CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Stihuri > Cugetare >  

Citate Din întuneric să facem lumină

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu putem să ocupăm un loc în vârful cetății când nu cunoaștem alfabetul treptelor pe care am urcat!  
 
@ viorel muha  
 
Frica de popor ne garantează democrația și libertatea!  
 
@ viorel muha  
 
Omul a fost creat de către Dumnezeu pe pământ ca din întuneric să creeze lumină. Din păcate încă sunt prea puțini oameni.  
 
@ viorel muha  
 
Sunt unii care cred că de mult timp au căzut din copac, când de fapt tot acolo au rămas!  
 
 
@ viorel muha  
 
O societate are multe lepre de diferite categorii, dar cea mai nenorocită lepră, este ... cel ce din lege pretinzând ca o respectă, o ignoră ori o face bici, din comunitate cal de călărit, din corupție și furat, scări de urcat, iar din cuvânt, armă de ucis bunul simț!  
 
@ viorel muha  
 
Nu poți să acorzi independență totală unei structuri plină de lupi!  
 
@ viorel muha  
 
O justiție coruptă ucide tot!

@ viorel muha  
 
Faptele și munca ne pot hrăni și împlini, creația ne poate construii iar cinstea și onorea ne fac oameni!  
 
@ viorel muha  
 
Nu poți vorbi despre lumină când faci parte din întuneric!

@ viorel muha  
 
Văntul numai aparent îndoaie ce nu cedează!

@ viorel muha  
 
Viața este unică, respectați-o!
Life is unique, respect it!  
 
@ viorel muha  
Sunt timpuri când mulți pierd șansa de a fi ceva, de a da ceva vieții! Ei vor rataci pe drumul acesteia de cand se nasc, pentru ca unii le-o, fura, le-o confisca. Din pacate pentru ca nu intele realitatea vietii, sunt prea multi si parinti printre acestia.  
 
@ viorel muha  
 
 
Cei astăzi convingere, mâine poate fi regret. Nimic nu este al nostru, nici măcar sulfletul.  
 
@ viorel muha  
 
De multe ori copii sunt oameni mari și câteodată, mai mult decât atât!  
 
@ viorel muha  
 
Omul care are trunchiul, voit îndoit, privește libertatea cerului uitându-se-n pământ!  
 
@viorel muha  
 
De strajă pentru o țară, pentru libertatea și democrația ei, nu pot stat decât vulturii!  
 
@ viorel muha  
Nu te îmbrăca cu hainele altuia drept gândirea ta căci nu ești destul de bun croitor pentru ca să explici cu ce au fost cusute și din ce material au fost făcute acele haine!  
 
@ viorel muha  
 
 
Nu poți considera ca fapte pozitive sau de excepție acele acțiuni efectuate într-o anormalitate văzute din perspectiva normalității, ci cel mult ca o datorie de serviciu îndeplinită de multe ori, și defectuos!  
 
@ viorel muha  
 
Din păcate tinereții îi lipsește experiența bătrâneții iar bătrâneții vigoarea, curajul tinereții, însă sunt timpuri prin care putem trece când prea mulți tineri și prea mulți bătrâni, nu mai au nimic!  
 
@ viorel muha  
 
Pagina mea!  
 
"Pagina mea" … “Nu încerca să mă schimbi“! Egoism, individualism, izolaționism și conservatorism … cât cuprinde, la care se adaugă … frică și lașitate! Progres … zero sau la categoria, resturi … ca țară ! România datorită posesiei, iluzorii, “a mea”, datorită “mândriei” istorice, “sărăcia și neamul”, sau a turmei … “oaia ca brand de țară, astăzi” … Miorița și Crima de a ne autodistruge … avem rădăcini instorice de a fi săraci, dar … nu material ! Avem o țară frumoasă … însă … suntem săraci cu duhul … de aceea țara a ajuns călărită! Oare de către cine?  
 
Anglia și-a decapitat regii două sute de ani ... la fel și Franța, nobilimea ... ca să-i învețe că nu sunt numai ei ... Frica de popor menține democrația, doar dacă suntem uniți, dar ... nu cu “pagina mea” !  
 
