CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Augustin Ostace         Ediţia nr. 3527 din 27 august 2020        Toate Articolele Autorului

Augustin OSTACE - HERTA TRISMEGISTAS
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am putea transfera, sau translata un zeu greco-egiptean, Hermes Trismegistos (Cel de trei ori mare, ca mesager al zeilor, atât din Olimp cât şi din Sfinxul piramidelor, cât şi din Panteonul roman), înspre o zeitate literară, cea de trei ori mare, Herta Trismegista, asumându-ne replica metaforică a literei de sine înseşi, în sine înseşi şi pentru sine înseşi!...  
 
Să fie galonată Herta Müller o triplă zeiţă literară, scriitoricească şi poetică? O de trei ori zeitate, o trismegistas? O purtătoare sacră de Nobel, o NOBELISTIN? DA! Iată argumentele, iată probele realităţii indiscutabile şi incontestabile!  
 
În Germania, ea, Herta Müller, este pe lista romancierilor galonaţi de Nobel Prize, începând cu Theodor Mommsen (premiat în 1902), continuând cu Rudolf Eucken (premiat în 1908), cu Paul Heyse (premiat în 1910), cu Herhard Hauptmann (premiat în 1912), cu Thomas Mann (premiat în 1929), cu Heinrich Böll (premiat în 1972), cu Günter Grass (premiat în 1999), şi Herta Müller, premiată în 2009!  
 
În România, daa, fiindcă ea, Herta Müller acolo s-a născut, la 17 August, 1953, la Nitzkydorf, în Banatul Germano-Românesc, sau Banatul Schwabo-Românesc, sau Banatul Germano-Miorithic, deci în satul de lângă Timişoara (din triada Unio Trio Nationum, de Timişoara – Temeshburg – Temeshvar), prin care numele însuşi este destin, adică, NOMEN EST OMEN!  
 
Deci, Herta Müller, născuta în Nitzkydorf, adică satul lui Nitzky (numele uman ce dă meleagului numele său, adică humano-geografia locului natal, de nomen şi omen), deci ea, Herta Müller fiind o Germano-Româncă prin naştere, devenită mai târziu, o autoare, o scriitoare, o poetesă, o romancieră Româno-Germană, RUMÄNISCH-DEUTSCH SCHRIFTSTELLE-RIN (A se vedea BROCKHAUS VON A BIS Z, IN DREI BÄNDEN, BAND 2, SEITE 438!)  
 
Prin apariţia pe Google Play Book a două cărţi despre Herta Müller, RETRANSLATIO HERTA MÜLLER şi REPLICATIO HERTA MÜLLER, se reproduce şi se regenerează un mit literar modern, atât naţional (România şi Germania), cât şi internaţional (Europa lumilor literare), cât şi mondial (Panteonul Literar al Nobeliştilor!)…  
 
Cum Herta Müller împlineşte pe 17 August 2020, 67 de ani, să-i dorim o cât mai bogată sporire literară şi artistică, într-un apogeu prelungit de peste 10 ani, prin magia Nobelului din 2009…  
 
Facem eforturi ca la începutul lunii viitoare să avem ONLINE pe Google Play, şi a treia carte despre Herta Müller, TRISMEGISTA HERTA MÜLLER!...  
 
P.S.: Modestia face parte din valoare, dar, a anunţa că s-a ajuns la un record de 220 de cărţi publicate de autor ONLINE pe Google Play Book, nu cred că ar fi un infringement al modestiei (inclusiv cea de Romenglish)…  
-----------------------  
Augustin OSTACE  
Köln Nord, Germania  
17 August 2020  
 
Referinţă Bibliografică:
Augustin OSTACE - HERTA TRISMEGISTAS / Augustin Ostace : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3527, Anul X, 27 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Augustin Ostace : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Augustin Ostace
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!