CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

O iubire de vară la Istria
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O iubire de vară la Istria  
 
( partea a doua )  
 
Când perfuzia s-a golit Daria i-a dat ultimele instrucțiuni pentru acea seară. I-a lăsat crema cu care să își ungă arsurile de pe față și umeri, cu rugămintea de a nu ieși măcar două zile din casă și i-a lăsat pe noptieră câteva pastile de antiinflamator, pe care să le ia doar la nevoie și cu mâncare în stomac. El o asculta foarte atent și o privea intens stând pe marginea patului, se gândea acum că într-o oră trecuse de la agonie la extaz.  
 
Daria a promis că va trece de dimineață pe la ora 8 să îl vadă din nou cum se simte. Înainte de a ieși pe ușă i-a lăsat o micuță carte de vizită albă, unde era notat numele ei și numărul de telefon . El s-a ridicat de pe marginea patului și i-a întins mâna spunând:  
 
-Mulțumesc, domnișoară doctor !  
 
-Să vă odihniți bine și să vă hidratați corect. Am să vorbesc cu Ani să vă trimită o cană de supă rece de pui niște pâine prăjită și un fruct, măr sau pară, ce are pe acolo plus o sticlă cu limonadă de doi litri.  
 
-Noapte bună, ne vedem dimineață, a mai spus și a ieșit puțin îmbujorată și ea din camera devenită prea strâmtă pentru ei doi.  
 
Noapte a trecut foarte greu pentru Claude, mii de gânduri i se roteau în cap, era vrăjit total de prezența tinerei femei și de personalitatea ei. Îi mai plăcuse până acum de câteva fete pe timpul studiilor, dar nu fusese nimic serios. Se fixase în mintea lui chipul ei fragil și totuși același chip suav ce emana o siguranță pe care el nu o întâlnise la nici o tânără cunoscută până acum. A adormit cu greu pe la 02 am iar la 7 era deja treaz. După un duș rapid a pus pe el un pantalon gri și un tricou alb, nu s-a bărbierit căci pielea era prea arsă dar s-a uns cu cremă lăsată de Daria și a coborât pe terasă. Soarele care răsărise de câteva ore, deși nu era încins încă, se simțea cum arde prin tricou pe umeri și mai ales pe pomeți.  
 
A servit micul dejun împreună cu alți locatari ai pensiunii și la ora 8 fix a apărut și tânăra doctoriță. Ei au urcat în cameră unde l-a consultat din nou: l-a ascultat la inimă și plămâni, i-a luat din nou tensiunea .  
 
Prezenta bine in general dar avea cearcăne la ochi și a insistat să nu iasă deloc în soare încă două zile, i-a dat o pastiluta de somn și l-a rugat să nu părăsească pensiunea.  
 
-Veniți și după-amiază să mă vedeți a întrebat el?  
 
-Îmi pare rău, dar nu pot azi , am un nou născut pe care trebuie să îl vizitez după ora 15, dar vin mâine tot la opt să bem cafeaua și să îmi povestiți cum vă mai simțiți.  
 
-Ați putea să îmi spuneți pe nume , mă numesc Claude !  
 
-Știu , eu sunt Daria, încântată !  
 
(VA URMA )  
 
Referinţă Bibliografică:
O iubire de vară la Istria / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2736, Anul VIII, 28 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!