CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Libertate >  

A început bătălia pentru ciolan
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
... Fără varză.  
  
Partidele tradiționale- nu le dau numele; nu fac politică, expun doar o stare de fapt- se ceartă din nou, ca la ușa cortului, își aruncă invective, rânjesc unele la altele, arătându-și colții aproape tociți, nevrând să împartă cu alt partid, nou creat, ciolanul smuls din trupul sfâșiat al bietei noastre țări.  
  
 
  
Este anul alegerilor! La orizont, răsar alte partide, ori se ridică din mlaștina infectă a intereselor străine, a organizațiilor secrete, etc, cu nume pompoase, dar fără nimic român în ele (fără esc- sufixul colonial... ), n-au nimic sfânt în ele, și nu le interesează să redreseze țara; vor să capete și ele (cât o mai fi), un oscior, acolo, din România- țara care altădată hrănea o Europă întreagă, iar astăzi, a ajuns o țară bananieră, o țară care supraviețuiește (Până când?), doar din consum.  
  
 
  
 
  
Frații mei români, cu suflet, trup și sânge de român, cetățeni ai României, ar trebui să știți și să vă dați seama că:  
  
N-ați înțeles nimic și, deja este prea târziu ca să mai înțelegeți ceva. Ați avut timp, prea mult chiar -29 de ani- pentru a ridica țara asta pe cele mai înalte culmi ale civilizației. Ați distrus-o însă, voit, ori prin indiferența voastră. Ați dat-o de pomană cui a vrut și, cui n-a vrut să o ia. Au luat-o, cum să n-o ia?! o țară așa de frumoasă și de bogată...  
  
Apoi „slugă la dârloagă”, ați ajuns să munciți la străini, în țara noastră și, ați ajuns să alegeți răul din toate relele, ca să vă conducă, în loc să găsiți soluții viabile pentru redresarea țării! Trist, foarte trist!  
  
 
  
În loc să vă uitați îndărăpt, la înaintașii vrednici de laudă, care au luptat cu sabia într-o mână și cu crucea în cealaltă mână, și s-au jertfit, fără să se teamă-n veci de moarte, tocmai pentru a ne lăsa spre moștenire, locul nașterii celor dintâi oameni ce s-au născut pe acest pământ, Mari Străbuni, Geto-Dacii.  
  
Burta plină, frica de moarte, indiferența și nepăsarea, acestea au fost principiile voastre, și încă sunt.  
  
 
  
România? Las* să moară!...  
  
România, azi, este o colonie. Cine îndrăznește să se ridice? Cine mai e dornic să-și recapete țara, când au început să răsară lideri peste tot, dar sunt năuci, sunt la fel ca „Piloții Orbi”, ai maestrului Mircea Eliade. Acești lideri, nu crează în primul rând unitate și uniune frățească, nu crează coeziune interetnică și de neam, dimpotrivă, crează și caută dezbinare, în timp ce-și umplu buzunarele, ori, mai bine spus, conturile prin bănci străine. Mai sunt și altfel de lideri. Aceștia, se cred cei mai tari, datorită facebook-ului, însă, dacă „îi iei la purecat”, majoritatea au origini incerte, crezându-se izbăvitorii neamului și al acestei țări, ce putea să fie, repet, una din cele mai bogate țări de pe glob.  
  
 
  
Trăiască facebook-ul, frate române!...  
  
 
  
Sărac neam- sărac cu duhul, ce-ți tai singur craca de sub picioare, și te asemuiești cu oaia năroadă ce se bagă singură în gura lupului.  
  
„Săracă țară bogată”, ce ai încăput pe mâna celor născuți din colb de copite, iar fii tăi au luat drumul pribegiei. Trist!...  
  
 
  
Îmi aduc aminte, citind istorie, vizualizând documentarii, despre amerindieni- „Pieile Roșii”, care au pierit ca popor de sine stătător, datorită luptelor fratricide, și au ajuns până într-acolo că s-au vândut unii pe alții „Omului Alb”. Asemănarea este grăitoare.  
  
„Să învățăm din greșelile trecutului.”- Frază ce și-a pierdut cu totul utilitatea, odată ce nimic nu am învățat din trecut, nici cu bune, nici cu rele.  
  
 
  
„Țara arde și baba se piaptănă!”  
  
 
  
 
  
Autor, Aron Șandru.  
  
Referinţă Bibliografică:
A început bătălia pentru ciolan / Aron Sandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2958, Anul IX, 05 februarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Aron Sandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aron Sandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!