CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorie >  

DESPRE DETRACTORII ISTORIEI ANCESTRALE A POPORULUI PELASGO-GETIC, AUTORI CONSACRAȚI ȘI COMENTARII
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
1). Orfeu aedul, a fost get de la sud de Dunăre și nu grec din Samos.  
  
2). Strămoșii noștri s-au numit geți. Grecii ne-au numit traci. Cuvintele: trake, trakos, trakisis înseamnă, locuitor, locuitori, locuitorii (pământean, pământeni, pământenii) de la nord.  
  
3). Geții și tracii, nu au fost două popoare distincte, cum nu au trăit defel în perioade distincte; au fost unul și același popor.  
 
Pitagora, Aritstotel, Aristofan, Herodot chiar, Thales din Milet, Dio Cassius, Ovidius, Iordanes i-au numit geți pe strămoșii noștri, respectând etnonimul local.  
 
Get=pământean- locuitor al acelui ținut; fiul al acelui pământ. Să nu facem greșeala de a lua urmele „traciștilor” care nu sunt altceva decât „romaniștii” Școlii Ardelene, ce prin teoriile absurde ale romanizării, au adus atât de mult rău istoriei și memoriei ancestrale ale poporului român.  
  
Studiați și edificați-vă din autorii, istoricii și cronocarii care s-au înarmat cu răbdare, adevăr și dreptate, pentru descoperirea adevăratei istorii, așa cum a fost, cu bune și cu mai puțin bune.  
  
Nu distribuiți materiale istorice, doar de dragul de a posta articole despre istorie, din site-uri fantomă, doar ca să fiți „la modă”, dacă nu sunteți siguri de veridicitatea informațiilor.  
  
Nu distribuiți materiale istorice de la analfabeții funcționali, care n-au deschis în viața lor un manuscris istoric, cu atât mai puțin, nu au comparat vreodată informațiile, datele, cronologiile și faptele istorice. De ce? Pentru că ei merg pe linia trasată de stăpânii lor. Asta ne mai lipsește, să ne înhămăm laolaltă cu acești neisprăviți, și să scoatem cărămidă cu cărămidă, dărâmând astfel cetatea istoriei magnifice a poporului nostru.  
  
Tăind ici-colo, răstălmăcind, amestecând istoria- faptele petrecute ieri, alaltăieri și din timpuri de mult apuse dar nu uitate, așa se schimbă și, mai rău, așa se șterge apartenența la poporul primordial getic, din care, ca neam dacic am făcut și facem parte, vorbind aceiași limbă/idiomă cu rădăcini fonetice ancestrale și având aceleași obiceiuri.  
  
Privându-ne cu bună știință ori pe ascuns, de istoria adevărată a neamului nostru, suntem ca orfanii: nu știm cine ne e este tatăl și mama noastră.  
  
Neștiind adevărul despre istoria reală, ne asemuim ca un copac ce este smuls din rădăcina eternității pământului din care am luat ființă, ca popor primordial.  
  
Apartenența dacilor la marele neam getic este „sine qva non”.  
  
Primii descălecători și întemeietori ai rasei albe ariane pe planeta Pământ (Observați că nu folosesc cuvântul Terra, pentru a desemna planeta noastră.) - Pleiadienii, și-au ales leagăn în ținutul intra și extracarpatic al Daciei Edenice- România de astăzi.  
  
Noi românii suntem urmașii primilor oameni de pe această planetă, autohtoni și etnici locali împământeniți din tată-n fiu până la cei dintâi.  
 
Din acest ținut au plecat mai târziu- când deja teritoriul primordial era suprasaturat de oameni, iar evoluția și-a urmat cursul firesc- dacii masageți, pentru a coloniza noi și noi teritorii.  
 
Toți „istoricii” făcuți la apelul bocancilor, răspund prompt la chemările stăpânilor lor, scriu, consemnează și etalează istoria așa cum li se dictează.  
  
Trebuie să vedem, trebuie să știm și să realizăm că, forțe obscure și elemente potrivnice nouă, nu doresc să știm cine ne-au fost înaintașii, iar ca să înțelegem mai bine, întrebându-ne poate, de ce atâta circ și falsificare a istoriei, răspunsul este din punctul meu de vedere destul de clar: Dorința de dominare a altor rase inferioare peste cea primordială și, veșnica luptă dintre bine și rău.  
  
Lucrările istorice ale celor doi autori pe care îi evoc mai jos sunt capitale pentru restabilirea adevărului istoric.  
  
Lui Nicolae Densușianu (n. 18 aprilie 1846, Hunedoara – d. 24 martie 1911, București), trebuie să i se acorde meritul celui mai de seamă istoric și cronist român din toate timpurile. Lucrarea sa de căpătâi - Dacia Preistorică, este un capitol foarte important, scris și adăugat în Cartea Vieții și a Memoriei Poporului Getic:  
  
La fel, distinsul istoric și cronist Constantin Olariu Arimin, contemporan cu noi, în lucrarea sa: http://www.ariminia.ro/ , dezvăluie adevărata istorie a neamului pelasgo-getic primordial și ancestral.  
 
  
Qvest erat demonstrandum!  
  
Autor, Aron Șandru.  
Referinţă Bibliografică:
DESPRE DETRACTORII ISTORIEI ANCESTRALE A POPORULUI PELASGO-GETIC, AUTORI CONSACRAȚI ȘI COMENTARII / Aron Sandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2949, Anul IX, 27 ianuarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Aron Sandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aron Sandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!