CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

MISOGINISMUL MONȘERULUI ROMÂN
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MISOGINISMUL MONȘERULUI ROMÂN  
  
Romănia, țara unor libertati extrem de variat înțelese, a unor femei care pot transcede granițele genului de fiecare dată când aud strigătul “mama”, în rest, în funcție de natura propriei vieți sunt bărbați în toată legea, care urcă, riscă, trag, smulg, dintr-o conștiință care nu are nimic în comun cu egalitarismul, dintr-o conștiință care este aproape zidită precum Ana, în dăruire.  
  
Că sunt frumoase, că pot fi cele mai frumoase am constat ori de cate ori o nunta, un botez le luminează cearcănele, cand bucuria readuce rozul pe buzele lor arse, când se simt iubite și prețuite așa cum ele știu cu desăvârșire să o facă. Nu încerc să idealizez dar așa precum nu îi poți vorbi unui nativ în limba sa maternă, tu fiind un începător, fără ca el să nu își dea seamna câți ani mai ai de studiat, cam așa nu-i poți preda iubirea, femeii României mele.  
  
De aici încolo începe neantul. Bărbați educați, câțiva la număr, Slavă Domnului aproape destui, bărbați sufocați de personalițăti feminine alți câțiva și restul, acei indeciși care ori își ispășesc prizonieratul slăbiciunilor ca dependență de feminitate așa cum spre exemplu poți fi dependent de Voltaire, de o țigară buna sau de un grătar cu mici, depinde de idealurile tale, ori trăiesc în Grecia Antică, fără eliberarea însă de a fi Socrate sau Aristotel.  
  
Pe scurt, acest gest al meu, de a aborda subiectul, se susține pe remarca unui onorabil domn, citez integral “Dumnezeule Mare, cât de puerilà puteti fi madamme! “.  
  
Recunosc cu sinceritate că nu sunt o avidă de critică cum poate fără ipocrizie ar susține mai toti întrebații, am învățat să o tolerez în spiritul avantajului comparativ și învăt cu drag din gândul bun al omului dar probabil ori nu mai înțeleg eu topica limbii române ori mi-am găsit vocația feminista, căci mie din această ordonare de cuvinte nu mi-a reieșit decât un profund sentiment de superioritate ostilă și ostentativă.  
  
Nu m-am putut abține din a împărtăși cu voi prieteni această trăire care mi-a generat inclusiv vise, am zis să o sting ca întotdeauna scriind despre ea iar domnului îi voi transmite privind timid in jos, că mi-am pus mănușițele de mătase, îmi iau acușica și umbreluța și “au revoire”.  
  
  
  
Silvana Andrada Tcacenco- 06.09.2017  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
MISOGINISMUL MONȘERULUI ROMÂN / Silvana Andrada : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2441, Anul VII, 06 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Silvana Andrada : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvana Andrada
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!