CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

TRĂIASCĂ NAȚIA, FRAȚI ROMÂNI DE PRETUTINDENI !!!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Acum, în anul Centenarului Marii Uniri, când ar fi trebuit ca să ne ațintim privirile și să ne înmulțim eforturile pentru sensibilizarea opiniei publice naționale, căutând sprijin și la cancelariile internaționale în vederea Reîntregirii definitive și eterne a Țării Străbune- România de azi, ce face neaoșul român „ajutat” de la spate de păpușari?  
 
Pentru a răspunde întrebării, să ne imaginăm un dialog ipotetic între Moromete, țăran sadea din Siliștea de Teleorman, poreclit „N-am bă N-am...” și conu Iancu, un „Mon Cher” din capitală, amândoi aduși peste timp în zilele noastre, ce nu se deosebesc deloc cu cele de acum câțiva zeci de ani... dracu* e la fel de negru... și lăsați tocmai la Berăria Capșa, lângă două țapuri pline cu bere rece și spumoasă:  
 
-Băi Moromete, rămâi la București, să dăm jos Guvernu* că nu se mai poate!
-Dacă rămân, ce-mi dă! Să-mi dea și mie ceva că, degeaba...
-Băi Moromete, te gândești numai la bani? Da, la folosul poporului nu te gândești?
-Coane Iancule, ști vorba aia: „Frate, ca frate da brânza e pă bani”?
-Al dracului mojic de om, te gândești numai la buzunarul tău, dar la binele țării, deloc!
-Păi ce, că dacă n-am...! Dacă n-am eu, n-are nici țara! zise Moromete, făcându-i cu ochiu lui conu Iancu.  
 
Dialogul a continuat mult și bine, udat din belșug cu cu bere la țap, dar niciunul dintre ei, nu și-a amintit că sunt în Anul Centenarului, și că nu le-a fost deajuns aproape treizeci de ani ca să schimbe orânduirea politică, în ceea ce privește gospodărirea țării și, s-au găsit tocmai acum să o schimbe (?), adică să-l dea jos pe Michiduță și șă-l pună pe Aghiuță; totuna-i.  
 
Că tot veni vorba, dacă mă întrebați pe mine care e cea mai bună formă de gospodărire a țării, proprie pentru repunerea ei pe cele mai înalte culmi ca bază a civilizației, vă răspund fără să clipesc: Orânduirea Getică cu Normele, Conceptele și Legile sale, create de Marii noștri Străbuni dintru începuturi.  
 
Mulți mă vor critica și probabil îmi vor spune:
- Păi, bine, dar acele Norme, Concepte și Legi nu sunt învechite? Lumea evoluează...  
 
 
Ca să înțeleagă toată lumea:
Normele, Legile și Conceptele Străbune se pot modifica, se poate modifica enunțul, sintagmele ajutătoare dogmei; orice se poate modifica, pentru a merge în pas cu vremea, pe scara evoluției spirituale, dar NU SE VA SCHIMBA NICIODATĂ STRUCTURA, IAR TEMELIA-BAZA VA FI ÎNTOTDEAUNA ACEIAȘI, CA LA ÎNCEPUTUL CREĂRII LOR.  
 
Am avut, fel și fel de orânduiri politice, de la monarhii străine, venite pentru jaf și căpătuială nu însă să ne conducă destinele țării, la alogeni; de la fanarioți și până la cei naturalizați ca cetățeni români dar, ÎNTOTDEAUNA AU FOST DOAR NIȘTE STRĂINI, STRĂINI DE SUFLETUL, NEVOILE ȘI DURERILE POPORULUI ROMÂN, PE CARE L-AU CONDUS ÎNCET, ÎNCET SPRE BUZA PRĂPĂSTIEI.  
 
Câteva sfaturi umile, dragi frați români, ori pe unde vă aflați:
Iubiți-vă Neamul că din el faceți parte, cu bune și cu rele!
Iubiți-vă Țara că este Mama noastră a Poporului Român.
Spuneți DA, hotărât Reîntregirii Țării, ștergând lacrimile Basarabiei- trup din trupul țării, ce a fost ruptă și împinsă spre ruși, de două ori într-un secol.
Prea mult au suferit frații noștri, de dincolo de Prut!
Haideți să înfăptuim Unirea din nou și pentru totdeauna, și să lăsăm jocurile flămânzilor de politicieni, avizi ca cei mai nesătui dintre semenii noștri, după bani, avere și putere, surzi, orbi, muți și străini la tot ce înseamnă Suflet de Român.  
 
Ca să nu fie nicio îndoială la ceea ce am enunțat în acest articol, căci probabil unii mă pot acuza că servesc anumitor interese, le pot răspunde senin:  
Sunt apolitic; nu fac parte din niciun partid.  
Singurul meu ideal este să-mi văd țara, unde am văzut prima dată lumina soarelui, România-Geția Aeterna, liberă și înfloritoare și pe Poporul Român din care cu cinste fac parte, eliberat de dogme și erezii, trezit din manipularea profundă în care s-a adâncit fără voia lui de veacuri întregi, și stăpân pe sine și pe țara care i-a fost dată din moși-strămoși, repet, România-Geția Aeterna.  
 
Q.V.D.  
Autor, Aron Șandru.  
Referinţă Bibliografică:
TRĂIASCĂ NAȚIA, FRAȚI ROMÂNI DE PRETUTINDENI !!! / Aron Sandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2734, Anul VIII, 26 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aron Sandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aron Sandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!