CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

POETUL LUCIAN EMANDI S-A ÎNTORS ACASĂ LA PECICA .....

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Născut la Pecica, plecat de aici în 1998 pe drum cu țărână din jar de lacrimi poetul neînțeles s-a întors totuși acasă prin Însemnul Memorial așezat pe casa cu numărul păstrat 1278, cum avea să remarce Lucia Bibarț președintele Ligii Scriitorilor care nu l-a știut dar din cărți l-a cunoscut. 
  
În pragul casei părintești azi cumpărată dar primenităde doamna Ema au stat înmărmurite de ceața durerilor anilor nepoata inginer Florica Florea Emandi și fiica acesteia care au povestit frumoasa poveste a trecerii.. 
  
Moderator prof.Eugenia Ponta Pete a făcut oficiile de gazdă alături de Sfinții părinți preoți care au tămâiat cu busuioc și au adus Lumina din Tainele inimii celor prezenți 
  
primar 
  
viceprimar 
  
universitari 
  
poeți locali invitați 
  
trecători 
  
Cenanclul Lucian Emandi i-a dăruit o Seară de Folk sub măiastra mână a dnoamnei director Eugenia Ponta Pete la dreapta căreia au stat ..Condeie pecicane 
  
autor Camelia Chifor dar și răsfrângeri de vers lacrimă 
  
lumină 
  
În prezanța unui auditoriu preșdintele Uniunii Scriitorilor Arad 
  
poetul Vasile An alături de ditor poet Ioan Matiuț 
  
a creionat personalitatea celui dispărut autor de sonete din care a citit trei desprinse din volumul Torsul monadelor 
  
Lucian Emandi e acum acasă prin grija iubitorilor de lirismul ce curge din lacrimi 
  
poeți locali care îi respctă un trecut nu prea senin cum și alții l-au cărat prin poveri Vtit Viorel Ghiorghiță 
  
Ilie Măduța Gheorghe Moțiu 
  
Lucian Emandi cel care rostit și la Gândirea e acu sub cerdac 
  
Acasă 
  
părintesc cum îmi povestea pe drum poetul I.V.Marcu 
  
Cu Lumina inimii rostim Acasă...Rădăcini 
  
Le dăscălesc din caierul furtunii.. 
  
Referinţă Bibliografică:
POETUL LUCIAN EMANDI S-A ÎNTORS ACASĂ LA PECICA ..... / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2515, Anul VII, 19 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!