CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Libertate >  

DESPRE REÎNTREGIREA ŢĂRII ŞI A NEAMULUI, PRECUM ŞI ALTE CONSIDERENTE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
UNIREA, UNIREA ÎN CUGET ȘI-N SIMȚIRI, FRATE ROMÂNE!  
 
Lung și plin de hârtoape, rupt și inundat pe alocuri (și nu că n-ar fi adevărat...), este Drumul Unirii noastre al uniunii sufletelor născute din aceiași mamă, din același Mare Popor ca cel al nostru, al Poporului Român.  
 
 
 
Elemente perturbatoare, manipulatoare, agresive și contrare acțiunii noastre, de a sensibiliza poporul român în vederea unirii, a Reîntregirii Neamului și a Țării, manipulează, constrâng prin acțiuni intimidatoare, ori se folosesc de fel și fel de tertipuri pentru ca Acțiunea Unirii și a Reîntregirii Neamului și a Țării Străbune să nu aibă loc niciodată.  
 
 
 
Un fapt este cert, pe lângă marea problemă în care se găsesc românii de a fi insensibili la tot ce se întâmplă cu ei. Cei peste 50 de ani de comunism, au ros, au distrus ființa și sufletul românului care se gândește acum, doar cum să se „descurce”. Fură și distruge mai ceva ca ultimul lotru, nepăsându-i de fel ce lasă în urmă sau dacă lasă ceva, iar dacă poate, distruge cu bună știință tot ce urmașii lui i-au lăsat.  
 
 
 
De aceea le este ușor acestor elemente alogene, străine de tot ce înseamnă suflet de român, ca să-și ducă planul diabolic de îndobitocire a mioriticului, manipulându-l agresiv prin orice mijloace, făcând din el un individ ce e bun doar de muncă, apatic, cu capul plecat, slugă-n țara lui, la acești parveniți, fii ai unui neam fără de Neam, fără sentimente înălțătoare ca cel al Unirii Neamului și a Țării. Ai zice, enunțând aceste lucruri că, fratele nostru român dorește cu cerbicie să se autodistrugă, să se elimine pe sine ca popor și să nu mai rămână nimic de pe urma lui. Astfel de elemente le găsim peste tot în țară, chiar și în ultimul cătun din fundul munților. Le putem identifica cu ușurință căci sunt puse în puncte cheie, găsindu-le cel mai probabil începând din interiorul prefecturi, poliției locale, ajungând și la cadrele medicale, profesori, popi și cârciumari. Așa cum am enunțat, aceste elemente folosesc acțiuni intimidatoare, folosindu-se de sfera lor de influență pentru aceste lucruri.  
 
Ce este însă mai rău, elementele contrare Reîntregirii Țării, crează Platforme, Fundații, Grupuri pentru unire și reîntregire, pentru ca opinia publică să creadă că vor cu adevărat acest lucru. De aproape 30 de ani, aceste elemente obscure... acești indivizi, tot fac acest lucru, creând și Foi de Semnături, însă acestea vor merge la coșul de gunoi, iar când sunt întrebați și luați la rost despre mersul unirii, spun întotdeauna că trebuie răbdare, multă răbdare, pentru că sunt persoane înalte (sic.) și organizații internaționale ce ponderează reîntregirea țării noastre. Cât de fals!!! De parcă nu sunt tot ei ce controlează butoanele puterii din asffel de state. Acesta este adevărul, iar nouă nu ne mai rămâne decât să așteptăm și să avem răbdare că Reîntregirea Țării și a Neamului se va face la... Sfântul Așteaptă! Realitatea...? EI NU VOR UNIREA! A se vedea pe site-ul Consiliului Națiunilor Unite, câte țări și care dintre ele NU AU FOST DE ACORD CU RETRAGEREA TRUPELOR RUSEȘTI DE PE TERITORIUL DE DINCOLO DE NISTRU, NUMIT ȘI TRANSNISTRIA, pământ străbun ce face parte din Moldova și parte din trupul României. Retragerea trupelor rusești de pe teritoriul de dincolo de Nistru, este un lucru premergător acțiunii unirii, sine qva non.  
 
 
Un exemplu edificator, vine din partea unei bune prietene, o româncă adevărată și patrioată, o persoană foarte iubitoare de Neam și de Țară, plecată la muncă prin țări străine ca și noi atâția alții.  
 
