CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

MARATON
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Era trecut de miezul nopţii. Pe plajă mai mişunau câţiva tineri ce-i sprijiniseră la pregătiri deunăzi pe organizatorii Maratonului nisipului.  
  
Curăţaseră de orice urmă spaţiul, ajungând cu greblatul până la panoul ce marcase ieri prin leduri cuvântul Finish, în seara asta, doar butaforie ori poate şi un reper... pentru cine-stie-cine?!  
  
Acţionarii, cum erau porecliţi mai în glumă, mai în serios pentru implicare în pregătirea spaţiului Start-Finish, erau neobosiţi şi eficienţi, gata să definitiveze demarcarea spaţiului ce-i primise pe concurenţi.  
  
Se muncea ritmat. Tactul le fusese impus de zbaterea valurilor mării, pornite parcă să zviduie locul de orice urmă a emoţiilor vărsate aici şi de căldura toridă îndurată. Şi asta le pria, îi revigora, ca și strălucirea primelor stele în crepusul.  
  
După lăsarea întunericului, avură parte de o surpriză.  
  
Ceva îşi anunţase prezenţa pe culoarul cursei întâi ca un licăr minuscul în mişcare. Zig-zagul desenat de luminiscenţa descoperită îi contrariase. Deşi curioşi, avuseseră la îndemână zeci de minute până să-nţeleagă.  
  
Din smoala nopţii se decupase încetunel şi straniu, întâi un cap încununat de-o lanternă frontală, ce-i stătuse acolo, gândeau ei, ore-n şir agăţată, cuminte şi folositoare. Îi lămurise omului calea, îi ţinuse isonul speranţelor şi acum îl vestea! Apăruse, în sfârşit, silueta! Mult înclinată spre stânga, dovedea efectul unui disconfort ardent...  
  
Când staff-ul organizatorului se lămurise ce intenţiona omul care se desprindea evident din negură, se aprinseseră toate luminile capătului de cursă şi ledurile înviaseră vorba Finish. I se făcuse apoi o primire călduroasă, vorbele şi îmbrăţişările nu conteniră minute-n şir…  
  
Impresionat, ultimul sosit la Maratonul nisipului se aşezase pe un scaun, timp în care se dezvălui privirilor orteza de gleznă pe care o purta.  
  
Pentru o clipă tăcu până şi marea…  
  
Referinţă Bibliografică:
MARATON / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2697, Anul VIII, 20 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!