CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

PRAZNICUL DE PITĂ NOUĂ, PECICA, ARAD, 2019
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Poartă de vest la intrarea în țară, orașul Pecica, a găzduit acest Praznic , adunând laolaltă toate naționalitățile care vecuiesc aici, români, maghiari, sârbi, slovaci precum credincioșii de aceste confesiuni. 
  
Ca un Fiu onorific al celui mai mic sat aparținător, Bodrogu vechi am ales de Gustar să gust din noua pâine renumită ca brand local. 
  
În Ședința Festivă a Consiliului Local au fost conferite distincțiile 
  
Rădăcini pecicane(Crucean Augustin) și Titluri de Excelență(Dragoș Dimitrie, Doina Brade, Ioan Vaile Marcu).Un cor de copii a intonat Imnul , moderatorul solemnității a fost Vasile Chifor care alături de Eugenia Ponta Pete a citit Expunerile de Motive. 
  
Alte momente au produs o efervescență de un real patos emoțional revelatoriu.Coronițe de spice și buchete au fost sfințite la Biserica Ortodoxă , apoi o căruță plină de pâine nouă a traversat orașul în acorduri specifice de muzică populară, cu defilarea costumelor locale , perechi de tineri, copii, bâtrâni bătând ritmul.În Piața Regelui a fost sfințită pâinea de soborul preoților tuturor religiilor practicante, în prezența oficialilor , moderator, actorul Zoltan Lovaz. 
  
Pâinea a fost apoi distribuită tuturor celor prezenți aburind a trudă și mulțumire. 
  
Cu peste 50 de ani de sarbatoare pâinea, ca aliment tradițional ,e sărbătorită prin razele spicelor care abunda a soare!Departe de a fi fost o chermeză, atmosfera a fost una de voie bună, peșcanii meritând acest Praznic de pită nouă , după cum, mulțumit, afirma primarul orașului, Petru Antal. 
  
Referinţă Bibliografică:
PRAZNICUL DE PITĂ NOUĂ, PECICA, ARAD, 2019 / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3153, Anul IX, 19 august 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!