CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  

ADRIANA - ROMAN
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Capitolul 15 
  
  Ajunsă în camera sa, Adriana se dezbrăcă de ţinuta avută pentru plimbare şi se strecură sub pledul aşternut peste pat. Şi-ar fi dorit să adoarmă şi să viseze ceva frumos. Nu ştia ce anume ar prefera să fie. Cel mai frumos vis întotdeauna se realizează în doi. Deci prefera să fie un vis în care ea să se afle în compania unei persoane dragi, care s-o iubească nu numai pentru frumuseţea ei, ci mai ales pentru ce ar putea ea reprezenta într-un cuplu. Acest vis să-i arate cum să procedeze, ce să facă şi ce atitudine să ia între relaţia sa de iubire cu Radu şi tentaţia de a se îndrăgosti orbeşte de Giacomo, fără să poată ţine cont de orice raţiune. 
  
  Somnul sosi imediat, iar visele dorite o plimbau de la o stare sufleteasca la alta, făcând-o să se simtă vinovată de tot ce i se întâmplă aici în Italia. 
  
  Îi apăru în minte reîntâlnirea cu Giacomo pe malul lacului. Cum privirile lui flămânde nu se dezlipeau de pe bustul ei, de parcă ar fi dorit mai mult să o dezbrace, decât să o picteze. "Nu-i nimic, să privească, are ce vedea", îşi spusese ea atunci, scoţând şi mai tare în relief pieptul său pietros. 
  
  Îl revedea pe pictor lucrând cu mişcări repezite, pline de nervozitate, parcă era grăbit să scape cât mai repede de ceea ce făcea, pentru a se dedica altor preocupări cu mult mai interesante, decât s-o picteze pe ea. 
  
  Sau cum îi spunea cu acea voce declamatoare ca a unui actor ce rosteşte un text shakespearian, precum că este ca o sirena ce se pierde în spuma albă, a lacului, surâzându-i periculos într-o chemare spre adâncurile necunoscute. 
  
  - Tu, Adriana, eşti femeia extraterestră, apărută aici pe malul acestui lac dintr-o altă lume, de undeva dintr-o galaxie îndepărtată la care nu am cum ajunge, însă eu te ştiu, pentru că mi-ai apărut azi noapte în vis şi uite că dimineaţa la trezire ai venit pe malul acestei ape limpezi precum strălucirea cristalului, să-mi sfâşii inima. 
  
  - Ha, ha, ha! De ce oare te-ai făcut pictor Giacomo şi nu actor? Ai mult talent declamativ în acest sens, îl persiflă Adriana. 
  
  - Nu amore! Tu eşti femeia care îţi toarnă în cupă în loc de şampania spumoasă, otravă dulce şi te îmbie să o bei, acest lucru făcându-l cu atâta graţie, încât nimeni nu te poate refuza. Orice bărbat fermecat de frumuseţea ta, sfârşeşte sedus şi hipnotizat pentru totdeauna. 
  
  - Exagerezi Giacomo! continuă ea să se apere. 
  
  - Nu, nu, nu exagerez deloc, deoarece căldura ce-o degajă privirea ta, ar topi şi gheţarii Groenlandei. Este mai fierbinte decât lava vulcanului Vezuviu când erupe. 
  
  - Ce mă fac eu cu tine Giacomo! se văita ea în glumă. 
  
  - Este ca o panteră care îl atacă pe bărbat, pândindu-l din umbră. 
  
  - Dragule, chiar aşa de urât crezi despre mine? Sunt un permanent pericol pentru orice bărbat? Când sunt sirena ce vrea să-l ia cu ea în adâncurile lacului, când Vezuviul ce-şi varsă lava fierbinte peste tot ce întâlneşte în cale şi acum mai nou, o felină feroce gata să sară la gâtul celui ce-i va ieşi în cale? Să ştii că m-ai supărat iremediabil, se prefăcu ea din nou iritată de declaraţiile pictorului. 
  
  - Dar eu nu spun decât adevărul iubire! Aşa te percep, pentru că tu eşti precum o licoare fermecată pe care eşti gata s-o guşti pentru a ajunge pe un tărâm magic, unde să trăieşti nemurirea în braţele unei zâne. Abia aştept să beau până la fund din cupa în care tu ai turnat această licoare, cu riscul de a mă scufunda în necunoscutul periculos, alături de tine. Dacă mă voi lasă pradă acestei pasiuni tulburi, o fac cu acel instinct de supravieţuire al înotătorului de cursă lungă, care se lasă atras de vârtej, bazându-se pe puterea sa de a ieşi la mal în orice împrejurare. 
  
  - Dar nu te-ai gândit şi la faptul că vârtejul poate fi atât de puternic încât să te tragă după el în adâncuri? 
  
