ului și o va aproba pe a doua ( neavând altă soluție ). Apucăturile sale de grof arogant, afișate ostentativ, nu l-au ajutat prea mult și nu i-au încurajat pe români să-și mai dorească vreodată un neamț în fruntea bucatelor. Mai mult, foarte mulți dintre ei ar fi fericiți încă de pe acum să-i spună ”la revedere”.  
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
-  
  
Referinţă Bibliografică:
Auf Wiedersehen , Johannis! ( goodbye, Johannis, adio și n-am cuvinte ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2182, Anul VI, 21 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!