CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

LA UZDIN IN BANATUL SERBIEI DE SUD CULOARE SAVOARE SUBLIMARE AMINUMARE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A 12 a editie a Festivalui interetnic de la Uzdin a reunit prin corola Asociatiei Bunicutele de Uzdin o paleta de musafiri care fie alte asociații, fie gosci din Arad, Timiș, Caraș, Reșița, Timișoara oameni de cultură și etnografi care nu lasă a pieri ideea românismului acolo unde Patri mumă e departe. 
  
Bunicuțele din Uzdin este o grupare de femei localnice care promovează și pastrează valorile moștenire din străbuni , se întâlnesc 
  
cos 
  
brodează 
  
țes la război etc ducând astfel pentru tineri ceea ce are mai de preț satul tradițional 
  
etnologia. 
  
Copii de diferite vârste au recitat 
  
au tors 
  
au învârtit vârtelnița astfel că platoul din curtea manifestării a fost o șezătoare a noastra, sunet , savoare , culoare , sublimare. 
  
Alte asociații din Banatul de sud au onorat invitația, la fel ca și Casa Doineor Orțișoara prin Delia Rădmănăștean, standurile fiind și admirate și savurate cu plăcinte în gusturi și culori. 
  
Macea satul castelului și al bisericilor în Trinitatea Divină a fost reprezentaTĂ PRIN LOCALNICI DE LA 90 DE ANI LA 40 DE ANI . 
  
a FOST LANSATĂ CARTEA DOAMNEI ANA bOIER SUFLET DE BUNICUȚE Mândru i portul popular o carte Album care poartă în file activitatea diversă a Asociației uzdinene. 
  
Am fost onorați și noi măcenii să împărtășim ca o rugare câte ceva din cartea Macea Înscrisuri MĂcene la cererea asistenței deoarece printre alte Muzee ...vii ..prezente acolo și MUzeul nostru viu a fost la loc de cinste. 
  
De remarcat că acolo se mai recită și se cântă ceea ce pe altundeva se caută în ..tableta care a înlocuit gentuța de școlar. 
  
Au mai fost cu noi dl Matei Bancu de la Scietatea C.Brâncuși Timișoara,localnici, preoți, distinși localnici sau iubitori de frumos uitat undeva în cufărul de dor. 
  
Presa a consemnat prin interviuri toate motivele care ne -au mânat acolo și nu pentru ultima sau prima oară. 
  
Și 
  
fiind la vremea Luminii din biserici am cântat din Strana Sufletelor mânăstiresc Hristos a Înviat și Tatăl nostru în varianta măceană la care toți Frații noștri au rezonat. 
  
Zâua Bună Frați de la Uzdin cu felicitări. 
  
Referinţă Bibliografică:
LA UZDIN IN BANATUL SERBIEI DE SUD CULOARE SAVOARE SUBLIMARE AMINUMARE / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3061, Anul IX, 19 mai 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!