Un dictator al realității spunea mai demult: Nu poți? Te ajut! Nu știi? Te învăț ! Nu vrei? Te oblig! Nu putem să aplicăm aceste învățăminte oare cu cei care ne călăresc? Povestea cu neschimbatul ... ar însemna că ne-am omorî unii pe alții, dar bâta, adică legea, ne obligă să ne schimbăm sau să ne încadrăm ... dar nu in “legile” lor … In România datorită concepției ... "fiecare cu pagina lui" ... legea este o barieră pe sub care trec, cățeii (lingăii), peste care sar dulăii (hoții) și pe care o iau în piept ... cei ce sunt oameni, din păcate datorită celor ... cu pagina lor!  
 
@ viorel muha  
 
Analfabet  
 
Adevărul spus de unul care știe să numere doar până la 10, tot adevăr ramâne, în schimb minciuna spusă de catre un titrat, cu “renume” dar hoț, tot minciună rămâne. Titrații adevărați nu sunt hoți, nu sunt nici corupți și au doctorate adevărate.  
 
@ viorel muha  
 
Hoțul sau criminalul îmbrăcat în popă, nu-i omul lui Dumnezeu pe pământ!  
 
@ viorel muha  
 
Sunt unii oameni strâmbi care așa vor să rămână, orice ai încerca să faci pentru ca nu au în ei adevărul, ci doar o iluzie pe care o investesc în întuneric crezănd că-i lumină!  
 
@ viorel muha  
 
Statul este cel mai opresiv dictator, o creatură pe care nu o poți indentifica concret. "El" este în toate și în nimic. "El" își arogă acest drept ca un drept democratic folosind o minoritate administrativă sub pretextul că reprezintă majoritatea!  
 
@ viorel muha  
 
Să ne uităm în trecut pentru ca să conștientizăm de ce ni se întâmplă astăzi, ca să știm ce ni se va întâmpla mâine, dacă nu vom ține cont de ce-am greșit!  
 
@ viorel muha  
 
Intr-o țară în care majoritatea, au trăit, au depins, sau educat în mediul social dominat de corupți, adevărul pare să fie acela care-l spun corupții!  
 
@ viorel muha  
 
În ceaşca albă privesc cafeaua neagră şi parcă luciul ei în sorb amar îmi spune:
- Nu-i dat nimănui pe nedrept să judece lutul frământat, ce suflu cel de sus i-a dat! Nu-i în drept să daţi şi să luaţi, ce voi nu aveţi şi n-ati avut măcar primit. Nu-n trepte de mai sus, nedrept ajunşi nu sunteţi ca să judecaţi, iar dacă asta vreţi să faceţi în ţărână veţi rămâne nejudecaţi. Nu-i dat nimănui, nici luminii, nici întunericului, să orbească calea sau să închidă ochii cuiva, căci eu l-am făurit.  
 
Eu  
 
am 16 ani
mi-am facut un selfi
m-am tatuat
ah!
mai jos un pic
oare mă va vedea cineva?
locul este ascuns, dar cred
că dincolo de pantalonul
rupt
trece timpul meu  
 
@ viorel muha  
 
Viața-i și-n pomi și-n plante, și-n sălbăticiunile pământului, în păsările cerului, în tot ce-i deasupra și pe dedesupt … cât de diverse și de frumoase sunt în întregul pe care-l constituie! Ar trebui să fim cu mult mai fericiți … că toate astea … nu fac politică!  
 
@ viorel muha  
 
Noaptea doar strălucesc și sunt cuminți ... Dacă are cine să le vadă, nu deranjează pe nimeni! Nu se bat, nu ascultă manele, nu zbiară, nu fură ... nu plănuiesc Ordonațe 13 ... din contră, ne dăruiesc după putință fiecare câte ceva ...  
 
Să nu transformăm caracterul și cinstea în marfă sau să le evaluăm în bani, căci le putem cumpăra sau vinde unui om cu adevărat al justiției. Să nu înlocuim cuvântul nostru cu cel al unui rest din societate, căci mâine vom fi ca el și să nu înlocuim adevărul cu minciuna căci toate se vor întoarce împotriva noastră. Dacă suntem oameni mari, vom fi transformați de istorie în oameni mici iar de suntem oameni mici, vom rămâne nimic!  
 
Existăm între două secunde, între cea care ne naștem și cea în care murim. Depinde de noi cât de lungi sunt acestea și ce facem în ele, căci ele rămân în timp și nimeni nu le mai poate șterge.  
 
@ viorel muha  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Citate Din întuneric să facem lumină / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2375, Anul VII, 02 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!