CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Alexa
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Era a doua săptămână în care ea se simțea rău și vomita ca după un ceasornic setat la fix h 6 30' dimineața. În primele două zile, căci a început de luni dimineața a crezut că era de la pizza cu scoici ce o mâncase duminică .Miercuri și-a imaginat că e mirosul odorizantului din mașină și enervată cu un gest total nedemn de o doamnă l-a azvârlit în mijlocul intersecției pe jos . Joi a strâns toate lumânările parfumate de prin apartament și le-a îndesat în punga de gunoi. Vineri o colegă i-a dat un colebil și i-a zis să nu mai mănânce chestii prăjite sau picante că e de fiere .Vineri seara a telefonat la medicul de familie cerând o programare la un consult și un eco abdominal. Nu erau locuri seara decât miercurea viitoare , dar ea avea ședință miercuri și a rămas pentru vineri peste o săptămână. 
  
Alexa fusese copil unic la părinți , dar alintată și de părinți dar mai ales de cei 4 bunici; fusese un copil dificil . Și mutrița aia angelică cu cârlionți blonzi și ochii mari albaștri precum cerul de primăvară o ajutau să fie centrul atenției . De prin clasa a patra a început să fie o răzvrătită și să nu respecte nicicum impunerile și rigorile școlii sau ale familiei . Părinții ei, medici pediatri amândoi ar fi vrut să stea mai mult cu ea și să încerce să înțeleagă ce anume îi stârnea comportamentul acela nesupus. Dar turele duble la spital și mai ales gărzile îi epuizau și pe ei . De aceea de multe ori renunțau și o lăsau să facă ce dorește; numai să fie liniște în casă să se poată odihni pe rând câte unul. 
  
Liceul l-a terminat tras de păr și apoi la facultate a intrat încă din prima sesiune contrar așteptărilor. De învățat nu se omora ce e drept, dar era isteață și asta o salva de cele mai multe ori din toate belele. 
  
În facultate s-a potolit deși mergea weekend de weekend în discoteci și baruri cu grupul ei vesel, notele din sesiuni erau bune . În anul trei a vrut să renunțe și să își ia un job ca să aibă bănuții ei și să fie complet independentă. 
  
S-a prezentat la un interviu dar șeful de la resurse umane al firmei, un tip divorțat și tată de băiat, i-a explicat că ar fi bine să își termine studiile și ce avantaj ar avea dacă se angajează cu licența luată. Tipul a invitat-o în oraș. Era plăcut și avea ceva magnetic care o atrăgea foarte mult. A urmat o iubire copleșitoare pentru amândoi așa că în vară, după examenul de licență cei doi s-au căsătorit. Căsătoria nu le-a schimbat relația, ba din contra le-a consolidat-o. O singură mare problemă rămânea între ei ca și motiv de supărare , dorința ei de a merge vinerea în cluburi cu fețele. El Dragoș, soțul ei chiar nu avea energie pentru așa ceva și până la urmă a cedat și a lăsat-o să meargă cu grupul ei unde dorea. Alexa ar fi vrut să aibă un copilaș dar în cei 6 ani de căsnicie nu a rămas însărcinată deloc. 
  
Vineri seară fetele din grupul ei au fost iar în "'Fratelli" dar Alexa a rămas acasă cu un ceai și o carte pe care voia să o termine. Sâmbătă s-a trezit după 6 și ceva dimineața a vomat puțin, apoi s-a băgat la loc în pat și a dormit până la prânz. A fiert câteva legume și le-a mâncat cu pâine prăjită în toaster , a spălat rufele și după o ora era deja iar obosită. A dormit până pe la h 17 când au sunat-o părinții să o întrebe cum se mai simte. A discutat pe rând cu fiecare și le-a spus că va face vineri un consult și eco. Apoi a stat și a reflectat puțin la viață ei de persoană "independentă ". 
  
Și-a amintit una dintre certurile cu Dragoș, când îi intrase în cap să facă un copil, ea s-a dus fără să îi spună lui la clinica de fertilizare în vitro. Unul dintre reproșurile lui era că este o egoistă alintată și nu s-a maturizat deși face în curând 31 de ani. El îi explicase clar încă de la prima întâlnire că nu își mai dorește un copil. Are un băiat care este deja adolescent, din prima căsătorie și nu ar vrea să o ia de la început cu scutece, biberoane plus grijile imense și responsabilitate față de o altă viață de om. În plus divorțul de prima soție îl vaccinase și a realizat că oamenii se iubesc un timp dar nu este o regulă să rămână împreună de dragul copilului. Băiatul lui suferise din cauza acestui divorț și nu putea să mai facă încă un copil să sufere. Și într-un fel de la această discuție începuse declinul relației lor care s-a terminat apoi în câteva luni cu un divorț amiabil dar dureros pentru ea. 
  
