CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Cerasela
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cerasela - O iubire prea mare 
  
Ultima parte 
  
După plecarea ei, Vlad a încercat să trăiască cât mai frumos, fără tristeți sau melancolii, înveslind copila ce îi fusese încredințată. Fetița era veselă de obicei, timpul trecea repede, după orele la grădiniță, Vlad o lua cu el la dispensar și o lasă cu asistenta lui, în camera de primire a pacienților. Acolo avea creioane colorate să deseneze, plastilină, păpușa ei preferată, pe care o îmbrăca și o dezbrăca ca să prezinte moda. 
  
La masa de seară îi povestea ce făcuse la grădiniță în ziua respectivă și ce cuvinte noi învățase, doar la ora de culcare, se întrista cumva căci ar fi vrut să fie cu mămica ei. În două săptămâni, el a comandat pentru camera fetei niște mobilă: un pat de prințesă, un dulap și un mic birou cu scăunel roz. Cerasela suna cam de două, trei ori pe săptămâna fix la ora 20 spunându-i fetiței să fie cuminte și să îl asculte pe Nenea Vlad. 
  
Viață lui căpătase alt sens de la venirea copilei, grija pentru ea nu îi mai lasă timp așa de mult pentru cercetările lui, cu încrucișarea unor noi soiuri de gladiole. Dar nu regreta căci îi plăcea noul rol, chiar s-a atașat mult de fată. Într-o zi a găsit-o plângând, a luat-o în brațe iubitor, încercând să o consoleze. 
  
-Aș vrea să fii tu tatăl meu, a spus ea printre lacrimi, știi la Grădi toți copii mă întreba unde sunt parinții mei și de ce nu stau cu ei. 
  
-Și eu, nu știu când vine mami să mă ia de aici? 
  
-Dar ție, îți place să locuieșți aici cu mine, a întrebat Vlad? 
  
-Da, îmi place cu tine, îmi place și nouă mea camera, dar mai ales îmi plac florile din grădină, dacă mama s-ar întoarce din nou aici, am fi toți trei foarte fericiți! 
  
-Bine, a zis el, voi încerca să o conving pe mami să vină și ea aici, să fim împreună, e bine așa ?? 
  
-Da! Ar fi minunat, a zis fetița și a început să țopăie prin casă de fericire. 
  
Spre seară a sunat-o pe Cera, povestindu-i de tristețea copilei și de dorința ei de a avea o familie stabilă aici. 
  
-Vlade dar eu încă nu pot veni acolo până nu termin ce am aici de făcut, eu știu că tu mă vrei acolo, eu încă nu pot, înțelege-mă! 
  
-Tu nu înțelegi, Maria este tristă și te vrea cu ea, nu e vorba de noi doi aici, niciodată nu te-am obligat să fii cu mine, dacă tu nu ai vrut. 
  
-Te-am iubit și o să te iubesc toată viață, dar nu îți impun nimic, doar gândește-te la copilă! 
  
-Păi bine, Vlade, așa îmi spui tu că mă iubeșți, prin telefon, de ce nu mai oprit lângă tine, cât am stat acolo? 
  
-Petru că dragostea se simte draga mea și se demonstrează prin fapte, dacă tu în atâția ani nu ai știut că te iubesc, la ce folos niște vorbe ?? 
  
-Eu știu să te ador din tot sufletul, dar fără declarații sforăitoare și fără inimioare roșii pe parbriz ! 
  
Ea a început să plângă o auzea în telefon și nu putea să îi cuprindă umeriI și să o țină la pieptu lui strâns, strâns de tot, fără să îi mai dea drumul vreodată. 
  
-Te sun mai târziu, a spus ea printre lacrimi. 
  
Nu a mai sunat în seara aceea, dar i-a dat un mesaj lung pe telefon. Mesajul ei era așa : 
  
-Dragul meu, am căutat mereu o iubire ca în filme, pasională și arzătoare și am eșuat mereu. Oamenii pe care i-am iubit fie m-au trădat cum a făcut-o primul soț, tatăl Mariei, fie i-am trădat eu cum a fost cu cel de-al doilea. Tu ai fost mereu cel mai bun prieten și nu m-am gândit că ești îndrăgostit de mine, deși mama mi-a spus că tu nu te căsătoreșți din cauza mea. Nu vreau să îți promit nimic, dar vom încerca să vedem cum ne merge împreună. Nu aș vrea să o mai dezamăgesc pe fiica mea despărțindu-mă și de tine. Am înțeles că i-ai aranjat camera ei, că are lucruri de calitate, multe jucării frumoase și că tu o îngrijești bine. Dar vom lasa lucrurile să se întâmple. 
  
