CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

A NINS CU FULGI DE SOARE ÎN BANATUL ORFAN
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Atunci când am pornit a corinda nu știam că soarele ne va îngâna în glas de clopot românesc îzvorât din sunet de Fanfara Turturica la Biserica din Iablanca.Am ajuns alunecând pe Sfinte Corinde din Glas duios al Grupului Sf.Ioan Hrisostom Bisericuța Spitalului Judetean Arad sub coordonarea drd.Paul Krizner de la Academia Ghe.Barițiu Cluj slujitor al catedrei si al cântărilor de neam țară și biserică.Dar mai presus de toate în comunitata românească Iablanca Mesici Vârșeț am dus O ce Veste Minunată la familiile trăitoare și vorbitoare de dulșe grai bănătean În Pelerinaj Preasfânt am primit Binecuvântarea Preasfinției Sale Siluan Episcop al Ungariei și Locțiitor în Dacia Felix astfel că Nașterea Ta, Doamne primită va fi! 
  
Am fost primiți de căldura credinciosilor prin preot paroh Cornel Juică precum și de un Fiu al Satului prof dr.Teodor Groza Delacodru . 
  
De altfel am participat întâia oară alături de Excelența Sa dl Cornel Dinu de la Consulatul Român si ne-am împărtășit din Lumina Fețelor de Băștinași din acest locuri 
  
orfane de Țara Mumă! 
  
În periplul nostru am corindat cum numai bătrânii știu 
  
dar am adus ofranda și talantul nostru prin gRupul coral 
  
și vocea divină a dlui Paul Krizner un strop de dragoste astfel ca Moș CRăciun Cel bătrân și Bun să-i găsească pe Români acolo Acasă dintr-un alt Acasă.Si noi am fost găsiți la Casa Butoarcă 
  
avocat fără familie din Vârset care a donat Casa după îndurări comuniste românilor care acum se bucură la Vârset de o Casă Culturală prin grija dr.Aurora Gaită, mulțumiri! Amdăruit 
  
am primit 
  
am împărtășit bucurii și am dpănat amintiri cu Foto Mircea Boran Arad 
  
cu dl director Eugeniu Criste 
  
cu dl Doru Ursu director Consiliul Național Voivodina și prezentările de carte dar mai presus de toate am adus Lumina Păstorilor 
  
sub Verde Cetină de Brad Frumos dimpreună cu presa de xpresie românească din anatul Orfan.Tuturor 
  
Crăciun Lin Divin.Mulțumim! 
  
Referinţă Bibliografică:
A NINS CU FULGI DE SOARE ÎN BANATUL ORFAN / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2539, Anul VII, 13 decembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!