După divorț, pe care îl considera ca pe un examen de viață picat cu brio; nu a mai ieșit cu nimeni și se cam ferea când cineva încerca să se apropie de ea. Singurul bărbat căruia îi zâmbea în fiecare dimineață când ajungea la serviciu era tipul de la parcare. Știa despre el că îl cheamă Raul și că e necăsătorit. De multe ori îi dăduse cheile de la mașină să i-o parcheze când ajungea târziu și el amabil, îi făcea acest serviciu cu plăcere. Prietenele din grupul ei de rebele, glumeau cum că Raul ar fi îndrăgostit de ea în secret dar e prea timid să i-o declare ! Ea zâmbea la ipoteza asta și le răspundea că sunt invidioase. A trecut greu săptămâna cu aceleași stări de vomă dimineață și o oboseală cronică permanentă. Miercuri la ședința de bilanț era cât pe ce să adoarmă în timpul ședinței... 
  
Vineri seara s-a prezentat la cabinetul medical, a intrat la ecografie întâi, medicul specialist a întrebat-o direct ce o supără. A pus gelul rece pe abdomenul ei plat și a început să miște aparatul, a văzut ficatul care era normal; la colecist nu avea nimic nici pietre nici mâl cum credea ea, a vizionat apoi rinichi pe rând, apoi a intebat-o dacă este căsătorită, ea a răspuns cam înțepată că este divorțată. 
  
-Domnișoară, când ați avut menstra lunară ? 
  
-Păi, luna asta nu am avut deloc, a spus ea mirată că nu mai stia! 
  
-Și luna trecută ?? 
  
-Nu mai rețin, a spus ea, uluită dea dreptul! 
  
-Ce vreți să spuneți mai exact ?- A întrebat ea și un gând teribil a străbătut-o ca un curent electric ! Scuturând capul a spus: 
  
-Nu, nu se poate, este o glumă, nu? 
  
- EU NU POT FI ÎNSĂRCINATĂ ! 
  
Domnișoară Alexa, priviți "glumă " vă rog , are cam 9 săptămâni și inimiaoara îi bate repede, foarte repede 
  
Căci în săptămâna 9 de sarcină sau la 7 săptămâni de la concepție, copilul începe să arate ca o mică ființă umană deoarece coada embrionară a dispărut complet. Brațele cresc, oasele se dezvoltă și brațul poate fi îndoit de la cot. Copilul poate să-și strângă mâna sub formă de pumn și poate începe să-și sugă degetul mare. Se formează picioarele și gleznele, iar pleoapele care acum acoperă complet ochii nu se vor deschide decât după săptămâna 26 de sarcină. Urechile continuă să se dezvolte și iar lobul urechii de dimensiuni foarte mici este acum vizibil. Inima copilului a început să bată începând cu ziua 24, însă acum s-au format cele patru camere și valvele încep să se dezvolte. Deși este acum extrem de mic, deoarece funcțiile de baza sunt formate, va începe să ia rapid în greutate. Acum el măsură aproximativ 2.3 cm, fiind cât un bob de strugure, are aproape 2 grame. 
  
-D-le doctor sunt foarte mirată și mi se pare ireal tot ce mi se întâmplă de 10 minute încoace . 
  
-Să vă explic! Am fost căsătorită 6 ani și nu am rămas deloc însărcinată deși mi-o doream din tot sufletul , de la divorț de un an adică eu sunt singură! 
  
-Domnișoară, pe mine nu mă interesează viață d-voastră intimă, eu vă spun ce este datoria mea să spun acum în acest caz. Copilul este sănătos în dimensiuni și parametri normali pentru această etapă . 
  
-Mergeți și discutați toate detaliile, cu doamna doctor de familie, apoi vă faceți analizele și în funcție de ele vi se vor va da niște suplimente și vă va spune ce regim alimentar să urmați ca să scăpați de grețurile matinale. În mod normal ele vor dispare dacă respectați indicațiile. 
  
-Gândiți-vă logic, nu aveți menstra de cel puțin două luni și acest copilaș există și crește în uterul d-voastră ! 
  
Alexa s-a îmbrăcat , a luat hârtiile iar pe hol s-a așezat pe primul scaun și a început să plângă în hohote. 
  
(va urma ) 
  
Referinţă Bibliografică:
Alexa / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2657, Anul VIII, 10 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!