CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Lucrari >  

Inalta Curte
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Trei umbre urăte de viaţă hidoasă. Piedestalul era murdar de suflete rănite, iar cuvântul încearcă să repare zile furate. Zadarnică încercare. Sacul era fără fund şi-n adâncul său, adăpostea o lume-ntoarsă. O mână se bălăgănea, drept balanţă mortuară, pe-o mască vânătă de frigul vidului, negru şi urât. Semaforul dreptăţii, a înţepenit cu limbile sale în umbre pe cazanul satanic. Buzule sale întoarse, erau date cu roşul curvelor de stradă, ţinând pretinsa dreptate în mână. Flăcările nu luminau cu întuneric, decât drumuri fără sens. Ziua începuse cu lungi şiruri de dricuri, satanice, ce aşteptau să intre în clădirea monstruoasă. Intrau cu chipuri de ceară ce duceau mortea-n lumea aşteptării, visului de mâine. De pe pereţii încăperilor, fugise viaţa. Erau zugrăvite fără lumină. Devenise morminte. La capătul coşciugelor înşirate, stăteau pe piedestalul morţii grămeze de monezi înşiruite–n stive. Bătrăneţea gârbovită, număra anii omenilor furaţi, în lucirea înşelătoare a galbenului ce nu era real, decât prin închipuire. Mintea nu poate cuprinde, scârba adunăturii din clădire. Ploua cu lacrimi şi dreptatea umbla îmbrăcată-n zdrenţe.  

La capătul unui hău, unul manipula cu-n ecran în mână, o cuvântare. Va fi dreptate? Oare voi nu ştiţi că ehilibrul nu vine de nicăeri, decât din noi şi voi sunte-ţi o balanţă strâmbă? La uşa sălii, minciunii, paznici adunaţi de pe ogorul sărăciei, păzeau uşile morţii cu tupeul uniformei. Unul cocoţat pe clădire, striga ca să audă întreaga cetate. Aici este Inalta Curte a Minciunii! In mână ţinea batjocoritor, organul uşurării, şi stropea cu sârg şi-n veselie, întreaga lume.  

By Viorel Muha  

Referinţă Bibliografică:
Inalta Curte / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 830, Anul III, 09 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!