CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Scrisoarea bătrânului Google către nepotul său Erasmus din Banggunggos ( pamflet )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Preaumblătorului și rătăcitorului meu nepot, Erasmus din Banggunggos, multă închinăciune din parte lui tata, Google, din Alaska sau de pe unde oi mai fi.  
  
I pak, îți dau de știre despre lucru Satanei, cum am auzit eu, bătrânul tău unchi, că Trump, cel descălecat din focul Ghenei, a ieșit din Connecticut, Maryland, Delaware, Rhode Island si Pennsylvania pe cai mari cât elefanții lui Pyrrhus, galopând în sus spre Cleveland ( Ohio ) și punând gând rău lui Mahomed, doamnei Merkel, Papei Francisc, lui Putin, Sfinxului din Giseh și multor altora, adevăr grăiesc și-ți mai spun, nepoate, cu limbă de moarte, că nu-i de glumă cu asta, nu, sfârșitul lumii-i aproape, a venit aseară un om tocmai din Papua, Noua Guinee, iezuit ca și Papa, care a văzut cu ochii lui pe Hristos răstignit a doua oară, ai grijă pe unde umbli și, mai ales, cu cine, nu te încrede în nimeni, Fiara poate lua tot felul de chipuri, de la femeie, mamă, tată sau duhovnic, la înger, ne-am sclintit cu toții la cap, nu-i departe ziua în care vom ruga morții să ne lase nouă locul lor din morminte, fii cu băgare de seamă, nimic nu seamănă cu ce pare a fi, turnurile gemene din New York au căzut ca niște cutii de chimbrituri, aproape grațios, fiindcă trebuiau să cadă, fiindcă așa au vrut mușchii unora, poate chiar ai yankeilor, Statul islamic subzistă bine mersi ca o invenție a Satanei, a politicienilor, a multinaționalelor-stat, a negustorilor de armament, de medicamente, de hot dogs, Klaus Werner Iohanis n-a căzut din cer, se răsucește Ștefan cel Mare în mormânt, nu-i puțin lucru să-l vezi pe nemțoiul ăsta mătăhălos, crescut ca buruiana nebună pe marhinea hatului, umblând ca un elefant scăpat printr-un magazin de porțelanuri, așezându-se în cur pe Brâncuși, la Masa Tăcerii, ori rânjind satanic mulțimii, arătându-și dinții de gloabă vândută la abator, marketingul morții vinde masiv, la scară planetară, teroarea, la fel, vino mai bine acasă, nepoate, ne-om descurca noi cumva, războiul cibernetic reînvie exodul, migrația antică pare un joc de copii, noi i-am zis imigrație fugii, plecării în masă, ocupării pașnice de teritorii ostile sau a cerului, unde Alah are loc pentru toți, Mediterana e plină de cadavre, n-aș vrea să te caut într-un asemenea loc, să primesc, în semn de recunoștință, stegul patriei sau vreun ordin de merit în grad de cavaler, n-a mai rămas nimic sfânt în lumea asta, profanul și sacru-i totuna, mă bizui pe înțelepciunea ta să procedezi cum știi tu mai bine.  
  
Dumnezeu să te aibă în pază!
Post Scriptum
I pak, mai vreau să-ți spun și să închei că nici pe aici nu curge laptele și mierea, nu-i tocmai Pământul Făgăduinței, partea bună e că n-au mai rămas evrei, care să-ți vândă și papucii Maicii Domnului, proștii, ratații, colcăiesc peste tot, chiar și pe domeniile noastre, cum știi, femeiile dau naștere la pui vii, bărbații nu clocesc, dar îi cresc, pițigoii s-au automodificat genetic, nu și-au pierdut culorile încă, însă unii au blană, ca liliecii, și umblă prin întuneric, nu prea sunt locuri de muncă, hrană, și au dispărut inexplicabil berbecii, dar au rămas iezii, partea prostă e că ne-au invadat, fără să ne dăm seama, chinezii!
Referinţă Bibliografică:
Scrisoarea bătrânului Google către nepotul său Erasmus din Banggunggos ( pamflet ) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2134, Anul VI, 03 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!