CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  

FESTIVALUL FLORILOR - NOTE DE CALATORIE IN BELGIA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La începutul lunii aprilie, a apărut la editura ARMONII CULTURALE, din Adjud, director Gheorghe A Stroia, scriitor la rândul său, membru al Academiei Româno-Americane, cea de a zecea carte a scriitorului Virgil Stan din Mangalia, volumul SIMFONIA FLORILOR. O carte care aşa cum singur spune autorul în nota de la începutul cărţii, aceasta nu s-a vrut neapărat a fi o „capodoperă” literară în adevăratul sens al cuvântului, ci doar o prezentare a impresiilor lăsate asupra sa, de acele noutăţi peisagistice sau arhitecturale descoperite în timpul vizitei făcută în Belgia. Cartea poate constitui şi o pledoarie pentru a călători oriunde îţi doreşti, numai să descoperi ţări noi, locuri necunoscute şi mai ales să scapi de încorsetarea banalului, sau obişnuitului, ce te înconjoară zi de zi. În Belgia a întâlnit obiective turistice de o frumuseţe ce a lăsat o adâncă impresie asupra sa. Oricare ţară nevizitată va fi mereu o mare necunoscută ce abia aşteaptă să fie descoperită, dacă nu eşti hotărât să stai doar pe prispa casei tale. În lume sunt multe minuni arhitecturale sau fenomene naturale care trebuiesc văzute. Această carte poate fi şi un îndemn de a călători prin lume atunci când bugetul îţi permite, deoarece ceea ce poţi descoperi poate fi unic pentru tine şi cu o puternică influenţă asupra psihicului tău, ca martor al acelor locuri despre care nu ştiai nimic. Chiar dacă pentru cei ce cunosc acele locuri, sunt doar nişte monumente sau fenomene ale naturii bine cunoscute, fără mare impact emoţional, pentru cel ce le descoperă pentru prima dată, emoţiile vizuale sunt copleşitoare. Cunoştinţele sale despre Belgia şi ce frumuseţi poate ascunde ca ţară, erau zero. De aceea a trebuit să apeleze la informaţiile culese de pe internet, ca cele relatate în paginile cărţii să fie cât mai temeinic documentate, iar gândurile transmise cititorului cât mai corecte. Textele culese de pe internet sunt subliniate în carte printr-un scris italic, ca mai târziu să nu fie considerat un plagiator. Tot aşa a apelat şi la obţinerea unor imagini, dacă acestea erau executate mai calitativ decât cele luate de autor la faţa locului, cu instrumentele avute la îndemână, mai mereu neperformante. Această carte mai poate constitui şi un îndemn pentru a vizita Belgia, mai ales partea flamandă, unde sunt oraşe vechi, ce deţin clădiri medievale, încărcate de istoria a sutelor de ani de existenţă. Belgia este relativ o ţară mică, comparativ cu România, însă deţinătoarea unor obiective turistice deosebit de valoroase şi frumoase. După această călătorie, poti spune cu mândrie conform dictonului latin, Veni vidi vici!  
 
Referinţă Bibliografică:
FESTIVALUL FLORILOR - NOTE DE CALATORIE IN BELGIA / Stan Virgil : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2300, Anul VII, 18 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Stan Virgil : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stan Virgil
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!