A venit după o săptămână, arată mai slabă și mai palidă decât era când plecase. 
  
Vlad a îmbrățișat-o cu mare drag, sarutându-i tâmpla și fetița i-a îmbrățișat pe amândoi. 
  
-Mâine, vii cu mine dimineța, după ce ducem fata la Grădi' să îți fac niște analize i-a zis el, eștii foarte palidă. Atunci ea a scos un dosar medical și i l-a pus pe masă. 
  
-Am avut o problema cu spatele și am fost operată la coloană. 
  
- De aceea am plecat, nu puteam să expun copila la durerea mea, înțelegi, dacă ai fi știut, ai fi vrut să mă îngrijeșți chiar tu. 
  
-Acum, sunt bine, crede-mă, lasă-mă doar să îmi revin și vom vedea cum ne va fi viața pe mai departe, de data asta! 
  
Au rămas împreună și încet, încet s-au obișnuit să fie ca și o familie. Cera se ocupă de gospodărie și chiar de grădina de legume. Mergeau des cu fetița la plimbare. Pe rând i-au vizitat și părinții lui și apoi părinții ei. Maria era în culmea fericirii și chiar a început să îi spună lui Vlad "tati ". 
  
A trecut cam un an și jumate și ei încă nu discutaseră de căsătorie, Vlad nu voia ca acest certificat să o încorseteza și nici să se simtă obligată să rămână cu eI. 
  
Într-o dimineață pe la ora 5, ea s-a trezit brusc și a fugit la baie, când a revenit i-a zis; 
  
- Vlade, ce zici, mă iei de nevastă ?? 
  
El năuc de somn, nu a înțeles ce o apucase, pentru că ar fi vrut de mult să facă asta, dar nu a știut dacă și ea vrea acest lucru ! 
  
-Ce ți-a venit ? 
  
-Păi tocmai asta este că nu mi-a venit și am și vomitat în dimineața asta! 
  
-Adică, o să avem un copil și eu că doctor, nu mi-am dat seama...? 
  
-Doamne, ce fericit m-ai făcut! A luat-o în brațe și a început să o învârtă prin casă. S-a trezit și Maria și a început și ea să țopăie cu ei împreună, 
  
-Stai puțin Vlade tu nu înțelegi că acum ești obligat să te căsătoreșți cu mine ; 
  
-DA ! A zis el ! 
  
-Obligă-mă, eu fac tot ce doreșți tu! 
  
- Accept să fiu soțul tău, facem nuntă mare și chemăm toată familia. 
  
-Vlade tu ești culmea, a izbucnit și ea în râs, mi-ai făcut prima declarație de dragoste la telefon, acum eu te-am cerut de soț, ce fel de bărbat eșți tu? 
  
-Hm, unul care tace dar face, uite ce ți-am făcut! A luat-o în brațe și pe Maria care se uita la ei și nu înțelegea și a început să o învârtească. 
  
-Vei avea un frățior sau o surioară, ce zici, vrei? 
  
-Vreau tati, și voi vă căsătoriți la biserică da?? 
  
-Desigur scumpa mea ! 
  
-Într-o lună, trebuie să fim gata cât încă mai am mijloc, a mai zis Cerasela! 
  
Au făcut pregătirile toate și apoi au avut o nuntă frumoasă! 
  
Când sarcina a avansat Vlad nu i-a mai dat voie să se dea jos din pat din cauza coloanei. La ecografie a văzut clar că este fetiță dar spera cumva să fie o greșeală să aibă un băiat. Nașterea prin cezariană a decurs bine, fetița de 3800 grame a văzut lumina zilei într-o frumoasă zi de aprilie. Vlad devenit cu adevărat tată, era în extaz total. A luat un buchet imens de flori și i l-a dăruit fericitei mame, mulțumindu-i că i-a dăruit cel mai frumos cadou! 
  
Apoi i-a cerut solemn : 
  
-Îmi faci și un băiat??? 
  
-Chiar cum, a întrebat ea? 
  
-Nuuu, puțin mai târziu, a spus el și au început să râdă fericiți ! 
  
-Haide Vlade, să le creștem pe fete întâi și mai vedem peste ceva timp da ?? 
  
-Bine, atunci la anul, ce zici? 
  
Referinţă Bibliografică:
Cerasela / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2590, Anul VIII, 02 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!