CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Ecouri ale bătăilor inimii mele - VII
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Filosofia te ia pe aripile ei şi te înalţă spre cer, dar te dă cu capul de tavan. Dacă vrei să urci mai sus, sari din cârca ei şi ia-ţi aripile teologiei, singura care e în stare să spargă coaja cerului şi să te ducă în Rai. 
  
Justiţie umană, judecată omenească... Cârpeli... Nu există decât o singură Judecată ! 
  
Când îţi doreşti prea mult ceva, înseamnă că ai ieşit din voia lui Dumnezeu şi ai intrat în îngăduinţa Lui, ceea ce este un păcat, pentru că Îi forţezi mâna, ispitindu-L. 
  
Prietenilor mei care ocolesc biserica: Eu am fost cu voi, de mai multe ori, în locuri în care nu-mi place. Voi n-aţi fost cu mine, nici măcar odată, într-un loc în care mie îmi place cel mai mult. 
  
Unii sunt necredincioşi, alţii leneşi, alţii lacomi, alţii beţivi, alţii fumători, alţii vicleni, alţii violenţi, alţii homosexuali sau lesbiene, alţii adulteri, alţii prostituaţi, alţii corupţi. Toţi suntem mândri şi răi. Cei care nu se luptă să scape de aceste patimi sunt robii diavolului şi pe aceştia îi aştaptă iadul. Cei care se străduiesc să scape de ele, mai au o şansă. Iar cei care se luptă împotriva lor cu lacrimi şi sânge, până la moarte, au asigurată Împărăţia Cerurilor. 
  
Mama mea se aseamănă cu Biserica Ortodoxă: se îmbracă modest, e smerită şi înţeleaptă, nu e bogată dar are strictul necesar, m-a învăţat să-L urmez pe Hristos, se luptă cu ereticii şi se roagă neîncetat. 
  
Multă lume spune: De ce să merg la biserică, când mă pot ruga şi acasă? La biserică e înghesuială, agitaţie, acasă am linişte. Puerilă scuză. Un prieten te invită duminică de duminică la el acasă şi se pregăteşte cu ce are mai bun, aşteptându-te de fiecare dată cu bucurie. Dacă tu îl refuzi în mod repetat, oare nu se va supăra la un moment dat? S-ar putea ca într-un târziu să vrei tu să-l vizitezi şi să nu mai vrea el să te primească... 
  
Referinţă Bibliografică:
Ecouri ale bătăilor inimii mele - VII / Florin T. Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2197, Anul VII, 05 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florin T. Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florin T. Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!