CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  

Frânturi de viaţă
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Capitolul 1  
 
Din camera 101 răzbat ţipetele disperate ale unei femei.  
- Vă rog să mă ajutaţi! Cineva să mă ajute şi pe mine! Ajutooor!  
Locatarii camerelor vecine încep să se agite, neştiind ce se întâmplă. Cineva încearcă uşa de unde se aud, fără oprire, gemetele femeii. Este încuiată. Altă persoană sună la recepţie şi, aproape imediat, apare camerista, învârtind pe degetul arătător un inel de care erau prinse mai multe chei.  
Cu dexteritatea datorată obişnuinţei, fireşte, o alege pe cea cu numărul 101 şi, însoţită de câteva persoane curioase, dar şi destul de îngrijorate, pătrund în incinta camerei de hotel, unde, căzută între paturi, cu pantalonul îmbrăcat pe un picior, cu o plagă deschisă în zona capului, de unde sângele îi şiroia pe după ureche şi pe umărul stâng, Romelia, o femeie frumoasă, blondă, ce nu-şi arăta vârsta nici măcar în această postură, printre gemetele ce nu încetau, nu contenea să mulţumească salvatorilor, deşi biata femeie făcea eforturi vizibile să se abţină. În afară de cameristă, nimeni nu înţelegea ce se întâmplă, cum căzuse această femeie pe jumătate îmbrăcată şi de ce, deşi conştientă, nu se ridicase singură şi făcuse atâta zarvă.  
Un bărbat din grupul curioşilor o întreabă dacă o mai doare şi altceva şi dacă în cădere s-a lovit şi la coloană. Romelia răspunse că nu, că nu este lovită decât puţin la cap, dar are nevoie de ajutor pentru a se ridica deoarece suferă de Hemiplegie sechelară stângă.  
În încăpere se instală liniştea. Nimeni nu se aşteptase la asta. Era într-adevăr o staţiune pentru tratament şi recuperare medicală, dar, pentru această femeie, totul părea prea mult. Cei prezenţi, încă sub efectul celor auzite, fac loc asistentei medicale a hotelului, părăsind, vizibil marcaţi, încăperea, murmurând: „Sărăcuţa! Dar cum de a venit singură?”  
Asistenta Jeni Romaşcu examinează cu atenţie rana Romeliei, o curăţă, aplică un mic pansament, şi-i spune:  
- Doamna Radu, aţi avut noroc! Nu este decât o zgârietură de suprafaţă, dar putea fi o lovitură foarte periculoasă. În situaţia dumneavoastră ar trebui să fiţi mai atentă şi nu ar fi rău să aveţi o colegă de cameră.  
- Aveţi dreptate, doamna asistentă! De obicei mă descurc, însă, în această dimineaţă, nu ştiu ce s-a întâmplat, cred că am alunecat şi m-am dezechilibrat puţin. Până să-mi dau seama, eram blocată între aceste paturi, aflându-mă în imposibilitatea de a mă mişca. Cât despre o colegă, da, am înţeles de la recepţie că va veni cineva astăzi. Eu am ajuns de ieri.  
Asistenta îşi închise trusa medicală, privind-o pe Romelia zâmbind. I se adresează blând:  
- Doamna Radu...  
- Romelia… Vă rog să-mi spuneţi Romelia!  
- Romelia, eu sunt Jeni. Te rog să ai grijă de tine şi dacă ai nevoie de ceva, atâta timp cât stai aici, te rog să-mi spui!  
- Mulţumesc, Jeni! Mulţumesc mult!  
Asistenta părăsi încăperea, iar Romelia, rămasă singură, se aşeză pe patul de lângă fereastră, aprinzându-şi o ţigară. Se gândea cât de uşor se poate întâmpla ceva care să-i curme viaţa. O simplă căzătură îi putea fi fatală. Se-nfioră la gândul că se putea lovi mai rău. Îşi promisese în atâtea rânduri să nu se mai gândească la moarte, dar, ca de fiecare dată când se întâmplă ceva, gândurile o iau razna...  
Cu privirea rătăcită undeva, spre coama munţilor, îşi trece prin sita amintirilor cei 63 de ani pe care-i adunase. Multe amintiri, foarte multe, dar atât de puţine frumoase, încât îi este tare greu să-şi amintească măcar una dintre ele.  
 
Referinţă Bibliografică:
Frânturi de viaţă / Olguţa Luncașu Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1882, Anul VI, 25 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Olguţa Luncașu Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Olguţa Luncașu Trifan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!