  - Măcar o singură dată să apuc să privesc soarele şi să simt cum adierea brizei, îmi va umple plămânii cu oxigen. Voi lupta pentru această himeră apărută din spuma lacului, numită iubire şi-ţi promit că nu voi cade răpus, chiar dacă voi fi tentat să mă las pradă acestei pasiuni. Numai atingerea buzelor tale îmi pot tăia răsuflarea. Dar la fel de bine cum buzele mă pot sufoca, ştiu şi faptul că mâinile tale calde mângâindu-mă mă vor duce în Paradis. Mângâierile îţi vor fi ca nişte îngeri ce-mi veghează somnul şi de aceea prefer să dorm cu capul la pieptul tău, simţindu-ţi răsuflarea. O şoaptă de-ai să-mi spui, va fi ca un clinchet de clopoţel sau ca o colindă de copil, într-o iarnă geroasă, ce mă va trezi la viaţă. 
  
  - Giacomo, eu visez tot ce-mi declari tu acum, sau este o realitate? Aşa sunt eu, sau doar tu eşti singurul care mă poate vedea aşa? Nu pot dormi desigur, pentru că amintirea ta, de atunci când pentru prima dată te-am simţit cum mă sfredeleai cu privirea în Piazza San Carlo, acea secvenţă o am mereu pe pleoape fluturându-mi imaginea ta. Mă răscoleşti din clipa când îmbrăţişaţi în atelierul tău, ţi-am simţit pentru prima data căldura trupului. Eram îmbrăţişaţi ca într-un dans lasciv şi provocător. 
  
   - Şi eu iubire te am mereu în gând cum alergi zveltă, cu picioare lungi şi frumoase, coapsele uşor rotunjite şi talia ta de viespe. Ai mâini lungi de zeiţă, un piept ispititor şi gâtul de gazela, aşa cu pletele fluturând în soare, ca spicul grâului sub vântul serilor de vară. Mă fascinezi prin naturaleţea cu care îţi porţi trupul în mersul elegant. Este charismatică, eşti dulce, vioaie şi înţeleaptă. Chiar dacă nu ai cunoscut italiana, am putut comunica la fel de uşor ca şi când am fi de aceeaşi naţie. Ti amo, amore! 
  
  - Dragule, vorbele tale mă răscolesc, ne mai găsindu-mi cuvintele pentru a contracara aceste laude pe care nu le merit. Eşti galant. Un adevărat gentlemen. Ştii să faci o femeie sensibilă ca mine, să se îndrăgostească şi eu asta o simt, că m-am îndrăgostit de tine fără voinţa mea şi fără puterea de a mă apăra de această tentaţie. Nu-ţi este milă de sufletul meu chinuit, care nu ştie cum să se împartă? 
  
  - Împartă cu ce, sau cu cine? replică italianul pe un ton iritat. 
  
  - Cu obligaţiile morale ce le pot avea faţă de alte persoane. Doar nu te aştepţi ca la vârsta mea să fiu singură ca o călugăriţă într-o mânăstire pustie? 
  
  - Mda, tot ce este posibil. Asta nu schimbă cu nimic situaţia. Eu rămân la fel de îndrăgostit de tine şi te doresc mai mult ca pe orice din lume să-mi aparţii? 
  
  - Te-am mai întrebat o dată Giacomo şi în atelier: Pentru cât timp? Până te vei culca cu mine şi apoi aştepţi ca un vânător versat ce eşti, o nouă gazelă s-o prinzi în laţ? Tu eşti ca un braconier, nu ca un vânător care îşi împuşcă prada omorând-o. Nu, tu îi întinzi tot felul de capcane, pentru ca victima s-o găseşti vie şi cu sadism să te bucuri de chinurile sale de a-ţi scăpa din laţ. 
  
  - Nu exagerezi, iubire? Eu sunt un vânător sadic? 
  
  - Da, pentru că mă simt o victimă a maşinaţiilor tale. Sunt neputincioasă în a mă apăra de forţa ta malefică ce-mi posedă voinţa. 
  
  - Atunci, lasă-te sedusă iubire şi vei trăi sublimul. Eu te aştept să vii şi amândoi să descoperim împreună Paradisul. Te aştept la poarta lui... 
  
  Adriana se trezi din somn transpirată, agitată şi nemulţumită de acest vis şi de discuţiile purtate cu ea însăsi, cu eul său, nicidecum cu Giacomo. Tot ce-i spunea lui de fapt îşi spunea sieşi, pentru a-şi motiva intenţiile de a cădea cu propria sa voinţă în braţele pictorului. Era ca o sentinţă dată ce o curte supremă. 
  
  "Adriana! Curtea Supremă, cu autoritate ce-i este atribuită prin lege, te condamnă fără drept de apel, de a te iubi cu Giacomo"! 
  
Referinţă Bibliografică:
ADRIANA - ROMAN / Stan Virgil : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2864, Anul VIII, 03 noiembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Stan Virgil : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stan Virgil
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!