CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  

Eu...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt mândră că m-am născut într-o ţară binecuvântată de Dumnezeu, numită ROMÂNIA! Un loc unic, un adevărat colţ de răi. Este atât de frumoasă ţară asta a mea, cu peisaje minunate ce sunt folosite în filme internaţionale nominalizate la Oscar. Cu acel renumit Transfăgărăşan demn de Cartea Recordurilor, cu Sfinxul şi Babele, cu ameţitoarea Cruce de pe Caraimnan, cu Retezatul şi Munţii Apuseni, cu Lacul Sf . ANA şi Bicazul, cu Cheile Dobrogei şi ale Oltului dar şi de multe altele... 
  
Nu îmi este ruşine să recunosc atunci când întind paşaportul în aeroporturi că sunt cetăţean Român! Nu îmi-e teamă pentru copiii şi nepoţii mei că vor fi marginalizaţi în alte locuri, oriunde în lume, doar din cauza felului trunchiat în care sunt prezentaţi locuitorii acestei ţări peste hotare ! 
  
Un studiu recent al Academiei Regale Britanice dezvăluia faptul că românii vorbesc cea mai curată şi nepervertită engleză atât în UK cât şi în UE ! 
  
Nu îmi neg originile, mândră păstrez şi duc mai departe tradiţiile româneşti, sunt onorată să aprind duminică candela şi să îmi spun seară la culcare Tatăl Nostru! Cu drag frământ încă mucenici, pască şi cozonac, fac drop şi friptură de miel cu stufat de Paşte ! Vopsesc şi ciocnesc ouă roşii, coc pâine de casă şi plăcinte dobrogene! Mi-e un dor nebun de gustul mâncărurilor coapte în cuptorul de piatră al bunicii , mă mai visez încă pe prispă casei ei unde torcea lână şi ne spunea povestea Caprei cu trei iezi şi alte poveşti de ale lui Ion Creangă . 
  
Mă trag din neam de daci şi de români aşa cum este săpat în piatră Columnei lui Traian! Încă merg la Sarmisegetuza în concediu sau la Mănăstirile din nordul Moldovei sau chiar cele de pe valea Oltului. Cu respect şi cu mare drag îi recitesc pe: Eminescu, pe Păunescu, pe Minulescu şi am o listă foarte lungă de preferaţi! Nu obosesc să îmi învăţ nepoţii, aşa cum mi-am învăţat şi copii: "Somnoroase păsărele şi A venit un lup din crâng". La loc de cinste stau icoanele pe perete şi cu sfinţenie păstrez iia de borangic a bunicii în lada de zestre! Merg uneori cu familia la biserica la slujbe şi nu aş vrea să mor departe de străbunii mei. Duc cu recunoştinţă flori la Bellu, artiştilor, poeţilor şi oamenilor de cultură care au înnobilat prin a lor creaţie, ţara asta şi care mi-au luminat spiritul dornic de cunoaştere. 
  
Pentru toţi cei ce nu îşi neagă rădăcinile, aveţi tot respectul şi admiraţia mea! Toată aprecierea mea pentru cei care departe fiind, unii chiar pe partea opusă a globului pământesc încă îşi învaţă copii dulcea limba română, le spun seara la culcare Călin file de poveste sau Luceafărul. Acei români care din sute de canale la tv aleg TvROMANIA Internaţional, ei încă ştiu când bate ROMÂNIA la fotbal sau cine a câştigat campionatul chiar dacă ei ţin cu Rapidul... 
  
Sau cei ce îţi cer o rădăcina de leuştean să îl replanteze în ghiveci să aibă din când în când să pun la ciorbă să miroasă că acasă! Acei oameni care încă gătesc fasole cu ciolan afumat şi vin în vacanţe să manace la părinţi: caltaboşi sau slană cu boia şi să închine un pahar de palincă cu vecinii ori un vin de Murfatlar! 
  
Îmi scot în faţă voastră pălăria şi îmi plec capul cu respect! Iar vouă românii mei de aici şi de oriunde aţi fi voi va urez să va dea Dumnezeu sănătate şi înţelepciune! 
  
Referinţă Bibliografică:
Eu... / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2137, Anul VI, 06 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!