CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

NON PROTEST!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De un timp, mă conving să nu mai tresalt la Necurăţenie.  
  
De un timp, restul menajer de la uşa apartamentului vecin îmi pare ornamental pentru goliciunea minţii aceluia dinăuntru şi imperios necesar întru consistenţa aerului inspirat de duiumul colocatar.  
  
De un timp, cobor scările blocului improvizând o acută miopie, deşi am vederea perfectă. Mă comport visător şi dau semne că nu observ păienjenişul ţesut în colţurile holului de la intrare, cu toată truda îngroşate de fumători ilegalişti.  
  
De un timp, nu mai depreciez suriile şi noroitele străzi trecute corect doar de pietoni-patrupezi perfect conştienţi şi de un calm englezesc, dar circulate de alte forme de viaţă degringolate, contrazicând ce natura le-a dat: verticalitatea şi al doilea sistem de comunicare, pe lângă raţiune şi conştientizare.  
  
De un timp, pare că tolerez agresarea policromă explodând prin granit, prin bitum, dinspre tot ce-i static ori mobil, tolerez, deci, reclama, sufletul trocului nostru capitalist doar în formă, primitiv de inconsistent, dar extrem de venal.  
  
De un timp, nu mai vituperez statuile noi, coloşi-groteşti, turnate în bronz ori săpate în piatră, inspirate de oarece mezat la un nivel înalt chiar din raţiuni de stat - zgaibe, sfoiaguri, noroi - nicicând frumuseţi ori preţuri noi, cum zicea Poetul!  
  
De un timp, nu mai zapez telecomanda! Ar fi superflu. Comerţul cu grobianisme alternând cu show-uri diletant-politice pline de servitute ori cu reluarea la infinit a unor pelicule seculare se află non-stop şi oriunde! Nu mă mai oripilează! E melanjul salvator închipuirii că ceasul raţiunii a stat, deci nu mai îmbătrânesc într-un aşa continuu prezent!  
  
De un timp, îmi imaginez meciuri de box sau concursuri de gimnastică exclusiv transmise la Radio! Apreciez kitch-ul din tot ce ne-nconjoară ca unică alternativă a bunului-gust de ieri născut din acumulări de cultură, devenit azi desuet!  
  
De un timp, nu mai citesc! Binefăcătoare găselniţă! Colportez ştiri. După ureche opinez despre una sau alta... Arunc iuţi şi avide priviri spre pozele din tabloidele tipărite sau online, căci dimensiunile acestora pot depăşi rândurile scrise şi, atât de share-uite, sunt, parcă, mai sugestive.  
  
Mă edific despre trend-uri într-un domeniu ori altul tastând computerul, martorul încercărilor mele de-a mă înşela că fac ceva intelectual!  
  
De un timp, mă-ncânt cu frânturi de mixaje maneliste sonorizate amplificat de radiourile maşinilor în trecere, indiferent la rare afişe avertizând vreun concert de clasică-rock-etc.  
  
De un timp, dau semne că trec fericit cu vederea dezastrul din viaţa Cetăţii şi suferinţele sale precum arivismul, mitomania, grandomania, lichelismul, grobianismul, încântat de lipsa de imunitate a omului încă de la preșcolaritate.  
  
De un timp, avid, inhalez permanent noxele atmosferei neepurate, adevărat drog letal, inoculându-mi-l nestăpânit în pulmonare-alveole transfigurate în pompe năclăite de vidanjare întru a Cetăţii salubrizare!  
  
De un timp, accept globalizarea, uitând numele neamului meu şi al ţării, fapt datorat unei amnezii perfect simulate în exteriorizare - sinele e, bietul, gata să dispară sub cuirasa nepăsării afişate.  
  
Aşa, de un timp, sunt ispitit să conjug la prezent permanent doar non protest!  
  
Referinţă Bibliografică:
NON PROTEST! / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2452, Anul VII, 17 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!