CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Protestele din 10 August 2018 - 2019 Publicatie carte
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Protestele din 10 August 2018 - 2019 Carte publicată în August 2019 Cuvant Inainte - Aproape de Libertate - și Incheiere - SISTEMUL - Viorel Muha  
  
"Suntem sclavi în propria noastră țară. Nu vrem bogății și bani. De 12 ani am fost despărțită de familia mea. De ce? Țara mea nu mi-a oferit condițiile necesare. NU învățământ, NU sănătate, NU salarii, NU respect! Toți suferim."  
  
(Româncă a diasporei, sursa Epochtime.ro)  
  
Protestul românilor din 10 August 2018 - 2019 Lansare de Carte - ROMANII DE 10 # # # AUGUST -  
  
Ediție îngrijită și coordonată de Ramona MULLER
Aproape de libertate (Cuvânt înainte) de Viorel MUHA
Cuvânt înainte *de după* (nota autoarei) Ramona MULLER
Încheiere - SISTEMUL - de Viorel MUHA
Încheiere - Patria mamei lor - de Isabela ROBU
 
  
Descrierea CIP a Bibleotecii Naționale a României
Romanii de ### 10 August / Ramona Muller
Cluj Napoca:Grinta 2019
ISBN 978-606-037-057-4
 
  
Aproape de libertate (Cuvânt înainte) de Viorel MUHA  
  
Ceea ce s-a întâmplat la 10 August, nu este o acțiune pe care să o separi de alte manifestări, cele anterioare. Nu o putem separa și de alte acțiuni sociale. Fenomenul este complex și face parte dintr-un fenomen globalizat. Ca multe mișcări din occident, mișcările cu efect global apar când "societatea se strică" în așa măsură, încât necesită o reparație capitală. Dezechilibrele de dreptate si de reparație a dreptății și a bunurilor materiale și financiare provoacă asemenea începuturi de tsunami.  
  
Actualul fenomen social global are la bază avansul IT, telefonul și internetul, accesul, prelucrarea informației și libertatea, pentru prima dată în istoria omenirii, a fiecărui individ de comunicare globală și de exprimare a opiniei, chiar într-o rețea concurențială. Subiectul este extrem de complex și vast și va provoca în următorii 10 ani mutații și modificări imense privind asa zisul stat cu funcționărimea lui și clasele politice care au un statut privilegiat.  
  
Viorel MUHA  
  
Cuvânt înainte *Nota autoarei* Ramona MULLER  
  
La revoluție aveam 19 ani. Fratele meu întors din armată avea 21. Era timpul ca cei din generația mea să efectueze stagiul militar. Terminând liceul în 1988, colegii mei au fost încadrați în diverse unități militare răspândite prin toată țara. Cei ca mine au strigat, au militat, au mărșăluit și au stat în fața tancurilor pe 22 decembrie 1989. In acele zile am parcurs distanța de acasă la Moara 11 Iunie (Fabrica de Pâine) unde lucram în schimburi, sub teroarea focurilor. Dacă ai mei copii, care au acum 25 și 23 de ani mă vor întreba ce am făcut pentru ei, asta le voi răspunde:  
  
- Ce ai făcut tu pentru mine, mamă? Ce ai facut tu pentru mine, tată?  
  
Iar răspunsul lor să nu ramifice doar valențele educative, afective și/ sau materiale, cât și exemplul pe care ei, ca oameni, îl au sau l-au avut în comunitate. Iubirea se dezvoltă numai într-un cadru sănătos. Pornind de la acest minim garantat, e simplu să înțelegi că sănătatea unei societăți funcționează doar în baza unor reguli și sisteme care să ăi permită evoluția ascendentă și dezvoltarea.  
  
Această carte este despre noi, "ceaușeii" și despre cei care vin și sunt în urma noastră. Personal, nici nu știu dacă o pot numi "carte", fiindcă volumul de față reprezintă un sumum de trăiri ale unor persoane și de informații așternute ca un fel de "Așa a fost" sau " Dacă nu ar fi, s-ar mai trăi ..."  
  
Această geamandură existențială cuprinsă între foi redă nivelul realității exprimate de români la un anume moment dat.  
  
