CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

DISPĂRUT DIN PEISAJ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De aniversare, Andu primise printre multele daruri şi-o pictură. Bunica o înrămase, obţinând un tablou, care fusese mai apoi aşezat pe noptiera de lângă patul nepotului.  
  
Băiatul era cu ochii mereu la peisaj. Îl atrăgea vulpanul pictat în mijlocul întunecos al unui crâng. Sta încolăcit. Înconjurat de negura deasă, privea cu tristeţe în gol, parc-aşteptând ceva...  
  
Degeaba îi şoptea vorbe de-ncurajare Andu! Animăluţul părea tot mai necăjit! Şi supărarea sa îl îndurera şi pe copil, fiindcă aflase de la ai săi cum de ajunsese acolo vulpişorul.  
  
Se pare că, neascultător din fire, puiul se dăduse jocului, îndepărtându-se de mamă-sa până ce se trezise, ca prin minune, singur şi neajutorat în luminiş...  
  
Într-o bună zi, Andu se hotărî. Trebuia să facă ceva!  
  
Noaptea, după ce toţi ai casei adormiră, puse în săculeţul său de drumeţii tabloul înfăşurat într-un prosop curat. Apoi se vârî sub pătură îmbrăcat în trening, gata de drum pentru a doua zi. Dormi ce dormi, iar, când zorile-i bătură la geam, luă rucsacul şi fugi afară.  
  
Cum întâmplarea făcea să locuiască în prejma unui crâng aidoma celui din tablou, se-ndreptă spre acesta...  
  
La-ntoarcere îşi găsi bunica şi pe ceilalţi speriaţi din cale-afară. Fu primit cu mulţime de întrebări, la care nu putu răspunde.  
  
-Dar tabloul? i se adresă bunica, deoarece nu-l mai găsise în dormitorul copilului.  
  
-Unde-ai pus tabloul? se amestecă şi mama tare necăjită. L-ai spart? De-aia l-ai dus departe? De ce? Credeai că vei fi pedepsit?!  
  
Şirul întrebărilor ar fi urmat şi astăzi, dacă Andu nu şi-ar fi luat inima-n dinţi şi ar fi mărturisit ca un adevărat erou de poveste:  
  
-Tocmai asta este! Am luat cu mine tabloul, m-am afundat în crâng şi, când am găsit un loc mai rar, un luminiş, l-am pus jos pe iarbă. M-am îndepărtat. Am stat cu spatele şi...  
  
-Şi ce?! se repezi mamă-sa apucând tabloul din mâinile copilului. În afară că-i murdar de pământ, ce....  
  
-Păi, dac-ai avea răbdare, ai observa că vulpuleţul a cam dispărut din peisaj! se dovedi şi curajos, şi firoscos, şi chiar mustrător copilul.  
  
La cele auzite, tabloul zbură din mână în mână pe la toţi membrii familiei.  
  
Şi ce se vădea uimitor era că în tablou se-nfăţişa acum un luminiş gol dintr-un crâng, fără urmă de animăluţ!  
  
Vulpanul pesemne îşi aflase până la acea oră drumul spre casă, aşa cum îşi dorise Andu...  
  
Referinţă Bibliografică:
DISPĂRUT DIN PEISAJ / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2403, Anul VII, 30 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!