CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Poezie > Credinta >  

Rondelul salciei pletoase

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Salcie pletoasă, străjuieşti umbroasă  
Cu a ta tăcere, dar sub adiere  
De vânt, unduioasă, te apleci sfioasă  
Spre cel cu durere, dându-i mângâiere.  
 
Pari copilăroasă, dar eşti credincioasă  
Şi-l înveţi să spere dându-i iar putere.  
Salcie pletoasă, străjuieşti umbroasă  
Cu a ta tăcere, doar cu-o adiere,  
 
Moartea-i înţeleasă şi nu-l mai apasă,  
Crede-n Înviere şi-n lumi efemere.  
În îngenunchiere, Domnului îi cere  
Viaţă-armonioasă, moarte făr’angoasă.  
 
Salcie pletoasă, străjă luminoasă...  
 
"Căci copacul acesta mare care acoperă dealurile şi câmpiile şi într-adevăr întregul pământ este Fiul lui Dumnezeu care este propovăduit până la marginile pământului, iar oamenii care stau la umbra sa sunt cei care au auzit mesajul sau şi au crezut in El".  
 
"Căci Dumnezeu care a plantat acest copac doreşte ca toţi cei care au primit ramurile sale să trăiască, iar eu nădăjduiesc ca aceste ramuri, atunci când au primit umezeala şi au băut apa, să aibă o nouă viaţă".  
 
Creştinii care au realizat starea cerească de desăvârşire sunt denumiţi de Rupert de Deutz: " Ei sunt sălcii care nu au fruct şi totuşi prin har numai au săltat spre verdeaţa patriei lor veşnice".  
Referinţă Bibliografică:
Rondelul salciei pletoase / Olguţa Luncașu Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2679, Anul VIII, 02 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Olguţa Luncașu Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Olguţa Luncașu Trifan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!