10 August reprezintă din punctul meu de vedere superlativul sinestezic românesc, în formă autohtonă. La o 100 de ani de la Marea Unire, românii s-au educat pentru a fi solidari în același spirit și idee comună, ideea de NEAM și ȚARĂ. Nu am participat la evenimentele din 10 August 2018. Am fost rugată de un grup de participanți din orașul meu, Buzău, să las o mărturisire scrisă a evenimentelor. Inițiativa aparține amicului meu Roșu Ciprian, care pentru mine, personal reprezintă o conștiință romanească de excepție. Am acceptat, considerând că astfel amprenta mea va exista, într-un fel sau altul, în marcarea episodului ce a adunat un număr impresionant de persoane. Din momentul în care am început să mă informez și să primesc descrierile celor care au participat la mitingul din Piața Victoriei, m-a durut organic fiecare cuvânt. Lacrimi continue nu-și mai găseau făgașul. Furia, umilința, minciuna, durerea copiilor gazați, deznădejdea, melanconia și multe alte sentimente au trecut prin buricele degetelor mele tastând gânduri, emoții și fapte reale.  
  
S-au întâmplat câteva modificări în planul politic din vara anului trecut. Asta nu schimbă, însă trăirile și răspunsurile pe care mulți români din Diasporă și din România le așteaptă. Iubesc această țară! Vreau să trăiesc în ea și să mă bucur de o pensie liniștită! Am muncit și în străinătate. Eu am nevoie de România mea, de România noastră! Pentru o Românie de 10, românii de oriunde or fi fost ei au simțit cu aceiași inimă. Pentru ca românii, indiferent de procesul de globalizare, încă simt românește, ca acum 100 de ani. Sunt acei români de 10, de 10 August și de peste 100 de ani!  
  
Ramona MULLER  
  
SISTEMUL de Viorel MUHA  
  
... din România este o organizație criminală, nazistă-fascistă, cu rădăcini comportamentale, de atitudine și morale, în comunism, cu strategie ideologică - bolșevică de manipulare. Acest sistem este compus din toate partidele importante din România, de facto un PSD cu mai multe fețe. Aceste partide au populat instituțiile statului și justiția cu personaje conform crimei din ei, mai ales Corpul Judecătorilor, care au dat sentințe, sute de mii, in favoarea infractorilor, adică a lor, infractori care au furat proprietățile publice și cele private, retrocedări, licitații, etc. O mică parte din acest sistem a conștientizat că trebuie să ne trezim. De la an la an din ce în ce mai mulți români încep să-și dea seama ce sistem criminal avem.!  
  
Vremelnicia vieții nu ne permite să fim deasupra la nimic și-a nimănui. Românii sunt printre puținele popoare care nu reacționează când autoritatea le fură viața! Oare ne caracterizează lașitatea, egoismul și neimplicarea?  
  
Puterea nu este a noastră, ci a celor care ne-au investit cu ea. Nimeni nu poate fi desupra puterii decât dacă ea vine dinauntrul nostru, și, nici atunci. Puterea poate disatruge pe oricine, fără să știe, dacă nu se oprește acolo unde limitele sale nu o mai pot susține.  
  
O societate are multe lepre, diferite categorii, dar cea mai nenorocită lepră, este ... cel ce din lege pretinzând că o respectă, o ignoră ori o face bici, din comunitate cal de călărit, din corupție și furat, scări de urcat, iar din cuvânt, armă de ucis bunul simț!  
  
Viorel MUHA  
  
Carte aparuta cu ocazia protestelor din August 2019  
  
Voi publica în carți, acțiuni, acte de corupție, forme de furt de proprietate, comportamente, decizii, sentințe, documente, înscrisuri, cu nume și prenume a unor membrii ai acestui sistem criminal, de la primar, prefect, înalt funcționar public, membrii ai guvernului ... inclusiv avocați și judecători!  
  
 
  
Viorel MUHA 21.11.2019  
  
Referinţă Bibliografică:
Protestele din 10 August 2018 - 2019 Publicatie carte / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3247, Anul IX, 21 noiembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!