Iată ce spune domnia sa, după ce s-a oferit să deschidă pe banii dânsei un sit arheologic, chiar în satul natal, ce adăpostește relicve și așezări preromane din timpul Geților- Marii noștri Străbuni, umblând după documente și autorizații: „ ... Un doctor în arheologie ce profesează în Iași, mi-a da contactul unei doamne arheolog din Oradea. După ce am sunat-o, am convenit să ne întâlnim cât mai repede, ceea ce de fapt așa s-a întâmplat. Am stat apoi de vorbă, mi-a spus în fată, clar, că nimeni nu are interes sa descopere ceva. Ăștia sunt oamenii plătiți de stat să stea și să joace interese ascunse... Adică nu sunt bani? Mă ofer să plătesc, să îi aduc cu mașina mea, să îi cazez, sa fac tot.  
 
Studiez 2 monografii și o carte și sunt făcută nebună?! Eu, care am strămoși de dinainte de 1700 în sat? Strămoși care au ctitorit biserica ortodoxa din sat și care au făcut pușcărie, pentru că au încălcat regulamentul imperiului cotropitor al vremii? Eu, care vreau sa scot la lumina adevărul și nu am nici un interes personal! Logic...! Am dovezi!  
 
Și nici nu putem fi siguri ca se v-a înfăptui unirea...  
 
Un popă mi-a spus să termin cu aceasta nebunie și să lupt pentru autonomie...  
 
El dezbină, nu unește!  
 
Îți dai seama că acești popi fac discursuri cu bătrânii, pentru autonomia Transilvaniei?”.... și dânsa continuă scârbită, dezamăgită și frustrată să-mi vorbească despre cum se pune bețe-n roate la toți cei care vor să repună țara pe temelia unde a fost construită, ca etalon pentru celelalte țări europene, cu istoria sa unică și primordială ce se pierde în timpuri de mult apuse.  
 
 
 
Fac un apel pe această cale, la toți frații români și la cine va ajunge aceste rânduri:  
 
AJUNGE-VĂ!!! PUNEȚI MÂNA ȘI MUNCIȚI CINSTIT!!!  
 
NU MAI DISTRUGEȚI ROMÂNIA- ȚARA MARILOR STRĂBUNI, CE EI AU CONSTRUIT-O, JERTFINDU-SE DE BUNĂVOIE PENTRU A NE-O LĂSA NOUĂ, IAR PRIN NOI GENERAȚIILOR VIITOARE DE ROMÂNI.  
 
Dacă v-a rămas o fărâmă de mândrie națională, aprindeți focul dragostei de Neam și de Țară Străbună. Nu mai faceți jocul celor din neam fără de Neam, care au venit doar pentru jaf și căpătuială, distrugând destine și vieți. Luați-vă soarta-n mâinile voastre proprii, luptați pentru ea, luptați pentru voi, ca să vă recăpătați locul ce Marii Străbuni l-au avut acolo sus, pe cele mai înalte culmi, cântați de aezii antici și povestiți de cei mai renumiți istorici, cronicari și filozofi antici, ca fiind cei mai înțelepți și mai viteji dintre toate popoarele de pe fața pământului.  
 
 
 
Unde te situezi tu acum frate române, în clasamentul popoarelor europene?!?  
 
Recapătă-ți mândria ta de om, frate române, nu te mai lăsa îngenuncheat, scutură-te de jugul asupritor, scoateți capul din țărână și luptă chiar de ar fi ultimul lucru pe care-l vei face în această viață, căci tu te vei reîntoarce, alungând veneticii dornici doar de jaf și căpătuială și împreună cu ei și pe frații noștri care s-au vândut pe un pumn de monede ruginite, distrugând țara.  
 
 
 
Insuflă-le copiilor tăi, frate române, dragostea de Neam și de Țară Străbună, fă-le lor cunoscută istoria țării și a neamului ancestral din care fac parte, ca să știe cine au fost înaințașii lor, având imboldul și spiritul necesar, pentru a folosi prezentul construindu-și viitorul și continuitatea ca Neam de sine stătător, născut odată cu pământul cel stăpânește pe drept.  
 
 
 
Făcând aceste lucruri, continuitatea noastră ca popor primordial este asigurață. Nefăcând nimic și continuând ca și până acum, ba poate mai rău, geneza ta va fi ștearsă și uitată, dispărând ca Neam și ca Țară.  
 
Asta-ți dorești, frate române...?!?  
 
Referinţă Bibliografică:
DESPRE REÎNTREGIREA ŢĂRII ŞI A NEAMULUI, PRECUM ŞI ALTE CONSIDERENTE / Aron Sandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2746, Anul VIII, 08 iulie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aron Sandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aron Sandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!